Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Γκορμπατσόφ: Ο Πούτιν έσωσε τη Ρωσία από τη διάλυση.Η μεγαλύτερη  αξία του Βλαντίμιρ Πούτιν, είναι που έσωσε τη χώρα από τη διάλυση, πιστεύει ο πρώην σοβιετικός ηγέτης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.


«Νομίζω ότι όλοι μας- οι Ρώσοι πολίτες, πρέπει να θυμόμαστε ότι έσωσε τη χώρα από τη διάλυση, καθώς είχαν ξεκινήσει περιοχές που δεν αναγνώριζαν το Σύνταγμά μας», είπε ο Γκορμπατσόφ κατά την παρουσία του νέου του βιβλίου «Μετά το Κρεμλίνο».

Τόνισε ότι ο Πούτιν έχει διαπράξει ένα ιστορικό επίτευγμα- τη σωτηρία της χώρας σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο.

Ο Γκορμπατσόφ δήλωσε ότι γνώριζε από πριν τον Πούτιν και ήταν σίγουρος ότι θα καθοδηγούσε το κράτος, γιατί είχε τα ευεργετήματα της σύνεσης και της πειθαρχίας.

Μιλώντας για το έργο του Πούτιν,  ως επικεφαλής του κράτους, τόνισε  ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει τα πάντα υπό τον έλεγχό του και ότι η Ρωσία θα καταφέρει να βγει από αυτήν την κρίση.


Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της Ρωσίας,  ο Πούτιν θα κατορθώσει να ξεπεράσει την κρίση, «αλλά το ερώτημα που τίθεται είναι με ποιον τρόπο, με ποιο τίμημα θα επιτύχει. Πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην πολιτική και η πολιτική που ασκείται γίνεται για το λαό και όχι για προσωπικό όφελος», είπε.


 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...