Η ABC Finance Limited ισχυρίζεται ότι διεξήγαγε μια έρευνα ρωτώντας πώς βλέπουν οι Βρετανοί την ιδέα της κοινωνικής πίστωσης. Δεν είναι σαφές πότε διεξήχθη αυτή η έρευνα, αλλά από τη διατύπωση της έρευνας (το άρθρο δεν έχει ημερομηνία), φαίνεται ότι διενεργήθηκε πολύ πριν από το 2020.
Για όποιον παρακολουθεί την αληθινή φύση των γεγονότων τα τελευταία χρόνια, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προηγούνται όταν πρόκειται για προσπάθεια ελέγχου των ανθρώπων και της συμπεριφοράς τους μέσω των χρημάτων, παρόλο που είναι τα δικά μας κέρδη που τους δίνουν ισχύ, τα χρησιμοποιούν ως εργαλείο εναντίον μας.
Το άρθρο αυτό αποδεικνύει ότι το σύστημα κοινωνικής πίστωσης είναι στα πλάνα τους εδώ και καιρό έτοιμο να αναπτυχθεί.
Το μόνο που απαιτείται τώρα είναι η δημόσια αποδοχή, είτε μέσω της κατήχησης ότι αυτό είναι «για το κοινό καλό» είτε μέσω της δημιουργίας της ψευδαίσθησης ότι είναι αναπόφευκτο και επομένως πρέπει να γνωρίζεται περισσότερα ώστε να είστε προετοιμασμένοι.
Κανένα από τα δύο φυσικά δεν είναι αλήθεια. Πρέπει να αντισταθούμε με κάθε τρόπο τον έλεγχο της ζωής μας.
Πώς η ABC Finance προωθεί στο κοινό στην ιδέα της κοινωνικής πιστωτικής βαθμολογίας
Οι περισσότεροι θα υποστήριζαν ότι η αφαίρεση όλων των δικαιωμάτων και ελευθεριών μέσω μιας κοινωνικής πιστωτικής βαθμολογίας κινεζικού τύπου δεν είναι «νοοτροπία φροντίδας». Αλλά από την εμφάνιση της δήθεν έρευνάς της ABC Finance, « Είναι έτοιμο το Ηνωμένο Βασίλειο για ένα σύστημα κοινωνικής πίστωσης; », αυτό φαίνεται να είναι που προωθούν.
Στον ιστότοπό τους αναφέρουν:
Όλοι είμαστε εξοικειωμένοι με τις «πιστωτικές βαθμολογίες», όπου τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παρακολουθούν πόσο υπεύθυνοι είστε με τα χρήματα που κερδίσατε με κόπο για να σας χαρήσουν ένα όφελος που καθορίζει τα δάνεια και τις κάρτες για τις οποίες μπορείτε να υποβάλετε αίτηση.
Ωστόσο, ένα νέο σύστημα βαθμολόγησης όπως αυτό στην Κίνα που εξετάζεται επί του παρόντος στην Ευρώπη, συζητείται πολύ λιγότερο, παρά το γεγονός ότι μπορεί τελικά να γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής μας ζωής.
Μάλιστα αναφέρει πως πρόκειται να γίνει τυπική πρακτική έως το 2020… Καταλαβαίνουμε με αυτό το τρόπο πως το άρθρο έχει γραφτει πολύ νωρίτερα.
Surviving The Social Credit Score , ABC Finance Limited, Άγνωστη ημερομηνία
«Πόσοι από εμάς γνωρίζαμε ότι ένα σύστημα κοινωνικής πίστωσης κινεζικού τύπου ήταν υπό εξέταση στην Ευρώπη πριν από την εφαρμογή της αντζέντας Covid και της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης;
Η ABC Finance συνεχίζει να μας λέει ποια σχέδια ήταν υπό εξέταση εκείνη την εποχή:
Αυτό το σύστημα παρακολουθεί πολύ περισσότερα από τις οικονομικές σας συναλλαγές. Περιλαμβάνει κυβερνητικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που ταξινομούν την καθημερινή σας συμπεριφορά –τόσο στο διαδίκτυο όσο και μέσω παρακολούθησης CCTV– και έχει ονομαστεί «social credit score».
