Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Οι Καστροπολίτες στις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης

Οι Καστροπολίτες στις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης

Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου ο Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου «Καστροπολίτες – Γνώση και Δράση» στα πλαίσια των «Εορτών Παλιάς Ξάνθης», βρέθηκε στην Ξάνθη όπου πραγματοποίησε μία πρωτότυπη εκδήλωση : Ιστορίας, Μουσικής, Ποίησης, Λαογραφίας δημιουργών του Διδυμοτείχου, τονίζοντας την πολιτιστική κληρονομιά της Καστροπολιτείας της Θράκης με θέμα : ¨Από το Κάστρο της Θρακιάς στα Βήματα του Ορφέα¨.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο υπαίθριο θεατράκι, στο Μονοπάτι της Ζωής, κατόπιν πρόσκλησης από το Δίκτυο Λόγου και Πράξης, με συντονιστή και υπεύθυνο τον φιλόλογο και ποιητή κο Θανάση Μουσόπουλο, τον οποίο ως Καστροπολίτες ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν το Ωδείο Βορείου Έβρου Καρπίδα και η Σχολή Σύγχρονής Μουσικής Αγωγής Ξάνθης. Όλοι οι εμπλεκόμενοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό καθώς για να πραγματοποιηθεί η υπόψη εκδήλωση δούλεψαν σκληρά όλο το καλοκαίρι.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Διδυμοτείχου κα Μαρία Πετρίδου και κος Δημήτρης Κεσόγλου με τους συζύγους τους καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εβριτών Ξάνθης κος Απόστολος Πολυμένης. Απεύθυναν χαιρετισμό και τόνισαν την σημαντικότητα της συνεργασίας των θρακικών πόλεων για την ανάδειξη του πολιτισμού και της κουλτούρας της Θράκης.

Ο Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ-Γνώση και Δράση, παίρνει μέρος για δεύτερη χρονιά στις Γιορτές Παλιάς Πόλης στην Ξάνθη καθώς πέρσι παρουσίασε «Την εικονική περιήγηση στο Κάστρο του Διδυμοτείχου» στο Λύκειο Ελληνίδων της Ξάνθης¨.

Έχοντας πλέον δημιουργήσει τo υλικό, Καστροπολίτες και Ωδείο Βορείου Έβρου Καρπίδα συμφώνησαν να παρουσιάσουν τη συγκεκριμένη εκδήλωση και στο Διδυμότειχο ……. Οψόμεθα !!!

Η βραδιά έκλεισε με γλέντι στο στέκι του Συλλόγου Εβριτών Ξάνθης, φαγητό, ποτό με υπαίθριο ψήσιμο, όπου άπαντες διασκεδάσαμε με την παραδοσιακή ορχήστρα των συνδημοτών μας ¨Κοµπανία του Λαγού¨.


https://www.facebook.com/kastropolites/photos/?tab=album&album_id=10154593179334668

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...