Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Γ. Τράγκας: Οι ευθύνες του Προέδρου της Δημοκρατίας και οι 7 πληγές του Φαραώ

Καλημέρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που και αυτός είναι βουτηγμένος στο αίμα αφού στηρίζει την κυβέρνηση των εθνικών καταστροφέων και δεν απαλλάσσει τον ελληνικό λαό από την παρουσία τους.

Κυρίες και κύριοι, ο Απριλιανός κλώνος ανέλαβε τελικά την πολιτική ευθύνη, πήγε στο σπίτι του, κοίταξε στα μάτια τα παιδιά του και είπε : «Ανέλαβα την ευθύνη για το θάνατο και τον τραυματισμό εκατοντάδων πολιτών αλλά το είπα και καθάρισα. Ούτε εγώ παραιτούμαι, ούτε οι υπεύθυνοι υπουργοί μου. Ουδείς».

Αυτό είπε στα παιδιά του και στην κυρία Μπαζιάνα και κοιμήθηκε ήρεμα. Νομίζει ότι ο καταλογισμός ευθυνών για ένα τέτοιο ιδιαζόντως ειδεχθές έγκλημα θα γίνει στο απώτερο μέλλον. Εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο ίδιος, ο Τόσκας, η Δούρου, ο Σκουρλέτης, ο Καμμένος έχουν πολιτικό μέλλον και θα κηρυχθούν αθώοι για όσα έκαναν ή παρέλειψαν από τον ελληνικό λαό.

Ο γιος των Απριλιανών εργολάβων που καβάλησε τον ΣΥΡΙΖΑ και ήρθε στην εξουσία πιστεύει ότι το έργο του θα δικαιωθεί και οι πολίτες θα αφήσουν αυτόν και την παρέα του ατιμώρητους, παρατείνοντας την πολιτική ζωή τους.

Φίλες και φίλοι, έχουμε να κάνουμε με μια περίπτωση που χρήζει ψυχιατρικής έρευνας, αν και σε τέτοιου είδους πολιτικούς χαρακτήρες η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά και αναλαμβάνει πάντα ο τιμωρός λαός.
Δεν τον αγγίζουν οι εικόνες των νεκρών αποτεφρωμένων παιδιών. Δεν του χαλάνε τον ύπνο οι πνιγμένοι στο αδιέξοδο της θάλασσας. Δεν ενοχλούν την αλαζονεία του και τη βουλιμία του για εξουσία, οι εικόνες των ζευγαριών που αγκαλιάστηκαν για να βρουν μαζί το φρικτό θάνατο και να περάσουν μαζί την Αχερουσία.

Φίλες και φίλοι, ο άνθρωπος κοιμάται ήρεμος. Μέχρι στιγμής βέβαια. Ο σημερινός πρωθυπουργός δείχνει ότι πάσχει από παχυδερμία, όπως παλαιότερα θυμάμαι οι φασίστες και τα σκύβαλα της Δικτατορίας. Όπως οι εργολάβοι των Απριλιανών που έπαιρναν χοντρές δουλειές, ενώ βασανιζόταν ο ελληνικός λαός και ετοιμαζόταν στα χειρουργεία του Κυανού Σταυρού η Κυπριακή τραγωδία.
Απορώ, φίλες και φίλοι, πως έχει τη δύναμη και αυτός και οι πολιτικοί συνεταίροι του να κοιτάζουν τα παιδιά τους.

Εκτιμώ, ότι ο Πάνος Καμμένος «αυτοκτόνησε πολιτικά» εκεί στο Μάτι μπροστά στις κάμερες των ξένων τηλεοπτικών δικτύων. Έχει τελειώσει και αυτός και το κόμμα του. Μιλώντας για αυθαίρετα, για άναρχη δόμηση, ρίχνοντας έτσι την ευθύνη στους τραγικούς νεκρούς, προσέβαλε τη μνήμη τους. Παραβίασε την κοινή νοημοσύνη. Και ύβρισε τους κατοίκους όλης της τραγικής περιοχής. Αυτό, όπως λένε οι δικηγόροι και οι δικαστές, είναι προσβολή μνήμης τεθνεώτος.

