Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Κρήτης Ειρηναίος: «Συγχαρητήρια Ελληνες…»


Σε έρανο προχωρά η Αρχιεπισκοπή Κρήτης και τα έσοδα θα δοθούν στις Μητροπόλεις που έχουν πληγεί από τις φονικές πυρκαγιές. Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρναίος συγχαίρει τους Ελληνες για την άμεση ενεργοποίηση και τη συμπαράσταση στην εθνική τραγωδία.

Η σχετική ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Κρήτης αναφέρει:

«Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, συμπαριστάμενος την αγωνία και τον πόνο των συνανθρώπων μας, οι οποίοι έχουν πληγεί, με διάφορους τρόπους, από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, απέστειλε άμεσα Εγκύκλιο στις Ιερές Μονές και τις Ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, στις οποίες, μεταξύ άλλων, παραγγέλλει: «Κατά την προσεχή Κυριακήν, 29ην Ιουλίου ε.ε. και προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, προτρεπόμεθα ίνα τελεσθή εις τας Ιεράς Μονάς και τας Ενορίας της καθ᾽ ημάς Ιεράς Αρχιεπισκοπής, επιμνημόσυνος δέησις, εις ανάπαυσιν των θυμάτων της πυρίνης λαίλαπας, και

β. Κατά την αυτήν ημέραν, ή έστω την επομένην Κυριακήν, 5ην Αυγούστου ε.ε., κατόπιν προγενεστέρας σχετικής ενημερώσεως του εκκλησιάσματος, προτρεπόμεθα και παρακαλούμεν ίνα προβήτε εις την διενέργειαν εράνου, το προιόν του οποίου θα κατατεθή εις το λογιστήριον της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης (από Τρίτης, 31ης Ιουλίου), διά να αποσταλή όπου δεί, διά των οικείων Ιερών Μητροπόλεων των πληγέντων αδελφών ημών, προς θεραπείαν των αμέσων αναγκών αυτών».

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος εύχεται την παρηγορία και την ενίσχυση των πληγέντων και συγχαίρει για την άμεση ενεργοποίηση και τη συμπαράσταση όλων των ανθρώπων, ενώπιον της μεγάλης αυτής τραγωδίας για την Πατρίδα μας».

Πηγή: vimaorthodoxias.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...