Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Τέλος το ΑΚ-47 Καλάσνικοφ - Το νέο υπερ-όπλο ΑΚ-12 υποψήφιο για τις ΕΕΔ! (βίντεο)Tέλος παραγωγής για το διασημότερο όπλο όλων των εποχών, το ΑΚ-47 Καλάσνικοφ και τα παράγωγά του, το ΑΚ-74 και το "καραμπινάκι του", αλλά ο διάδοχός του το ΑΚ-12 που παρουσιάστηλε σήμερα από τον ίδο τον Ρώσο πρόεδρο Ν.Μεντβέντεφ υπόσχεται να είναι το ίδιο φονικό, το ίδιο απλό στην χρήση, πιο εύχρηστο, με μεγαλύτερη ακρίβεια, πιο ελαφρύ και ...
υποψήφιο στην αξιολόγηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων για το φορητό όπλο που μέσα στην δεκαετία θα αντικαταστήσει το "αρχαίο" G-3, το οποίο "έκλεισε" 37 χρόνια υπηρεσίας στους Κλάδους.
Μάλιστα το νέο φορητό όπλο του ρωσικού Στρατού θα είναι στο διαμέτρημα των ΝΑΤΟϊκών όπλων, ακριβώς για να διευκολύσει τις εξαγωγές του: 5,45×39 χλστ και το 7,62×51 NATO του ΝΑΤΟ.
Οi Ρώσοι δεν θέλησαν να πάνε σε ενδιάμεσο διαμέτρημα, όπως φαίνεται ότι θα πάνε οι ΗΠΑ που έχουν διαπιστώσει ότι το 5,45 είναι πολύ ελαφρό διαμέτρημα για συγκρούσεις σε αναπεπταμένα πεδία, όπως αυτά του Αφγανιστάν.
Κατ'αρχήν έχουν τεράστια αποθέματα εκατοντάδων δισεκατομμυρίων σφαιρών τα οποία θα αχρηστεύονταν (βέβαια μέχρι να μοιραστεί σε ολόκληρες τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας θα χρειαστούν δέκα χρόνια), αλλά το κυριότερο ξέρουν ότι Στρατοί, όπως ο Ελληνικός θα αγοράσουν πολύ πιο εύκολα το νυν διαμέτρημα, το οποίο θα είναι εφαρμοσμένο σε ένα ελαφρύ σύγχρονο, χαληλόυ κόστους, όπλο, παρά ένα νέο διαμέτρημα που στέλνει στον κάλαθο των αχρήστων όλα τα αποθέματα των σφαιρών τους.
Σήμερα η εταιρεία κατασκευής του θρυλικού τυφεκίου Kalashnikov, η Ιζμάς, παρουσίασε επίσημα το πρωτότυπο της νέας γενιάς των τυφεκίων της οικογενείας.

Η ονομασία του νέου τυφεκίου είναι ΑΚ-12 και μπορεί να κατασκευαστεί σε 20 διαφορετικές διαμορφώσεις. Τα διαμετρήματα στα οποία θα κατασκευαστεί όπως είπαμε, είναι το 5,45×39 χλστ και το 7,62×51 NATO. Οι δοκιμές του όπλου αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη του τρέχοντος έτους.


Θα μπορεί να βάλει μονή βολή, ριπή τριών φυσιγγίων και αυτόματα. Επιπλέον, διαθέτει ράγα Picatinny για την τοποθέτηση οπτικών και άλλων εξαρτημάτων. Ο χειρισμός τους είναι αμφιδέξιος. Ο Γάλλος μηχανικός ειδικός επί των φορητών όπλων Φρανσουά Ντελεπόντ που παρέστη στην εκδήλωσε δήλωσε και έχει τεστάρει το όπλο δήλωσε ότι "Έχει διαστάσεις παιχνιδιού, βάρος αεροβόλου και δύναμη κανονιού"!
Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αναφέρεται ότι δεν ενδιαφέρεται για το νέο τυφέκιο, αφού ήδη διαθέτει μεγάλα αποθέματα άλλων τυφεκίων. Η μόνη παραγγελία που έχει γίνει μέχρι στιγμής, είναι από τη Ρωσική Αστυνομία που παρήγγειλε 100 τυφέκια για να υποβληθούν σε δοκιμές από το προσωπικό της. Πανεύκολο στον χειρισμό, όπως φαίνεται και στο βίντεο, μπορεί να εξουδετερώσει έναν άνρθωπο σε αποστάσεις μέχρι 1000 μέτρα με φυσίγγιο 7,62×51.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...