Η ελληνική κοινωνία θα απαντήσει σκληρά και είμαι βέβαιος ότι θα τιμωρήσει τους υπευθύνους για τους χιλιάδες νεκρούς που έφερε το μνημόνιο αλλά και οι πράξεις και οι αμέλειες της συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου.

Ο πρώτος μεγαλύτερος δολοφόνος των Ελλήνων πολιτών είναι η Φράου Μέρκελ. Αυτή που πήγα στο ποινικό δικαστήριο της Χάγης για τα μαζικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην Ελλάδα αλλά η δίωξη «κόλλησε» στο αξίωμά της και στο γερμανικό αετό που ελέγχει την Ευρώπη.

Φυσικά τα πιόνια της στην Ελλάδα μοιάζουν με τους Σικάριους του Εσκομπάρ. Σκοτώνουν για λογαριασμό της. Κόβοντας τα έξοδα του κράτους, πράγμα που φέρνει κάθε τόσο εθνικές τραγωδίες.
Το διεθνές πρακτορείο Reuters ακούγοντας όσα δήλωσε ο Πάνος Καμμένος και σχολιάζοντας την παγερή, δολοφονική στάση της κυβέρνησης έγραψε: «Ούτε μια συγνώμη. Ούτε μια παραίτηση. Η κυβέρνηση Τσίπρα επιδεικνύει αλαζονική στάση» επισήμανε το διεθνές πρακτορείο.
Ένας φίλος μου, κουρέας στη Γαλλία, μου είπε: «Είναι δυνατόν η άναρχη δόμηση μιας περιοχής να φταίει για τόσους νεκρούς; Κάτι δεν πάει καλά στην Ελλάδα».

Εκτός αν έχουμε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, πράγμα που δεν πιστεύω, γιατί στο Μαξίμου είναι Απριλιανός κλώνος. Και στην Προεδρία της Δημοκρατίας ένας καθηγητής που αγαπά περισσότερο την καρέκλα και το αξίωμα, παρά τους συμπολίτες του.

Σε όλο τον κόσμο – κυρίες και κύριοι – όπου σημειώθηκαν μεγάλες πυρκαγιές, όπου υπήρξαν νεκροί, οι αρμόδιοι υπουργοί παραιτήθηκαν την ίδια ή την επόμενη μέρα. Όπως συνέβη προ ετών και στη μεγάλη πυρκαγιά στην Πορτογαλία. Η αρμόδια υπουργός δήλωσε τότε με θάρρος και ευθύνη απέναντι στους συμπολίτες της: « Η αστυνομία και η πυροσβεστική ανήκουν στο υπουργείο μου. Αναλαμβάνω την ευθύνη και παραιτούμαι!». Έτσι φέρονται – φίλες και φίλοι – οι τίμιοι, οι καθαροί και οι σοβαροί άνθρωποι που σέβονται τους πολίτες και την ψήφο τους.

Δεν φέρονται σαν δολοφόνοι. Σαν ψυχροί κακοποιοί. Σαν φασίστες. Που σκοτώνουν τους πολίτες και μετά τους κατηγορούν ότι φταίνε αυτοί γιατί βρήκαν φρικτό θάνατο.

