Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Ξαναχτύπησε ο Γκέιτς: Ο κόσμος δεν θα επιστρέψει στο φυσιολογικό μέχρι τη "δεύτερη γενιά" των σούπερ εμβολίων

Καθώς αυξάνεται ο αριθμός των δοκιμαστικών με πειραματικά εμβόλια για θεραπεία του COVID-19, οι δημόσιοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, η επιστημονική κοινότητα και οι δισεκατομμυριούχοι, όπως ο Μπιλ Γκέιτς, ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για ένα ζήτημα που ανέφεραν οι αναλυτές της Goldman Sachs σε πρόσφατο ερευνητικό σημείωμα, όπου προειδοποίησαν ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην εξάλειψη του COVID-19 θα μπορούσε να είναι το να πείσει κανείς όλους να κάνουν τα εμβόλια.

Έτσι, ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, δίνει τώρα μια σειρά συνεντεύξεων για να αναδείξει τη συνεργασία του ιδρύματός του με τον ΠΟΥ (που στοχεύει στην παροχή δόσεων εμβολίου σε όλους όσοι έχουν ανάγκη στον αναπτυσσόμενο κόσμο) ) και να παροτρύνει το κοινό να σταματήσει να ανησυχεί και να αποδεχτεί το εμβόλιο, μόλις είναι διαθέσιμο ( ο Γκέιτς είπε πρόσφατα ότι αναμένει ότι τα εμβόλια θα είναι ευρέως διαθέσιμα μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους).

Αλλά εδώ και λίγες μέρες, αυτό το χρονοδιάγραμμα έχει αλλάξει προφανώς, όπως φαίνεται να πιστεύει ο Γκέιτς - ίσως υπό το πρίσμα των πρόσφατων περιπτώσεων των ασθενών που επανεμφανίστηκαν με τον ιό – και τώρα υποστηρίζεται ότι ο αρχικός γύρος εμβολίων σε εξέλιξη δεν θα είναι αρκετός για να παρέχει πλήρη ανοσία .

Σε μια τελευταία συνέντευξη στο NBC , ο Γκέιτς προειδοποίησε ότι ο κόσμος "δεν θα επιστρέψει στο φυσιολογικό" έως ότου "πολλοί άνθρωποι" πάρουν ένα δεύτερο "εξαιρετικά αποτελεσματικό" εμβόλιο κορονοϊού κάτι που θα μπορούσε να είναι χρόνια μακριά.

"Ο μόνος τρόπος για να επανέλθουμε πλήρως στο φυσιολογικό είναι να έχουμε, ίσως όχι την πρώτη γενιά εμβολίων, αλλά τελικά ένα εμβόλιο που είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό, και το οποίο παίρνουν πολλοί άνθρωποι, για να πούμε ότι εξαλείφουμε την ασθένεια σε παγκόσμια βάση ", δήλωσε ο Γκέιτς.

Δεν θα μπορέσουμε να «χτίσουμε ξανά σε θετική βάση» μέχρι τότε, είπε ο Γκέιτς.

Η συνέντευξη του Γκέιτς συνεχίστηκε καθώς έκανε επίσης μια προ-ηχογραφημένη συνέντευξη με τον οικοδεσπότη "Squawk Box" Becky Quick, η οποία προβλήθηκε την Τετάρτη το πρωί στην εκπομπή.

Ερωτηθείς για τις μάσκες είπε πως δεν το βλέπει ως "κάτι πολύ σημαντικό ζήτημα ελευθερίας".

 

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...