Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Η Ορθοδοξία και το Βασίλειο του Σατανά – μία συνέντευξη με τον π. Σπυρίδωνα Μπέιλυ

Γεια σας, βρίσκομαι εδώ με τον π. Σπυρίδωνα και θα μας μιλήσει για το νέο του βιβλίο «Η Ορθοδοξία και το Βασίλειο του Σατανά».


Πάτερ, τι σας οδήγησε να γράψετε αυτό το βιβλίο; π. Σπυρίδων: Διάβαζα ένα βιβλίο με τίτλο «Η Ορθοδοξία και η Θρησκεία του Μέλλοντος» του Σεραφείμ Ρόουζ, ενός Αμερικανού Μοναχού, και αρκετά από τα θέματα που πραγματευόταν ακούγονταν πολύ ενδιαφέροντα, αλλά κατάλαβα ότι πολλά από αυτά τα θέματα για τον αποκρυφισμό στον κόσμο μας και τον τρόπο με τον οποίον η Νέα Εποχή έχει επηρεάσει την κουλτούρα στην κοινωνία μας έχουν προχωρήσει, ακόμη και τώρα, πολύ πιο πέρα από αυτό που περιέγραφε.
Και σκέφτηκα ότι θα ήταν ενδιαφέρον να προχωρήσω σε αυτά τα θέματα και ίσως να εξετάσω που βρισκόμαστε σήμερα.

Καθώς όμως άρχισα να ερευνώ αυτά τα θέματα βλέπω ότι τα πράγματα έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ, έχουν προχωρήσει τόσο γρήγορα, πέρα από οτιδήποτε θα μπορούσε να φανταστεί ο π. Σεραφείμ Ρόουζ.
Και κατάλαβα ότι δεν είναι απλά ένα κίνημα Νέας Εποχής, δεν είναι ιδέες, δεν είναι προσέλκυση ανθρώπων σε αποκρυφιστικές πρακτικές αλλά είναι ιδρύματα, οργανισμοί κολοσσοί, διεθνείς οργανισμοί παγκοσμίως, οι οποίοι τώρα σπρώχνουν αυτήν την αποκρυφιστική ατζέντα και προωθούν μία πολύ συγκεκριμένη κοσμοθεωρία.

Μπορείτε να περιγράψετε πως συνδέονται αυτά τα συστήματα και ποιος είναι ο στόχος τους; π. Σπυρίδων: Στην έρευνά μου εξεπλάγην όταν ανακάλυψα τραπεζικά συστήματα, τα Ηνωμένα Έθνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση, έναν αριθμό κολοσσιαίων διεθνών οργανισμών και συστήματα τα οποία εργάζονται για έναν μοναδικό στόχο, για τον ίδιο σκοπό και ότι υπήρχαν ξεκάθαροι σύνδεσμοι ανάμεσά τους και σύνδεσμοι ανάμεσα σε ομάδες όπως οι ελευθεροτέκτονες. Και το αναπόφευκτο συμπέρασμα ήταν ότι εργάζονται για μία παγκόσμια κυβέρνηση.
Όταν αρχίσουμε να μιλάμε για μία παγκόσμια κυβέρνηση οπωσδήποτε αρχίζουν να χτυπάνε τα καμπανάκια προειδοποίησης στα κεφάλια ορισμένων ανθρώπων, αλλά το συμπέρασμά μου ήταν ότι αυτή είναι μία πολύ σκόπιμη παραπλάνηση.
Οι άνθρωποι καθοδηγούνται να κάνουν αυτούς τους συσχετισμούς στο μυαλό τους έτσι ώστε όταν ακούνε κάποιες φράσεις να τις απορρίπτουν αμέσως. Λειτουργεί σαν ένα καμουφλάζ για αυτά που συμβαίνουν και η ενιαία ατζέντα προχωράει για την κυριαρχία του Αντιχρίστου.

