Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Αρχές του 2019 οι νέες ταυτότητες. Καθορίστηκαν οι προδιαγραφές ασφαλείας

σχόλιο Γ.Θ : Μετά τις ασφυκτικές πιέσεις των ΗΠΑ η Αριστερά θα είναι αυτή που θα υλοποιήσει το σφράγισμα στην Ελλάδα.
Αυτές είναι οι ΗΠΑ. Αυτή είναι η Αριστερά...

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την έκδοση νέου τύπου Δελτίου Ταυτότητας Ελλήνων πολιτών.

Σύμφωνα με την απόφαση (άρθρο 13), η ημερομηνία έναρξης της έκδοσης δελτίων ταυτότητας νέου τύπου, καθορίζεται με διαπιστωτική πράξη του Υπουργού Εσωτερικών, λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο τεχνικής ετοιμότητας της Διοίκησης.

Μέχρι την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης της προηγούμενης παραγράφου, τα δελτία ταυτότητας εξακολουθούν να εκδίδονται σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ’ αριθ. 3021/19/53 από 14.10.2005 κοινή υπουργικής απόφασης (Β’ 1440).
Διάρκεια ισχύος δελτίων ταυτότητας

Σύμφωνα με την απόφαση, η διάρκεια ισχύος των δελτίων ταυτότητας, από την ημερομηνία έκδοσής τους, ορίζεται σε δεκαπέντε (15) έτη, για τα άτομα που έχουν συμπληρώσει το δωδέκατο (12) έτος της ηλικίας τους.

Ο κάτοχος δελτίου ταυτότητας υποχρεούται να ζητήσει την αντικατάστασή του, από την αρμόδια αρχή έκδοσης, εντός εξαμήνου πριν την παρέλευση της αναγραφόμενης στο δελτίο ημερομηνίας λήξης αυτού.

Δελτίο ταυτότητας, η διάρκεια ισχύος του οποίου έχει παρέλθει, καθίσταται αυτοδικαίως άκυρο.

Για την έκδοση δελτίου ταυτότητας, καταβάλλεται ηλεκτρονικό παράβολο υπέρ του Δημοσίου, ύψους 10,00 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στο αντίτιμο του σώματος του δελτίου, τα έξοδα εκτύπωσης – προσωποποίησής του, καθώς και τη δαπάνη ασφαλούς μεταφοράς των δικαιολογητικών και του δελτίου προς και από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων και Εγγράφων Ασφαλείας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για τα μέλη πολύτεκνων οικογενειών, το παράβολο της προηγούμενης παραγράφου ορίζεται στο ήμισυ.

Η έκδοση των νέων ταυτοτήτων αναμένεται να γίνει στις αρχές του 2019 και ήδη καθορίστηκαν οι προδιαγραφές ασφαλείας.

Οι νέες ταυτότητες θα έχουν συνολικά επτά «ζώνες» ασφαλείας, από τις οποίες οι πέντε θα βρίσκονται στην εμπρόσθια όψη τους και οι υπόλοιπες στην οπίσθια, ενώ ενσωματωμένο θα είναι και το ειδικό τσιπ που θα περιέχει σε ηλεκτρονική μορφή τη φωτογραφία και τα στοιχεία του κατόχου, το ύψος του, στοιχεία που απαιτούνται για Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπως ο δήμος εγγραφής, ο αριθμός δημοτολογίου και ο τόπος έκδοσης της ταυτότητας, αλλά και σε ψηφιακή μορφή το δακτυλικό του αποτύπωμα.

Στην οπίσθια όψη θα είναι η έκτη «ζώνη» όπου θα υπάρχουν το όνομα του πατέρα του κατόχου, το όνομα μητέρας, ο τόπος γέννησης, η ημερομηνία έκδοσης, η ομάδα αίματος και ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), ενώ στην έβδομη θα υπάρχει η «Ζώνη Μηχανικής Ανάγνωσης/Machine Readable Zone-MRZ». Το ενσωματωμένο RFID τσιπ θα είναι στο πάνω μέρος της.
Πηγή

12 σχόλια:

 1. Θα ήθελα να κάνω μία παρέμβαση. Αφού ο Γέρων Παϊσιος είπε ότι δεν θα προλάβουν να μας "σφραγίσουν" με τις νέες ταυτότητες διότι θα τους προλάβει ο Πόλεμος. Τότε πώς θα γίνει αυτό? Ενώ αυτός προφήτευσε κάτι τέτοιο σύμφωνα με τα εκ Θεού οράματα του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν θα προλάβουν..... Τα γεγονότα της Πόλης θα ματαιώσουν κάθε προσπάθειά τους...

