Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Από Γενάρη να περιμένουμε πράματα και θάματα.

 σχόλιο Waves : 1.Την 1η Ιανουαρίου ξεκινά η Ευρασιατική Ένωση.

2.Ο Πούτιν θέλει με τα συναλλαγματικά αποθέματα των εταιριών που έτσι και αλλιώς συναλλάσσονται με το εξωτερικό, να κάνει αυτό που θα έκανε με τα αποθέματα της κεντρικής τράπεζας: να τα ενορχηστρώσει έτσι ώστε να έχει κάθε μέρα 1-2 δις δολάρια για να διορθώνει το νόμισμα αν χρειαστεί.
Ευφυέστατο.
Πριν ακουμπήσει δηλαδή τα συναλλαγματικά αποθέματα του (τα 2α μεγαλύτερα στον κόσμο μετά της Κίνας) και το χρυσό χρησιμοποιεί τα χρήματα που έτσι και αλλιώς θα έβγαιναν από την χώρα.
Επίσης εάν μουρμουρίσει κάτι για διακοπή αερίου στην Ευρώπη, το ευρώ θα πάρει ένα φούντο 50% την πρώτη εβδομάδα.
Το μόνο που τον κρατάει είναι το δεδηλωμένο της αξιοπιστίας.
Το οποίο δεν υπάρχει από τη μεριά των Ευρωπαίων.
Και το κόστος αυτού 3-5 δις το μήνα, φθηνότερο από το να στηρίζει το νόμισμα του όπως την προηγούμενη εβδομάδα.
Από Γενάρη να περιμένουμε πράματα και θάματα.
Γενικότερα.
Από το νέο έτος θα γίνει χαμός


 σχόλιο Αντιπροοδευτικός : Αυτό που αναδεικνύει η διαμορφούμενη πραγματικότητα, είναι ένας αγγλοσιωνιστικος άξονας να θέλει διακαώς πόλεμο για την επιβίωσή του, και μια ρωσοκεντρική συμμαχία η οποία θέλει διακαώς ειρήνη για την επιβίωση της! Α ρε Τολστόι...

Μάχη για το ρούβλι δίνει το Κρεμλίνο


Σημάδια σταθεροποίησης δείχνει σήμερα το ρωσικό νόμισμα, καθώς αποδίδουν τα άτυπα μέτρα ελέγχου της κίνησης κεφαλαίων που έχει λάβει το  Κρεμλίνο. Εν τω μεταξύ η Ρωσία κινδυνεύει να χάσει την τρέχουσα αξιολόγησή της με τον οίκο αξιολόγησης S&P να θέτει τη χώρα σε καθεστώς της πολιτικής επιτήρησης με αρνητικές προοπτικές.
Ειδικότερα σήμερα το ρούβλι ενισχύθηκε στα επίπεδα των 52,88 ρούβλια/δολάριο τα οποία θεωρούνται και τα υψηλότερα από την 8η Δεκεμβρίου. Ωστόσο η άνοδος περιορίστηκε στο 55,34 ρούβλια/δολάριο.
Η άνοδος του ρουβλίου περιορίστηκε μετά την τοποθέτηση της ρωσικής οικονομίας σε καθεστώς πιστοληπτικής επιτήρησης με αρνητικές προοπτικές από τον S&P τόσο σε εγχώριο όσο και σε ξένο νόμισμα.
Η κίνηση αυτή ανεβάζει τις πιθανότητες για υποβάθμιση της ρωσικής οικονομίας στο 50% μέσα στο επόμενο τρίμηνο.
Η κυβέρνηση έθεσε όρια στα καθαρά ποσά ξένου συναλλάγματος που μπορούν να διαθέτουν οι κρατικές εξαγωγικές επιχειρήσεις σήμερα. Αξιωματούχοι και τραπεζικές πηγές ανέφεραν ότι η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας τοποθέτησε ελεγκτές στα γραφεία των μεγαλύτερων ρωσικών κρατικών τραπεζών που κάνουν συναλλαγές σε ξένα νομίσματα.
Οικονομολόγοι χαρακτήρισαν τα μέτρα αυτά μια αμβλυμένη εκδοχή μέτρων ελέγχου της κίνησης κεφαλαίων.
Στη Ρωσία οι κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος προσελκύουν ιδιαίτερη προσοχή, ιδίως μετά την εκδήλωση υπερπληθωρισμού και την εξανέμιση των καταθέσεών τους τα χρόνια μετά την κατάρρευση της σοβιετικής ένωσης, πριν ανέβει στην εξουσία ο Πούτιν.
Το ρούβλι έπεσε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα στα μέσα του Δεκεμβρίου, εξέλιξη που αποδόθηκε στις κυρώσεις που επιβάλλουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ στη Ρωσική Ομοσπονδία—οι οποίες καθιστούν πρακτικά αδύνατον για τις ρωσικές επιχειρήσεις να δανείζονται από τις χρηματαγορές της Δύσης—αλλά και στην πτώση της τιμής του πετρελαίου.
Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως η χώρα διατρέχει τον κίνδυνο να εισέλθει σε βαθιά ύφεση.
Πριν από την πρόσφατη ανάκαμψή του, το ρούβλι είχε υποχωρήσει σε ισοτιμία ακόμη και 80:1 έναντι του δολαρίου, από 30 έως 35:1 το πρώτο εξάμηνο του 2014.
Ναυτεμπορική
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/12/blog-post_104.html?showComment=1419370772770#c5279635918778969146

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...