Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Φοβάται ο Γιάννης τα θεριά… και ο Αλεξανδρουπόλεως τα καρδιακά!

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη

αρθρογραφεί για katanixi.gr

Εξοπλίζει εννέα ναούς της Μητρόπολής του με απινιδωτές…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στα χρόνια της μεγάλης πνευματικής αποστασίας που ζούμε σήμερα, οι εκκλησιομάχοι Ιεράρχες προκαλούν ανηλεώς το Ορθόδοξο αίσθημα του ποιμενόμενου λαού.

Οι εραστές της κοσμικής δόξας, ενδεδυμένοι τη δορά του προβάτου, Επίσκοποι της κακιάς ώρας, προσφέρουν μια αγοραία, ευτελή αγάπη στο ποίμνιο, μεγάλο μέρος του οποίου, τη δέχεται ευχαρίστως…

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η πρόσφατη απόφαση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως να αγοραστούν με έξοδα των Ιερών Ναών εννέα απινιδωτές και να τοποθετηθούν στους ναούς.

Στο επίσημο σάιτ της Μητρόπολης υπάρχει αναρτημένη η σχετική ανακοίνωση. Εκεί αναφέρουν ότι με ενέργειες του Μητροπολίτη κ. Ανθίμου και με την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου αγοράστηκαν με έξοδα των Ιερών Ναών και τοποθετήθηκαν σε ναούς της Αλεξανδρούπολης, των Φερών και της Σαμοθράκης εννέα (09) απινιδωτές. Σκοπός της Μητρόπολης είναι η προστασία του ανθρώπου, τόσο στο πλαίσιο της λειτουργικής ζωής της Εκκλησίας μας, όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο των κατοίκων των ενοριών μας, σύμφωνα με τη δήλωσή τους. Στην ανακοίνωση αναφέρονται ακριβώς οι ναοί που παρέχουν απινιδωτή, ώστε ο χριστιανός να γνωρίζει σε ποιον ναό θα αισθάνεται ασφαλής. Θλιβερό!

Και αν τόσο καημό είχε ο κ. Άνθιμος να κάνει μία κοινωνική δράση, ας εξόπλιζε με απινιδωτές με έξοδα της Μητρόπολης, σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες της Αλεξανδρούπολης.

Όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά και αθώα…

Καταρχάς, η τοποθέτηση στον Οίκο του Θεού ιατρικών μηχανημάτων, αποτελεί βλασφημία προς τον Παντοδύναμο Θεό μας. Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος ακολουθεί με ευλάβεια αυτό το πνεύμα της βλασφημίας, αυτό το ίδιο που τον έκανε να επιτάξει να εφαρμοστούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα μέσα στους ιερούς ναούς της μητροπολιτικής του ευθύνης.

Αρνούμενος μετά ζήλου τη ζωογόνα Χάρη του Αγίου Τριαδικού Θεού μετατρέπει τους ιερούς ναούς σε κοινωνικές αίθουσες. Αυτό είναι το πιστεύω του. Δεν πιστεύει ο κ. Άνθιμος, γιατί αν πίστευε δεν θα εφάρμοζε μέτρα προστασίας, αποστάσεις και τα σχετικά μέσα στις εκκλησίες. Αποστασιοποιημένος από τη Χάρη του Θεού ο ίδιος, αυτό το μήνυμα περνάει και στο ποίμνιο του, ότι ο Χριστός μας είναι αδύναμος να τον βοηθήσει, ότι μέσα στον Οίκο Του θα κολλήσει αρρώστιες, θα πάθει θανατικό…

Είναι αυτός Ορθόδοξος Επίσκοπος;

Εξαιρετική ανάλυση περί του θέματος, μας παρουσιάζει ο σεβαστός Ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ, πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης στο βιβλίο του «Εκκλησία και Κορωνοϊός». Εκεί αποκαλύπτει όλα τα στρεβλά του σύγχρονου Ιερατείου και αποδεικνύει στην πράξη πως στην Ορθοδοξία υπάρχει συνέχεια και Αγιοπατερική συνέπεια.

Η πίστη των απλών γιαγιάδων αποδεικνύεται η πίστη η Ορθόδοξη και αληθινή που εκθέτει την απιστία του επισκόπου Ανθίμου και του κάθε ομοφρονούντα επισκόπου.