Μετά από 5 μέρες απόλυτης σιωπής και ενώ ο πολιτικός συνεταίρος του αυτοκτόνησε πολιτικά με τις δηλώσεις στο CNN, ο χειρότερο για το λαό πολιτικός που πέρασε στη διάρκεια της Μεταπολίτευσης, ο συγγενής των Απριλιανών εργολάβων συγκάλεσε υπουργικό συμβούλιο και ανέλαβε την πολιτική ευθύνη λέγοντας στους πικραμένους και απογοητευμένους πολίτες ότι δεν είναι ώρα για παραιτήσεις.
Λες και παίζει ρόλο η ώρα για την ανάληψη ευθυνών. Δεν έχει καταλάβει ότι οι πολίτες τον μισούν και έχουν τάση προς έμετο, όταν μιλάει αυτός ή τα μέλη της παρέας του. Πιστεύω ότι ο Συνταγματολόγος Προέδρος της Δημοκρατίας του σφύριξε, ότι βάσει του Συντάγματος είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει στη χώρα. Φαίνεται ότι ο κολλητός του και σε πολλές περιπτώσεις υποτακτικός του Παυλόπουλος, του είπε ότι δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα και οι υπουργοί του να διαλαλούν ότι φταίνε οι εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες.

Κυρίες και κύριοι,
Αυτοί που κάηκαν ζωντανοί στο Μάτι
Αυτοί που βρήκαν φρικτό θάνατο, ήταν απλοί πολίτες, όπως εσείς που με ακούτε. Πήγαν εκεί καλοκαιριάτικα, στα σπίτια τους ή φιλοξενούμενοι για να πάρουν λίγο αέρα, να κάνουν ένα μπάνιο, να δροσιστούν, να φάνε ένα ψαράκι, να χαρούν την οικογενειακή ατμόσφαιρα. Δεν ήταν υπεύθυνοι για την ασφάλεια και τη δημόσια τάξη της περιοχής. Δεν ήταν υπεύθυνοι για τη ρυμοτομία της. Δεν ήταν υπεύθυνοι για τη φορά των ανέμων ή για την επάρκεια των πυροσβεστικών μέσων. Δεν γνώριζαν ( ούτε ήταν αρμόδιοι για να γνωρίζουν) από σχέδια αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών ή για το σχεδιασμό αντιπυρικών λωρίδων ή αναγκαίων προσβάσεων στη θάλασσα ή για την εκκένωση μιας περιοχής. Αυτά είναι δουλειά του κράτους. Αυτές είναι ευθύνες της πολιτείας. Αυτή είναι η δουλειά του Τσίπρα, του Καμμένου, του Τόσκα, της Δούρου, του Σκουρλέτη και της πολιτικής προστασίας που παραμένει ακόμα στη θέση της.

Αυτοί που πήγαν στο Μάτι δεν γνώριζαν και δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν πια ήταν η ανικανότητα όλων αυτών των πολιτικών και των αξιωματούχων που τώρα είναι βουτηγμένοι στο αίμα.
Αλήθεια – φίλες και φίλοι – στους πόσους νεκρούς πρέπει να υπάρχει μία παραίτηση; Άραγε, ό κος Τσίπρας και οι άλλοι κλώνοι των Παπαδοπουλικών εργολάβων, πόσα φέρετρα πρέπει να φέρουν μπροστά τους για να παραιτηθούν;

Άναυδη ολόκληρη η Ελλάδα, η ομογένεια αλλά και οι ξένοι πολίτες απορούν με τους Τσίπρες και τους Καμμένους. Με τους Τόσκες και τους Σκουρλέτηδες που βρίζουν τη μνήμη των νεκρών. Ενώ ολόκληρος ο κόσμος ( ακόμα και οι παίκτες από τη Βαρκελώνη ) εκφράζει τη συμπαράστασή του προς τα θύματα της πρωτοφανούς τραγωδίας, οι κυβερνώντες μολύνουν τον αέρα που αναπνέουμε με τα λόγια, τη στάση και την παρουσία τους.

