Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Κρήτης Ειρηναίος: «Συγχαρητήρια Ελληνες…»


Σε έρανο προχωρά η Αρχιεπισκοπή Κρήτης και τα έσοδα θα δοθούν στις Μητροπόλεις που έχουν πληγεί από τις φονικές πυρκαγιές. Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρναίος συγχαίρει τους Ελληνες για την άμεση ενεργοποίηση και τη συμπαράσταση στην εθνική τραγωδία.

Η σχετική ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Κρήτης αναφέρει:

«Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, συμπαριστάμενος την αγωνία και τον πόνο των συνανθρώπων μας, οι οποίοι έχουν πληγεί, με διάφορους τρόπους, από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, απέστειλε άμεσα Εγκύκλιο στις Ιερές Μονές και τις Ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, στις οποίες, μεταξύ άλλων, παραγγέλλει: «Κατά την προσεχή Κυριακήν, 29ην Ιουλίου ε.ε. και προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, προτρεπόμεθα ίνα τελεσθή εις τας Ιεράς Μονάς και τας Ενορίας της καθ᾽ ημάς Ιεράς Αρχιεπισκοπής, επιμνημόσυνος δέησις, εις ανάπαυσιν των θυμάτων της πυρίνης λαίλαπας, και

β. Κατά την αυτήν ημέραν, ή έστω την επομένην Κυριακήν, 5ην Αυγούστου ε.ε., κατόπιν προγενεστέρας σχετικής ενημερώσεως του εκκλησιάσματος, προτρεπόμεθα και παρακαλούμεν ίνα προβήτε εις την διενέργειαν εράνου, το προιόν του οποίου θα κατατεθή εις το λογιστήριον της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης (από Τρίτης, 31ης Ιουλίου), διά να αποσταλή όπου δεί, διά των οικείων Ιερών Μητροπόλεων των πληγέντων αδελφών ημών, προς θεραπείαν των αμέσων αναγκών αυτών».

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος εύχεται την παρηγορία και την ενίσχυση των πληγέντων και συγχαίρει για την άμεση ενεργοποίηση και τη συμπαράσταση όλων των ανθρώπων, ενώπιον της μεγάλης αυτής τραγωδίας για την Πατρίδα μας».

Πηγή: vimaorthodoxias.gr

2 σχόλια:

 1. Εφόσον είστε χριστιανοί και εραστές της αλήθειας, θέλω να κανετε ένα άρθρο με την περιουσία της Εκκλησίας της Ελλάδας. Για ποιό λόγο....διάβασα από πολλές πηγές και σκανδαλίστηκα να πω την αλήθεια ότι η περιουσία της Εκκλησίας της Ελλάδας είναι 3,5 τρις ευρώ ακίνητη και μη + το 50% των μετοχών της Τράπεζας της Ελλάδας. Έτσι διάβασα από πολλές πηγές. Παρακαλώ να με διαψεύσετε. Θερμοπαρακαλώ να με διαψεύσετε. Δεν εξετάζω αν πρέπει να έχει τέτοια περιουσία ή όχι, απλά θέλω να ξέρω την αλήθεια. Διότι αν αληθεύει αυτό και μετά ζητάς έρανο από τον λαουτζίκο.......δεν θα το κρίνω εγώ...ο Θεός θα το κρίνει. Και εσείς εφόσον είστε φιλαλήθεις και αγαπάτε τον Κύριο όπως λέτε, παρακαλώ να μας διαφωτίσετε. Και εγώ αγαπώ τον Θεό που είπε ότι ο Υιός του Ανθρώπου δεν Έχει που την Κεφαλή Κλίνει, ελπίζω να αγαπάμε τον ίδιο Θεό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ30 Ιουλίου 2018 - 3:08 μ.μ.

   Αδελφέ μου, κατανοώ πλήρως την αγωνία σου και θεωρώ ότι είσαι καλοπροαίρετος.

   Πιστεύεις στ'αλήθεια ότι η Εκκλησία της Ελλάδος έχει...3,5 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ περιουσία ;;

   Ποιος γράφει τέτοιες ανοησίες ;;

   Ούτε η Τράπεζα της Αμερικής των Ρότσιλντ δεν έχει κεφάλαιο 3,5 ΤΡΙΣ ...και τα έχει η Εκκλησία της Ελλάδος ;;

   Η αλήθεια είναι η εξής :

   Το 90% της εκκλησιαστικής περιουσίας έχει απαλλοτριωθεί από το Κράτος από το 1830 εως σήμερα.

   Γι'αυτό και το Κράτος - εν είδει αποζημίωσης - ανέλαβε την υποχρέωση να μισθοδοτεί τους κληρικούς από την δεκαετία του '30 και μετά.

   Σήμερα η Εκκλησία διατηρεί κάποια περιουσία που της επιτρέπει να συντηρεί κάποια ιδρύματα και να καλύπτει τις λειτουργικές της ανάγκες, αλλά μέχρι εκεί.

   Αυτά που ακούγονται περί δήθεν "αμύθητου" πλούτου της Εκκλησίας είναι ανοησίες.

   Όσο για τις μετοχές στην Εθνική Τράπεζα, υπάρχει όντως κάποιο ποσοστό αλλά όχι το 50+ όπως λένε.

   Αυτή είναι η αλήθεια περί της εκκλησιαστικής περιουσίας.

   Προσωπικώς πιστεύω ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στις συμπεριφορές και στις οικουμενιστικές κακοδοξίες πολλών - δυστυχώς - ιερωμένων που σκανδαλίζουν τον λαό και αμαυρώνουν την εικόνα της Εκκλησίας μας.

   Διαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...