Όμως δεν είναι μόνο αυτό το θέμα, καθώς ο ίδιος ο κ. Άνθιμος προφανώς έχει θορυβηθεί από τα καρδιακά και τα εγκεφαλικά επεισόδια που αυξάνονται μεταξύ αδελφών χριστιανών.
Τα αμφιβόλου ποιότητας και κυρίως εφάρματα σκευάσματα με τα κύτταρα ανθρώπινων εμβρύων φαινεται να ενοχοποιούνται προς αυτήν την κατεύθυνση.
Ο ίδιος συνέβαλε τα μέγιστα στη διάδοση του και στην αύξηση των εμβολιασμών μεταξύ των χριστιανών της Μητρόπολής του. Αξέχαστα τα επονείδιστα κηρύγματά του και οι συνεντεύξεις της ντροπής που έδινε προκειμένου να επηρεάσει τους πιστούς προς αυτήν την κατεύθυνση

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε την εμβολιαστική προπαγάνδα που έκανε καλεσμένος σε εκπομπή «Πρώτο Πρόγραμμα» λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Έλεγε τότε χαρακτηριστικά προσπαθώντας να στηρίξει την εμβολιαστική αναγκαιότητα «σας το λέω εγώ που έκανα και το πρώτο και το δεύτερο και το τρίτο. Όλοι θα πάμε είναι αναπόφευκτο…».

Μετά από ένα μήνα έστειλε ο κ. Άνθιμος ένα κατάπτυστο έγγραφο προς τους ανεμβολίαστους ιερείς και ψάλτες της μητροπολιτικής του ευθύνης. Αρθρογράφος της Κατάνυξης έγραψε για το θέμα “Συγκεκριμένα, με το παρόν έγγραφο ο Μητρο-μπολίτης Άνθιμος απαγορεύει στους ανεμβολίαστους ιερείς να εκτελούν τα ιερατικά τους καθήκοντα εκτός των Ιερών Ναών τους. Επίσης, τους παύει από τη συμμετοχή τους σε κηδείες και απομακρύνει τους ανεμβολίαστους ιεροψάλτες. Για να ανέβει κάποιος στο αναλόγιο, ο κ. Άνθιμος βάζει ως προϋπόθεση τον εμβολιασμό του ή το πιστοποιητικό νόσησης”.

Αξίζει να σχολιάσουμε και κάτι ακόμα. Πριν την εγκατάσταση των απινιδωτών, η Μητρόπολη σε συνεργασία με τον καρδιολόγο κ. Φλώρο προχώρησε σε παρουσίαση της σωστής χρήσης αυτών, στους κληρικούς και λαϊκούς των ενοριών.

Ας προσέξουν οι ιερείς, γιατί μέρα με τη μέρα με όλες τούτες τις παραχωρήσεις μετατρέπονται από Ιερείς του Υψίστου σε κοινωνικούς λειτουργούς, υγειονομικούς υπαλλήλους κλπ. Όσο αποδέχονται την Κολυμπάρια αίρεση, όσο παραμένουν συνδεδεμένοι πνευματικώς με τον Επίσκοπό τους, ο οποίος έχει επανειλημμένα αποδειχθεί υπέρμαχος της εκκοσμίκευσης και των νεωτερισμών, αρνητής της Παραδόσεως και των Δογμάτων της Πίστης μας, τόσο ολοένα και περισσότερο θα γίνονται μισθωτοί ποιμένες!

Δεν αμφιβάλλουμε πως καλό είναι να γνωρίζουμε από Πρώτες Βοήθειες. Αλλά είναι αυτή η αποστολή των ιερέων στον κόσμο;

Προσέξτε πατέρες, γιατί μεταλλάσσεστε και γίνεστε ένα με τον κόσμο, χάνοντας το θησαυρό που σας εμπιστεύτηκε ο Κύριος! Οι παλαιοί παπάδες όλα τα εναπόθεταν στη Χάρη του Θεού. Ο παπάς έβγαινε και σταύρωνε με το λάδι της Ακοίμητης Καντήλας τον άρρωστο, τον ασθενή. Έκανε ευχέλαιο και με το αγιασμένο λάδι του Ευχελαίου έκανε το σημείο του σταυρού στους πιστούς. Μνημόνευε με πίστη τα ονόματα των ενοριτών στην Προσκομιδή παρακαλώντας τον Θεό να χαρίσει την ίαση των ψυχών και των σωμάτων. Αυτός είναι ο Ορθόδοξος ιερέας, αυτός είναι ο παπάς της αγίας πίστης μας, που σε κάθε εποχή έδινε την Ομολογία και αρνούνταν τη βλασφημία και την αίρεση. Στη σημερινή εποχή αυτούς τους παραδοσιακούς, αληθινά Ορθόδοξους ιερείς θα τους βρούμε εντός της Εκκλησίας του Χριστού μας ασφαλισμένους με το τείχος της Ιεροκανονικής και αγιοπατερικής Αποτείχισης.

Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν πατέρες και ποιμένες. Μην αμελείτε την υπόθεση της σωτηρίας της δικής σας, αλλά και του ποιμνίου σας. 

https://katanixi.gr
https://choratouaxoritou.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...