Φίλες και φίλοι, πήρα πολλά τηλεφωνήματα και sms από πολίτες – ακροατές μου. Με ρωτάνε: Αλήθεια τι λέει ο Άρειος Πάγος για όλα αυτά τα ιδιάζοντος ειδεχθή κακουργήματα; Αλήθεια τι λέει η Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου ; Αλήθεια τι λένε οι αρμόδιοι εισαγγελείς ; Τι λέει ο νομικός κόσμος της χώρας και οι σύλλογοι δικηγόρων;

Φίλες και φίλοι,
Όσοι χάσατε συγγενείς. Όσοι μείνατε ορφανοί ή χάσατε τα παιδιά σας, από τον Τσίπρα και τους εκτελεστές αυτής της κυβέρνησης, όσοι είστε με εγκαύματα στα νοσοκομεία. Όσοι χάσατε το βιός σας, συγκεντρωθείτε και υποβάλλετε εναντίον τους αγωγές αστικής ευθύνης, ζητώντας να κατασχεθούν οι περιουσίες τους, να δεσμευτούν όλα τα υπάρχοντά τους. Αυτό μου λένε, με ένα πλήθος Sms Έλληνες πολίτες που κατοικούν στην Ελλάδα και την Ομογένεια. Οι δικηγόροι πρέπει να βοηθήσουν στη μαζική κατάθεση αγωγών και μηνύσεων.

Το ίδιο οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των περιοχών. Να κληθούν και ως μάρτυρες οι αξιωματικοί της πυροσβεστικής, που ήδη μιλάνε για κακές εκτιμήσεις και πολύ άσχημο συντονισμό. Να κληθούν να καταθέσουν όσοι μιλάνε για υπερσυγκέντρωση δυνάμεων στην Κινέτα ή για βλάβες στους ραδιοασυρμάτους, πράγμα που σημαίνει εγκατάλειψη για πολλές ώρες της καιόμενης περιοχής.
Φίλες και φίλοι,

Οι υπεύθυνοι για εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες δεν πρέπει να πληρώσουν μόνο πολιτικά αλλά και ποινικά και αστικά.

Ο επιστημονικός κόσμος της χώρας, οι νομικοί μας έχουν ιερή υποχρέωση να συμπαρασταθούν στους πολίτες και να ενάγουν την κυβέρνηση Τσίπρα και τους βασικούς υπευθύνους για μαζικές δολοφονίες πολιτών. Και όχι μόνο στην ελληνική Δικαιοσύνη, που μέχρι στιγμής παρακολουθεί σιωπηλή τα τεκταινόμενα και την παρέλαση των νεκρών. Η εντολή για προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όπως μου λέτε στα μηνύματά σας, προκάλεσε μειδιάματα πολιτών, που ένιωσαν απροστάτευτοι για μια ακόμα φορά. Περίμεναν τουλάχιστον δύο πούλμαν με εισαγγελείς και ιατροδικαστές να ερευνούν την όλη ιστορία. Όπως συμβαίνει στα πολιτισμένα κράτη. Είναι υποχρέωση των Ελλήνων δικηγόρων να οδηγήσουν τα θύματα της τραγωδίας και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και στο ποινικό δικαστήριο της Χάγης και στο δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα, στην ιερή γη που γέννησε τον πολιτισμό, είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Και πέρα των εγκληματικών αμελειών της κυβέρνησης Τσίπρα, έχει παίξει καταλυτικό ρόλο, το γενοκτονικό μνημόνιο που εφαρμόζουν με λατρεία για να έχουν τις καρέκλες τους οι σύγχρονοι Απριλιανοί. Οι μαριονέτες της Μέρκελ και του Βερολίνου. Αυτή η πολιτική συμμορία δεν τολμάει να πάει σε κάλπες γιατί γνωρίζει ότι θα εξαερωθεί πολιτικά και αμέσως μετά θα καταδιωχθεί ανηλεώς από τον ελληνικό λαό. Πλανώνται όσοι πιστεύουν ότι θα γλιτώσουν εξαιτίας της προστασίας και της στήριξης που παρέχει προσωρινά η μαντάμ Μέρκελ και ο γερμανικός αετός.

Οι νεκροί ζητάνε τιμωρία και εκδίκηση.

Δεν μπορεί να βρίζουν ή να προσβάλλουν τους συγγενείς των νεκρών. Καλύτερα να σιωπούσαν. Η βία φέρνει βία. Αυτό που κάνουν είναι βία πέραν της τραγωδίας. Σκυλεύουν τα πτώματα αυτών που σκότωσαν.

