Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Προσοχή στις παγίδες των εκσυγχρονιστών της Εκκλησίας

 Ο άδικος και βρώμικος πόλεμος που ξεκίνησαν στον βετεράνο Ιεράρχη της Ορθοδοξίας και τα σχέδια εκσυχρονισμού της Εκκλησίας 


Το λέμε ανθρωποκεντρικά για να καταλάβουμε το αποτέλεσμα της αμαρτίας. Λέμε ο Θεός ότι και τιμωρεί και οργίζεται για να το καταλάβουμε εμείς οι άνθρωποι ότι όταν διώχνουμε την Χάρη έρχεται το κακό. Ναι, επιτρέπει ο Θεός σεβόμενος την ελευθερία μας να μας εγκαταλείψει γνωρίζοντας το τι θα ακολουθήσει.

Οι προοδευτικούληδες - αγαπούληδες της Εκκλησίας, οι παπαfacebook, οι ροζουλί αισθησιακοί αναρχοπαπάδες, που εκμεταλλευόμενοι τον ανθρώπινο πόνο με αναίδεια βγάζουν γλώσσα και επιτίθενται στους Ιεράρχες που χρησιμοποιούν την εδώ και 2000 χρόνια ορολογία της Εκκλησίας μας, βρίσκουν την ευκαιρία να βγάλουν τα απωθημένα τους σε αυτούς και σε αυτά που θεωρούν ως κακά κείμενα της Εκκλησίας μας προσπαθώντας έτσι να "εκσυγχρονίσουν" την Εκκλησία και να την φέρουν σε μία μεταπατερική κατάσταση.

Η αγαπολογία τους και οι αισθησιακές ομιλίες τους μετατρέπονται σε εμπάθεια και χολή όταν μιλάνε για Πατέρες όπως ο Αμβρόσιος, ο Χριστόδουλος των Ελλήνων, ο Αυγουστίνος Καντιώτης.
Για τον Άγιο Γέροντα Παϊσιο που έλεγε τα ίδια με τους άνωθεν δεν τολμάνε να πουν ακόμα τίποτε φοβούμενοι την δημόσια κατακραυγή. 
Τον λόγο των Πατέρων της Ορθοδοξίας "Ο Θεός Τιμωρεί" προσπαθούν αυτοί οι ίδιοι να τον διαστρεβλώσουν. Κανείς δεν είπε ότι ο Θεός είναι εκδικητής. Οι ροζουλί αγαπαλόγοι το έβαλαν συκοφαντικά στο στόμα εκείνων που εχθρεύονται. Μια πονηρή προπαγάνδα σε έναν εύκολο στόχο. Τον Αμβρόσιο.

Ο Θεός είναι μόνο αγάπη, λέει ο Αλεξανδρουπόλεως, ο πρώην Θηβών, ο αναιδής διάκος του Μεσσηνίας, ο παπάς που θέλει να τον λέμε με ψευδώνυμο, αλλά αν τους ρωτήσουμε γιατί έγινε η καταστροφή στα Σόδομα, στον Κατακλυσμό, στις αιχμαλωσίες, στην Μικρασιατική εκστρατεία που όπως λέει ο Άγιος Παΐσιος "οι αξιωματικοί μας βλασφημούσαν και ήρθε η οργή του Θεού", αν τους ρωτήσουμε λοιπόν για όλα αυτά, τι θα μας πουν; Αλήθεια, ποια είναι η θεολογία τους για την κόλαση, ποιες οι απόψεις τους για το μεταναστευτικό, για το χάραγμα, για την αντίδραση των Ελλήνων στα Συλλαλητήρια και ποια η στάση και οι απόψεις τους για την μασονία και την νέα τάξη;

Αυτοί που θέλουν να εκσυγχρονίσουν την Εκκλησία ξεκίνησαν έναν πόλεμο για μια φράση που οι Πατέρες της Εκκλησίας χρησιμοποιούν 2000 χρόνια. Για να τον κερδίσουν αυτόν το πόλεμο διαστρέβλωσαν την έννοια της φράσης. Ας μην πέσουμε στην παγίδα τους. Μην διχαστούμε και χαίρονται οι υπηρέτες της νέας τάξης και ο διάβολος.

 Γιώργος Θαλάσσης 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...