Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Έτοιμο και το ερώτημα του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας

 Θα κυματίσει ελεύθερος ο σταυρός του Αγίου Ανδρέα;
Θα πιάσει τόπο η θυσία του Braveheart;
ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΩΣ ΝΑΙ...
Τόσες χώρες χώρισε και διχοτόμησε η Αγγλία... Δεν είναι μόνο η Κύπρος μας.
Άντε τώρα να το πλήρωσει με το ίδιο νόμισμα...
Εύχομαι να ανεξαρτητοποιηθεί και η Ουαλία...Η περιφερειακή κυβέρνηση της Σκοτίας έκανε γνωστό σήμερα το ερώτημα που θα τεθεί στους Σκοτσέζους στο δημοψήφισμα του 2014 το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανεξαρτησία της Σκοτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο.  Ο πρωθυπουργός Άλεξ Σάλμοντ και το Σκοτσέζικο Εθνικό Κόμμα (SNP) του πρότεινε να τεθεί η "σύντομη, απλή και σαφής" ερώτηση: "Συμφωνείτε ότι η Σκοτία πρέπει να είναι μία ανεξάρτητη χώρα;".
Ωστόσο, οι περίπου 5 εκατομμύρια Σκοτσέζοι θα έχουν την ευκαιρία μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες να εκθέσουν τις δικές τους απόψεις σχετικά με την ερώτηση του δημοψηφίσματος. Αναλόγως με το αποτέλεσμα της δημόσιας διαβούλευσης, το SNP θα είναι ανοιχτό στο να θέσει μία δεύτερη ερώτηση που θα παράσχει τη "μέγιστη δύναμη" στο περιφερειακό κοινοβούλιο αντί για πλήρη ανεξαρτησία.
"Αν και αυτό δεν αποτελεί πολιτική μας, παραμένουμε ανοιχτοί σε αυτήν την πρόταση" δήλωσε ένας εκπρόσωπος του SNP.
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι αν και είναι "παθιασμένος" με τη διατήρηση της ενότητας του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι "δίκαιο" να επιτραπεί στους Σκοτσέζους να ψηφίσουν για το ζήτημα αυτό αν το θέλουν.

 defencenet.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...