Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Πεσμεργκά: «Θα απελευθερώσουμε όλα τα χριστιανικά εδάφη στο Ιράκ».

Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του συγχαίρει τους χριστιανούς του Ιράκ...
και του Κουρδιστάν και τους ζητά να μην γίνουν πρόσφυγες εγκαταλείποντας τη χώρα.
Την Τετάρτη ο Κούρδος Πρόεδρος Μασούντ Μπαρζανί είπε στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα του ότι θεωρεί τους «χριστιανούς αδελφούς και αδελφές αναγκαία συστατικά της χώρας» και ότι κατανοεί τις ταλαιπωρίες, τον πόνο και την πάλη τους.
«Αλλά σας διαβεβαιώνω ότι κανείς τρομοκράτης δεν θα έχει μέλλον στην περιοχή μας», υπογράμμισε και συνέχισε:
«Όλα τα χριστιανικά εδάφη που προς το παρόν βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους σας διαβεβαιώ ότι θα απελευθερωθούν στο μέλλον».
Επίσης ανέφερε ότι φέτος τα Χριστούγεννα ήρθαν σε μια περίοδο που η χώρα αντιμετωπίζει την πιο εξτρεμιστική τρομοκρατική οργάνωση, η οποία ανάγκασε χιλιάδες ανθρώπων να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
«Βλέπουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος υφίσταται ήττες και απώλειες από τις ηρωικές δυνάμεις των Πεσμεργκά. Οι Πεσμεργκά έχουν απελευθερώσει τις περισσότερες περιοχές που είχε καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος και συνεχίζουν την προέλασή τους».
Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Μασούντ Μπαρζανί έρχεται στον απόηχο της είδησης ότι ήδη 10.000 χριστιανοί του Ιράκ, Ασσύριοι οι περισσότεροι, έφυγαν από τη χώρα αναζητώντας άσυλο στις ΗΠΑ, στον Καναδά και την Αυστραλία. Στις ΗΠΑ ειδικά υπάρχει μεγάλη ομογένεια Ασσύριων.

tribune

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...