Περιγράψατε πως η αντίληψή μας για τον κόσμο ελέγχεται. Μπορείτε να μας πείτε κάτι για αυτό; π. Σπυρίδων: Σωστά. Το πρώτο μέρος του βιβλίου περιγράφει πως ακριβώς αυτοί οι διαφορετικοί οργανισμοί εργάζονται για αυτόν τον τελικό σκοπό, αλλά το δεύτερο μέρος του βιβλίου εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζεται η αντίληψή μας, τον τρόπο με τον οποίον χειραγωγούμαστε. Έτσι κοιτώ την εκπαίδευση, τα μέσα ενημέρωσης, ειδικά την τηλεόραση και το Χόλυγουντ, αλλά και τις τέχνες και την μουσική.
Κοιτώ τις διάφορες πτυχές μέσα και από τις οποίες χειραγωγείται ο ανθρώπινος εγκέφαλος, έτσι ώστε οι άνθρωποι να ζούνε μέσα σε ένα ενιαίο σύστημα σκέψης, το οποίο είναι τεχνητό, δεν είναι δικό τους.
Ό,τι ακούνε, από τα περιοδικά, το ράδιο, την τηλεόραση, τον κινηματογράφο, όλα δίνουν το ίδιο μήνυμα, την ίδια κοσμοθεωρία.
Και γίνεται πολύ δύσκολο για τους ανθρώπους να σκεφτούν έξω από αυτήν την φούσκα. Είναι μία ενιαία κοσμοθεωρία. Και όταν κάποιος έρχεται και αρχίζει να την αμφισβητεί, αυτό αμέσως φαίνεται περίεργο, ακόμη και παράλογο. Και οι άνθρωποι χειραγωγούνται. Ολόκληρο το σύστημα, ολόκληρο το οικοδόμημα οδηγεί τους ανθρώπους σε μία κατάσταση δεκτικότητας, μία κατάσταση προθυμίας να συμφωνήσει με αυτήν την μεγάλη ατζέντα.

Στο τελευταίο μέρος του βιβλίο σας αναφέρεστε σε προειδοποιήσεις Ορθόδοξων Αγίων. Γιατί πρέπει να τις γνωρίζουμε; π. Σπυρίδων: Είναι σημαντικό διότι αυτά τα συμπεράσματα δεν είναι μόνο δικά μου. Καθώς ερευνούσα ανακάλυψα ότι πολλοί μεγάλοι Άγιοι -ακόμη και Άγιοι όχι της δικής μας εποχής αλλά πριν την Ρωσική επανάσταση- περιέγραφαν αυτά τα πράγματα. Προφήτευαν αυτά που θα συνέβαιναν. Βλέπουμε ειδικά στα γραπτά ανθρώπων, όπως του Άγιου Παϊσίου, να παρουσιάζονται ξεκάθαρα αυτά τα γεγονότα που τώρα βλέπουμε γύρω μας.
Και είναι σημαντικό για εμάς να γνωρίζουμε αυτά τα πράγματα διότι δεν μπορούμε να υπνοβατούμε προς το μέλλον.
Δεν μπορούμε να υπνοβατούμε προς μία νέα παγκόσμια τάξη, όπως θέλουν να την αποκαλούν. Δεν μπορούμε να υπνοβατούμε προς μία σκλαβιά, οικονομική σκλαβιά πρώτα.
Οδηγούμαστε σε έναν συγκεκριμένο δρόμο κι εμείς ως Χριστιανοί έχουμε προειδοποιηθεί. Ο Θεός μας μίλησε μέσα από τους Αγίους μας, μέσα από την Ιερά Αποκάλυψη, μέσα από τις προειδοποιήσεις του Χριστού.
Πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά αυτές τις προειδοποιήσεις, να κάνουμε ένα βήμα πίσω. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να σκλαβωθούμε και να γίνουμε υπηρέτες του Αντίχριστου.

πηγή
Πηγή βίντεο Father Spyridon

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...