Οι άνθρωποι εκεί στο Μάτι βρήκαν φρικτό θάνατο από την έλλειψη σωστικών μέσων εναέριων και επίγειων που έφεραν οι περικοπές του μνημονίου. Οι άνθρωποι που κάηκαν ζωντανοί σαν λαμπάδες εκεί στο Μάτι βρήκαν το θάνατο, γιατί ο Τσίπρας και η παρέα του υλοποιούν το μνημόνιο και δεν κάνουν ως κυβέρνηση ούτε αντιπυρικά έργα, ούτε αντιπλημμυρικά. Ο πρωθυπουργός πανηγυρίζει μόνο για τα πλεονάσματα που δίνει στα γερμανικά ταμεία, δηλαδή για τις σάρκες, το αίμα και την αξιοπρέπεια που συγκεντρώνει από τους Έλληνες πολίτες, όπως οι παλαιοί ταγματασφαλίτες.

Δεν μπορεί να παραμένει στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης αυτός ο άνθρωπος, επιδεικνύοντας τέτοια πολιτική παχυδερμία. Δεν μπορεί ο κος Τόσκας, αυτός ο αναίσθητος σε πλήθος περιπτώσεων άνθρωπος να έχει την καρέκλα του υπουργού. Έψαξε λέει – άκουσον άκουσον – και δεν βρήκε κανένα λάθος στο συντονισμό των κινήσεων της πυροσβεστικής και της αστυνομίας. Κανένας δεν έκανε λάθος. Ούτε το στρατηγείο του. Ούτε τα σώματα ασφαλείας. Δεν βρήκαν το παραμικρό λάθος λέει, ο μεγάλος πολιτικός και στρατηγός Τόσκας. Και δεν τον πετάνε με τις κλωτσιές έξω από το υπουργείο. Ο Τσίπρας έχει αυτό τον εκπληκτικό στρατηγό υπουργό και δεν έκανε δεκτή την παραίτησή του. Αλήθεια, για αυτόν τον φασίστα και εγκληματία πρωθυπουργό πόσοι νεκροί πρέπει να σχηματίσουν λόφο, για να υπάρξει έστω και μία παραίτηση;

Δεν σας κρύβω ότι μου έκανε εντύπωση η προσέλευση της κυρίας Αχτσιόγλου στο υπουργικό συμβούλιο. Αυτό το προσωπάκι – που εκπέμπει νεκροφάνεια ψυχής – , αυτό το παγωμένο πλάσμα, βγαλμένο από σπηλιές των πειρατών της Καραϊβικής, φόρεσε μαύρα, προφανώς για την περίπτωση και τόνισε τα χειλάκια του με κόκκινο κραγιόν. Βέβαια, το μαύρο που φόρεσε ήταν μοντελάκι από καλή και ακριβή μπουτίκ. Κάποιος πρέπει να συστήσει στην κυρία Αχτιόγλου, πρώην οπαδό του Τσε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις που θρηνούμε εκατοντάδες δεν πηγαίνουμε τονίζοντας με κόκκινο κραγιόν τα χειλάκια μας.

Θα φύγουν κάποια στιγμή από την εξουσία και θα διωχθούν από ανθρώπους. Θα κάτσουν στο σκαμνί για όσα έκαναν αλλά κυρίως θα κυνηγηθούν από ερινύες. Επαναλαμβάνω ότι δεν πρέπει να μένει ακίνητος ο νομικός και επιστημονικός κόσμος της χώρας. Πρέπει να υποβληθούν εδώ και στο εξωτερικό χείμαρροι αγωγών εναντίον των μελών της πολιτικής συμμορίας. Εναντίον των Σικάριος που χρησιμοποιεί η Μέρκελ. Ταυτόχρονα πρέπει να ενημερωθούν όλα τα ξένα ΜΜΕ. Ήδη τα περισσότερα τους παρουσιάζουν ως αλαζόνες. Ολοκληρωτικής νοοτροπίας.

