Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Δρούγος για το σαλάχι-drone των Τούρκων: Αυτή η τηλεκατευθυνόμενη νάρκη δημιουργεί σοβαρά προβλήματα

«Από το 2016 στο Μπακού είχα δει ότι έχουν δώσει μεγάλη έμφαση σε τέτοιου είδους υποβρύχια συστήματα ή κάποιας μορφής μη επανδρωμένα έξυπνα ρομποτικά αυτόνομα συστήματα, τα οποία αλλάζουν το τοπίο του πολέμου» δήλωσε ο διεθνολόγος και στρατιωτικός αναλυτής Αθανάσιος Δρούγος μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Γιώργο Κακούση και τον Δημήτρη Πετρόπουλο αναφορικά με το σαλάχι-drone που έχει αναπτύξει η Τουρκία.

«Το σαλάχι αυτό που λέγεται «wattozz» μοιάζει με το θαλάσσιο σαλάχι. Έχει μια κινητικότητα μεγάλη. Η Τουρκία έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στα θέματα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και υποβρυχίων. Έχουν κλέψει ιδέες την περίοδο που είχαν καλές σχέσεις με το Ισραήλ, γιατί οι Ισραηλινοί σε αυτά τα θέματα λόγω εμπλοκών έχουν προηγμένη τεχνολογία. Αυτή η τηλεκατευθυνόμενη νάρκη δημιουργεί σοβαρά προβλήματα.

Είναι ένα drone, είναι καινοτόμο, κινείται πάνω σε ηλεκτρομαγνητικά κύματα που του δίνουν τη δυνατότητα να μπορεί να κινηθεί εναντίον πλοίων ή άλλων θαλασσίων οχημάτων και υποβρυχίων. Είναι κατασκοπευτικό, επιθετικής συμπεριφοράς, όπως το είδα το 2017 σε μια έκθεση στην Άγκυρα. Όταν δεν είναι σε αποστολή μπορεί να μείνει στο βυθό, δεν αναγνωρίζεται εύκολα, μοιάζει με τα άλλα, και όταν είναι στο βηθό για να μην το πλησιάζουν άλλα ψάρια έχει ειδικά ηλεκτρομαγνητικά προστατευτικά συστήματα, τα οποία το ενισχύουν» ανέφερε ο κ. Δρούγος.

https://www.newsbeast.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...