Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΙΝΗΣΗ… «ΜΑΤ» ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ, ΔΙΑΣΠΑ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ!


%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%cf%84-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%bd-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%83%cf%80%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b5

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ενώ το ΝΑΤΟ παρά τις έντονες προειδοποιήσεις της Μόσχας ετοιμάζει να εγκαταστήσει στην νατοϊκή πλέον Ρουμανία επιθετικά συστήματα πυραύλων που θα στέφονται απευθείας κατά της Ρωσίας,
ο Πούτιν σε μια μεγάλης σημασίας κίνηση δημιουργεί έντονο πρόβλημα στην αυτόνομη περιοχή της Μολδαβίας, την Τρανσυλβανία, στα σύνορα με την Ουκρανία.
Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφοριες, ο ηγέτης της Τρανσυλβανίας, Yevgen Şevçuk, στην οποία σημειωτέον κατοικεί μια μεγάλη ρωσική μειονότητα, κάλεσε επίσημα την Ρωσία να δεχτεί την ένωση της χώρας του με την Ρωσική Ομοσπονδία.
Η περιοχή της Τρανσυλβανίας που βρίσκεται στις όχθες του πόταμου Δνείστερου, είναι υψίστης στρατηγικής συμμαχίας, γιατί διασπά το νατοϊκό μέτωπο κατά της Ρωσίας και δημιουργεί έντονα προβλήματα και στην Μολδαβία που αμφιταλαντεύεται μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, αλλά και στην ίδια την Ρουμάνια που έχει μια αμερικανόδουλη κυβέρνηση.
Το πρόβλημα της Τρανσυλβανίας οι νατοϊκοί κύκλοι το συνδέουν με τα προβλήματα της Κριμαίας, της Νοτίου Οσετίας και της Αμπχαζίας που κήρυξαν την ανεξαρτησία τους με φιλορωσικά καθεστώτα, καθώς και του αρμενικού θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάγ που αποσπάστηκε από το Αζερμπαϊτζάν.
Η νέα αυτή εξέλιξη έχει θορυβήσει τους νατοϊκούς καθώς αντιλαμβάνονται πλέον ότι ο Ρώσος πρόεδρος μπορεί και παίζει συγχρόνως σε πολλά ταμπλό και για άλλη μια φορά δείχνει την μεγάλη του ευελιξία.
Να θυμόμαστε ότι η περιοχή αυτή της Τρανσυλβανίας δεν είναι και πολύ μακριά από εμάς.

http://nikosxeiladakis.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...