Όλοι αυτοί οι κύριοι και κυρίες, δεν έχουν θέση ούτε στην εξουσία, ούτε ανάμεσά μας. Και χίλιους νεκρούς να θρηνήσουμε αύριο το πρωί, αυτοί δεν θα βρούνε ούτε ένα λάθος. Ο Τόσκας, θα πει ότι η αναζήτηση ευθυνών δεν εντόπισε κανένα λάθος. Ο Καμμένος θα πει ότι φταίνε οι πολίτες και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Η Δούρου θα παραμείνει άφαντη και μόλις τη βρούνε οι δημοσιογράφοι θα πει προχωράμε. Ο Σκουρλέτης θα πει ότι τα αίτια οφείλονται σε χρονίζοντα προβλήματα. Κανένα λάθος δεν έγινε από τους Σικάριος της Μέρκελ. Κανένα λάθος δεν έγινε από τους δολοφόνους του ελληνικού λαού. Από αυτούς που καταστρέφουν το έθνος. Ούτε από τον κολλητό του Κοτζιά και του Τόσκα στην πολιτική προστασία. Τον Καπάκη. Αυτός, όπως διάβαζα συντόνιζε το έργο από την Άνδρο. Τώρα διαβάζω στα Κυριακάτικα τον αδειάζει το Μαξίμου, ενώ πολλοί πυροσβέστες δείχνουν τον Τόσκα, λέγοντας ότι υπήρχαν λάθος εκτιμήσεις και ότι κανονικά δεν έπρεπε να υπάρχει ούτε ένας νεκρός.

Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι βουτηγμένος στο αίμα των νεκρών γιατί επιτρέπει να παραμένουν στην εξουσία άφρονες, αλαζόνες, ανεπαρκείς και αναίσθητοι που δεν έχουν καμία αγάπη και σεβασμό για τους Έλληνες πολίτες. Αφήνει να παραμένουν στην εξουσία υπάνθρωποι, Απριλιανής νοοτροπίας. Είναι ντροπή να λέγεσαι Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να επιτρέπεις να συμβαίνουν τέτοια εγκλήματα σε βάρος των Ελλήνων πολιτών.

Είναι ντροπή να επιτρέπεις να παραμένουν στην εξουσία τέτοια πολιτικά παχύδερμα που δεν μπορούν να προστατεύσουν τους Έλληνες πολίτες σε πλήθος περιπτώσεων και δεν παραιτούνται αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους. Φαίνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει εθιστεί από τον πυρπολισμό της Αθήνας, τότε που πολλοί του αντιεξουσιαστικού χώρου, όμοροι του τότε ΣΥΡΙΖΑ πυρπόλισαν την Αθήνα. Άλλωστε, ένας από τους λόγους που προτιμήθηκε ως Πρόεδρος ήταν και αυτός. Ότι δεν έδρασε κατά των πυρπολητών. Ήταν σίγουροι αυτοί που τον τοποθέτησαν εκεί, ότι ποτέ δεν θα κινηθεί ούτε κατά των σφαγών του μνημονίου, ούτε σε ανάλογες περιπτώσεις πολιτικών ευθυνών, όπως η Μάνδρα και το Μάτι.

Οργή, απόγνωση και θλίψη.

Ο Τσίπρας φέρνει πλέον με τα λόγια του και τη θέα του, τάση για εμετό στους περισσότερους πολίτες. Το ίδιο και η παρέα του. Αποτεφρώθηκαν πολιτικά εκεί στο Μάτι. Με την αναισθησία τους τράβηξαν την πλάκα στον πολιτικό τάφο τους.

