Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Φθιώτιδος Νικόλαος: Η Ορθδοδοξία δεν θα σβήσει από την Ελλάδα -Τι είπε για την Νέα Τάξη

« Η Αγία μας Εκκλησία 2000 χιλιάδες χρόνια τώρα, δεν σταμάτησε να προβάλλει το παράδειγμα αφοσιώσεως του Αγίου Πολυκάρπου στον Κύριο, ο οποίος έζησε τον πρώτα μ.χ αιώνα και ανήκει στους Αποστολικούς Πατέρες της Εκκλησίας μας. Είναι ιδιαίτερα συγκινητικά τα λόγια τα οποία είπε όταν οι ειδωλολάτρες τον κάλεσαν να αρνηθεί τον Χριστό: » 86 χρόνια υπηρετώ τον Κύριο και δεν με αδίκησε καθόλου και τώρα να τον προδώσω;» και έτσι δια ξίφους μαρτύρησε για το όνομα και την πίστη του στον Χριστό.

Με την θυσία του ο Άγιος Πολύκαρπος εφώτισε την Εκκλησία, δίνοντας σ” εμάς σήμερα το παράδειγμα της πίστεως.

Στο Ευαγγελίο σήμερα ακούσαμε, αγαπητοί μου χριστιανοί τον Κύριο να λέγει «Έως το φώς έχετε, πιστεύετε εις το φώς».

Ο Κύριος μας καλεί να γίνουμε τέκνα φωτός, να βαπτιστούμε μέσα στο Φως του Αγίου Πνεύματος.

Στην Ορθόδοξη Ελλάδα τα πάντα μαρτυρούν και φωτίζουν την δόξα του Χριστού μας. Είναι δύσκολο να σταθούμε σε μια τεταραγμένη κοινωνία αλλά η Ορθοδοξία δεν θα σβήσει ποτέ από τη χώρα μας γιατί υπάρχουν άνθρωποι που προσεύχονται και γιατί έχουμε τους Αγίους μας Πρεσβευτάς και την αγαθότητα του Κυρίου «συμπαθούσαν υμίν». Το καράβι που λέγεται Εκκλησία κλυδωνίζεται συνεχώς αλλά δεν καταποντίζεται.

Η τάξη της Νέας Εποχής, μας κατηγορεί ως οπισθοδρομικούς διότι καθυστερούμε την πρόοδο αλλά αυτού του είδους η πρόοδος είναι καταστροφική γιατί δεν έχει Χριστό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ποιμενάρχης μας.


http://poimin.gr/fthiotidos-nikolaos-to-karavi-pou-legete-ekklisia-klidonizete-sinechos-alla-den-katapontizete/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...