Ουσιαστικά, τα πάντα, από τον τρόπο με τον οποίο ξοδεύετε τα χρήματά σας και συμπεριφέρεστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέχρι τα άτομα με τα οποία συναναστρέφεστε θα επηρεάσουν τη βαθμολογία σας και το αν θα επιβραβευτείτε ή θα τιμωρηθείτε.
Έτσι, η ABC Finance πραγματοποίησε έρευνα για να μετρήσει εάν το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν έτοιμο για αυτό, όχι για να μετρήσει εάν το κοινό συμφωνούσε με αυτό ή όχι, αλλά με βάση ότι ήταν ένα τετελεσμένο γεγονός .
Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το πόσα άτομα συμμετείχαν, πώς διεξήχθη η έρευνα, εάν οι ερωτηθέντες κάλυψαν μια διατομή της κοινωνίας ή πού ζούσαν οι ερωτηθέντες. Χωρίς αυτές τις βασικές πληροφορίες, δεν είναι δυνατό να πούμε αν συμμετείχαν 5 ή 500 άτομα, αν εργάζονταν όλοι για την ABC Finance ή αν ζούσαν προηγουμένως ή εξακολουθούν να ζουν, για παράδειγμα, στην Κίνα. Θα μπορούσαμε ακόμη και να υποθέσουμε ότι δεν έγινε έρευνα και ότι τα αποτελέσματα κατασκευάστηκαν για να προωθήσουν μια ιδεολογία. Έχοντας αυτό υπόψη, ισχυρίστηκαν:
- Το 66% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα άλλαζε την καθημερινή του συμπεριφορά (τόσο εντός όσο και εκτός σύνδεσης).
- Το 75% είπε ότι θα σταματούσε την επαφή, ή τουλάχιστον θα σκεφτόταν να το κάνει, με κάποιον που θα επηρέαζε αρνητικά την κοινωνική του βαθμολογία.
- Το 78% θεώρησε την ιδέα να βαθμολογηθεί ως καλός πολίτης με έντονα αρνητικά συναισθήματα.
Το γράφημα της σύνοψης των αποτελεσμάτων της έρευνας της ABC Finance χρησιμοποίησε τις, μέχρι τώρα, πολύ γνωστές εικόνες επωνυμίας.
Σύμφωνα με το ιστολόγιό τους, η ABC Finance έθεσε μια σειρά ερωτήσεων για να καθορίσει την απόδοση των ερωτηθέντων εάν τεθεί σε ισχύ το σύστημα κοινωνικής πίστωσης.
Χρησιμοποιώντας τον ορισμό της Κίνας για την «κακή συμπεριφορά» ως σημείο αναφοράς, προσδιόρισαν ότι «τουλάχιστον το ένα τέταρτο των ανθρώπων που ερευνήσαμε θα τιμωρούνταν βάσει ενός συστήματος κοινωνικής πίστης που λειτουργεί με τις ίδιες αρχές με το σύστημα που δραστηριοποιείται στην Κίνα και αυτό που προτείνεται στη Γερμανία. .»
«Χρησιμοποιώντας αυτούς τους αριθμούς ως βασικό δείκτη απόδοσης, ο μέσος όρος των κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου που κάνουν επί του παρόντος επιλογές που θα τους οδηγούσαν σε κακή κοινωνική πίστωση θα ήταν 40%,» έγραψε η ABC Finance.
Αυτή η έρευνα και το άρθρο τους φαίνεται να είναι μια προσπάθεια να προβοκάρουν το κοινό τους να αποδεχθεί ένα σύστημα κοινωνικής πίστωσης ως «κάτι νορμάλ».
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την ηθική μιας επιχείρησης πριν επιλέξουμε να την υποστηρίξουμε. Επιχειρήσεις όπως η ABC Finance που προωθούν τα κοινωνικά πιστωτικά σκορ και τη συνακόλουθη αφαίρεση των ελευθεριών μας δεν θα πρέπει να επωφελούνται.
Επίσης πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, ότι όλα αυτά δεν είναι θεωρίες συνομωσίας αλλα μια πραγματικότητα, η οποία θα επιχειρηθεί να μας παρουσιαστεί ως κάτι φυσιολογικό και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση ώστε να μην επιτρέψουμε να περάσουν στη κοινωνία τα σχέδια τους.