Ομολογώ φίλες και φίλοι, ότι βγάζω εξανθήματα και με τη στάση της ΝΔ. Φαίνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και γενικά η οικογένεια Μητσοτάκη ασχολούνται μόνο με τη γενική κατάληψη της εξουσίας. Δηλαδή την κατάληψη του Μαξίμου, του Δήμου της Αθήνας, ενδεχομένως και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Με την ελεγχόμενη θερμοκρασία στον αντιπολιτευτικό λόγο του ο Κυριάκος, δείχνει ότι φοβάται μην του συμβούν τα ίδια όταν γίνει ένοικος του Μαξίμου. Βέβαια, ζήτησε να παραιτηθούν άμεσα ο Τόσκας, η Δούρου και ο Σκουρλέτης. Πρέπει να κατανοήσει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ότι ακολουθώντας το δρόμο του μνημονίου, υπακούοντας το γερμανικό αετό, μαζεύοντας πλεονάσματα και περικόπτοντας τα έξοδα του κράτους, όπως ο ίδιος λέει, θα αντιμετωπίσει την ίδια ραγδαία φθορά, την ίδια οργή και την ίδια απόγνωση του ελληνικού λαού που συνειδητοποιεί πλέον ότι όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, βουτάνε μέχρι το λαιμό στα εγκλήματα σε βάρος του λαού, με αποκορύφωμα βέβαια την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου.

Ο κος Μητσοτάκης δεν είπε κουβέντα για τους μικρούς, κομμένους μισθούς των αστυνομικών και των πυροσβεστών. Δεν έχει ψελλίσει τίποτα για την έλλειψη χρημάτων που αφορούν την εκπαίδευσή τους ή την απόκτηση σύγχρονων εναέριων και επίγειων μέσων. Ο Κυριάκος ξέρει ότι όλα αυτά θέλουν την έγκριση της Μέρκελ. Ο λαός όμως πλέον δεν θέλει ένα κατοχικό πρωθυπουργό που θα αντικαταστήσει τη φρίκη του Τσίπρα. Δεν θέλει να συνεχίσει αυτές τις ράγες που οδηγούν σε εκατόμβες θυμάτων, αλλαγή συνόρων και μαζική εξόντωση του πληθυσμού, είτε με τη γήρανσή του, είτε με τη μαζική μετανάστευσή του.

Ο Κυριάκος επιθυμεί να παραμείνει ο Τσίπρας λίγο ακόμη στην εξουσία. Θέλει να είναι βέβαιη η αυτοδυναμία της ΝΔ. Διαπράττει όμως ως αλαζόνας και αυτός, ένα γιγαντιαίο πολιτικό και ιστορικό λάθος. Ο λαός θέλει καθοριστική αλλαγή στην κορυφή της πολιτικής εξουσίας. Θέλει πλήρη απομάκρυνση του γερμανικού ελέγχου. Αν ο Κυριάκος εξακολουθήσει να λέει ότι θα τηρήσει τις υπογραφές του Τσίπρα, θα είναι ο τελευταίος σύντομος Μητσοτάκης στην πολιτική ζωή της χώρας. Δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά Μητσοτάκης. Και το λέω αυτό, γιατί δεν αντιλαμβάνεται ότι οι φόροι, τα πλεονάσματα και ο εξωτερικός έλεγχος, όχι μόνο δεν πρόκειται να φέρουν ποτέ ανάπτυξη αλλά θα οδηγήσουν σε περαιτέρω υπολειτουργία όλων των δομών της χώρας. Χωρίς λεφτά δεν αντιμετωπίζονται ούτε πυρκαγιές, ούτε θεομηνίες, ούτε πόλεμοι. Σταδιακά η Ελλάδα θα γίνεται ασθενέστερη. Ο Κυριάκος δεν πρόκειται να βελτιώσει ούτε συντάξεις, ούτε μισθούς. Επομένως, τα κυρίαρχα αίτια που οδηγούν στον Καιάδα τον ανεκδιήγητο Τσίπρα, θα ισχύσουν και για τον Μητσοτάκη. Αν επικρατήσει όμως η ίδια ατμόσφαιρα θα έχει σύντομο περίπατο στην εξουσία.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...