   Διαγραφή
  2. Υπάρχει ο κίνδυνος να επαναπαυτούμε στις ευοίωνες προφητείες και να μην μετανοήσουμε. Αν δεν μετανοήσουμε μπορεί και οι ευοίωνες προφητείες να αλλάξουν. Θυμήσου το παράδειγμα της Νινευή. Τότε είχαμε μια δυσοίωνη Προφητεία η οποία άλλαξε λόγω Μετάνοιας

   Διαγραφή
  3. Το παράδειγμα της Νινευή το θυμούμαι. Σε αυτήν την περίπτωση είχαμε και τον ανυπάκουο προφήτη Ιωνά ο οποίος ούτε που ήθελε να πάει στη Νινευή να κηρύξει την Προφητεία περί της καταστροφής της. Ίσως λόγω του γεγονότος ότι οι Ασσύριοι είχαν κατακτήσει το βόρειο Βασίλειο (του Ισραήλ) κάτι που ουδόλως αποτελεί άλλοθι για τον Ιουδαίο Προφήτη ώστε να αγνοησει τη Θεία Βούληση και Εντολή. Ουσιαστικά με την κίνηση του αυτή ο Θεός τους έδωσε περιθώριο Μετανοίας. Προσωπικά παρατηρώ ότι πολλοί ομόδοξοι και δη εν Ελλάδι επαναπαύονται στις εύοιωνες προφητείες και περί μετανοίας ούτε συζήτηση γίνεται. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο ταυτίζεται η μία Προφητεία με την άλλη. Ίσως να είναι παρόμοια περίπτωση αλλά όχι το ίδιο πράγμα.

   Διαγραφή
  4. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι... και η προφητείες μπορούν να αλλάξουν.

   Διαγραφή
 2. ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ...ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ...............

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. δινουν χρονικο περιθωριο για την παραλαβη. μαλλον δε θα προλαβουν να τα παρουν ολοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Χριστιανοί, ετοιμαστείτε ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ μην επαναπαύεστε, μακάρι να βάλει το χέρι του ο Θεός να μην προλάβουμε αλλά ετσι θα ξεχωρίσει την ήρα απο το στάρι εύχομαι ολοι οι αδερφοί να ενωθούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ,ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ......
  Καλλ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Απ' όσο θυμάμαι σχετικα με τον Αγιο Παΐσιο, δεν ήταν κατηγορηματικός επ' αυτου ο Γέροντας. Θυμηθείτε το ιδιόχειρο σημείωμά του σχετικά με τις ηληκτρονικού τύπου ταυτότητες και τήν προειδοποίησή του πρός όλους εμάς να μην τίς δεχθούμε.
  Επίσης, άς θυμηθούμε τήν προειδοποίηση της Αγίας Γερόντισσας Λαμπρινής Βέλτσου. Ηταν απόλυτη στο ότι δεν πρέπει να πάρουμε οι Χριστιανοί αυτές τίς ταυτότητες.
  Μήν επαναπαυόμαστε λοιπόν αδελφοί μου. Ο Κύριός μας θέλει απο όσους λέμε οτι τόν πιστεύουμε καί τόν αγαπούμε νά έχουμε ομολογιακό πνεύμα και οταν μάς καλεί, να τό αποδεικνύουμε.
  Άς ετοιμαζόμαστε λοιπόν καλύτερα, μέ μετάνοια, προσευχή, ταπεινό φρόνημα καί ας τόν παρακαλέσουμε θερμά, να μάς στηρίξει άν καί όταν χρειαστεί, ωστε θαρραλέα νά τόν ομολογήσουμε.
  Χριστός Ανέστη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Νομιζω οτι ειναι επιχρυσωμενες!!!
  Διχως Μετανοια και Πετραχιλι,
  Διχως Θεια Εξομολωγηση και Θεια Κοινωνεια ,
  Δεν υπαρχει σωτηρεια!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αυτη την φορα την πατριδα δεν θα την σωσει ΑΝΘΡΩΠΟΣ γιατι δεν υπαρχει ΚΑΝΕΝΑΣ που να μπορει να την σωσει.
  Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ...ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΝΟΙΑ - ΠΙΣΤΗ - ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
  Θα πρεπει να καταλαβουμε ολοι μας
  οτι μονον εαν οι καρδιες γεμισουν με την ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ και συνελθουμε
  απο τις πλανες που μας εχουν διαποτισει
  τοσα χρονια σαν λαο μονον τοτε ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ...!!!
  ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΜΕ ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...