Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Στο απυρόβλητο οι καναλάρχες, νέα παράταση για τις άδειες.

σχόλιο Γ.Θ : Την μέρα που θα κλείσουν τα βοθροκάναλα, θα ξεκινά η απελευθέρωση της Πατρίδας.

Παράταση παίρνουν η έκδοση προκήρυξης...
με αντικείμενο τη χορήγηση αδειών ραδιοφωνικών σταθμών και η ολοκλήρωση της χορήγησης αδειών παροχών περιεχομένου ψηφιακής ευρυεκπομπής ύστερα από την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Υπδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη. Με άλλη τροπολογία παρέχεται η εξουσιοδότηση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με απόφασή του να καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις διενέργειας αλιείας για ερευνητικούς σκοπούς στην περίπτωση που απαιτείται συντονισμός σε εθνικό επίπεδο και συμμετοχή σκαφών από όλη την επικράτεια.
 Η παροχή άδειας έως τώρα ήταν στις Περιφέρειες. Η τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για τα κατασχεμένα χρήματα του Δημοσίου. Η τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις Θεμάτων Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών και Δημοσίων Έργων» και με αυτήν παρατείνεται έως και τις 31/12/2015 «η προθεσμία για την έκδοση προκήρυξης με αντικείμενο τη χορήγηση αδειών ραδιοφωνικών σταθμών» αλλά και  αδειών παρόχων περιεχομένου ψηφιακής ευρυεκπομπής, των καναλιών δηλαδή που εκπέμπουν πλέον και ψηφιακά αλλά εξακολουθούν να μη διαθέτουν κανονικές άδειες λειτουργίας από το 1989!
Όπως είναι σύνηθες εδώ και δεκαετίες, το γνωστό πρόβλημα με τις συχνότητες μπαίνει ξανά "κάτω από το χαλάκι" και παίρνει παράταση ένα "ακανθώδες" θέμα. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεται η ένταση ανάμεσα στους μηντιάρχες και το κυβερνητικό συνασπισμό, εν μέσω μάλιστα της ακραία πόλωσης, των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων, τη πιθανή προκήρυξη εκλογών και την ανοιχτή διαπραγμάτευση με τη Τρόικα.

http://www.sofokleousin.gr/archives/202186.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...