Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Το οικογενειακό τραπέζι είναι μια καλή ευκαιρία να φέρνουμε την χαρά στο σπίτι μας!


Ήμουν πολύ τυχερό παιδί που μεγάλωσα μέσα σε μια οικογένεια με κουλτούρα όπου το φαγητό και το οικογενειακό φαγητό ήταν ένα απαραίτητο κομμάτι της ζωής μας.
Μερικές από τις πιο σημαντικές παιδικές αναμνήσεις συνέβησαν στο οικογενειακό τραπέζι.
Μερικές από τις πιο σημαντικές παιδικές αναμνήσεις συνέβησαν στο οικογενειακό τραπέζι.

Η αγάπη μου για την μαγειρική και την διασκέδαση οφείλεται στην μαμά μου που μαγείρευε όχι μόνο για να θρέψει το σώμα μας αλλά και την ψυχή μας. Τα παιδιά μπορούν να μάθουν πάρα πολλά πράγματα μέσα από ένα οικογενειακό τραπέζι χωρίς πολύ μεγάλη προσπάθεια.
Το οικογενειακό τραπέζι είναι μια καλή ευκαιρία να φέρετε την χαρά στο σπίτι σας!

Κατά την διάρκεια του γεύματος μοιράζεστε όχι μόνο το φαγητό αλλά και τις εμπειρίες μέσα στην ημέρα, διάφορα αστεία γεγονότα, περιπέτειες αλλά και ανησυχίες. Δεν υπάρχουν μυστικά στο οικογενειακό γεύμα αλλά συζητήσεις και πολλά νέα πράγματα και πληροφορίες.
Η επικοινωνία με τον έξω κόσμο σταματά στο τραπέζι.


Τα κινητά, η τηλεόραση, και τα tablet κλείνουν και ανοίγει…η μεταξύ σας επικοινωνία. Κανείς δεν πρόκειται να διακόψει το γεύμα σας επειδή είστε εκεί για τα παιδιά σας. Είστε εκεί για να μιλήσετε, να γελάσετε να συζητήσετε. Πάντα υπάρχουν πράγματα για να πείτε αρκεί να προσπαθήσετε.
Την ώρα του φαγητού είναι η καλύτερη στιγμή για να μάθετε στα παιδιά σας πως να δουλεύουν!

Το τραπέζι δεν στρώνεται αυτόματα μόνο του αλλά με την βοήθεια των παιδιών σας. Κάποιος έχει την αρμοδιότητα να το στρώσει, άλλος να πλύνει τα λαχανικά και άλλος να φέρει τα μαχαιροπίρουνα κλπ. Όλοι μπορούν να βοηθήσουν και με την προσωπική δουλειά του καθενός να ετοιμαστεί ένα υπέροχο γεύμα.

Πόσοι από εσάς θυμάστε μια συγκεκριμένη γεύση ή ένα ωραίο πιάτο που έφτιαχνε η μαμά σας ή η γιαγιά σας; Οι Κυριακές μπορούν να αλλάξουν με ένα ιδιαίτερο πιάτο ή ένα γλυκό που φτιάξατε με τα χεράκια σας. Τα παιδιά δημιουργούν αναμνήσεις που θα θυμούνται κάθε φορά όταν τρώνε ένα παρόμοιο φαγητό ή ακόμη και όταν μυρίζουν ένα φαγητό!Όταν τρώμε μαζί μαθαίνουμε στα παιδιά μας πως η οικογένεια είναι ένα δώρο.

Δεν έχει καμία σημασία αυτό που τρώμε αλλά με ποιον τρώμε αυτό το γεύμα.

babyradio.gr– Γκαλίτσιου Μαριάννα - hamomilaki xorisorianews

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...