Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

5ο κόμμα το πασοκ!

ΤΑ ΕΛΕΓΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ, ΤΑ ΕΛΕΓΕΣ...
Συγκλονιστικές ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό, τουλάχιστον αυτό που καταγραφόταν στις εκλογικές αναμετρήσεις μέχρι σήμερα καταγράφονται σε δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC, όπου το ΠΑΣΟΚ, ακόμα και με αναγωγή των αναποφάσιστων επιστρέφει στο ποσοστό που είχε λάβει στις εκλογές του ... 1974 ή για την ακρίβεια ελάχιστα κάτω από το ποσοστό των εκλογών εκείνων, με 12%!
Το κυβερνητικό κόμμα κανονικά πρέπει να θεωρείται πλέον "πολιτικό απολίθωμα" και τίποτα, ούτε η αλλαγή αρχηγού δείχνει να μπορεί να το διασώσει, όπως μαρτυρούν όλα τα ποιοτικά στοιχεία, αφού σε όλες τις περιπτώσεις και με όποιον αρχηγό από τους τρεις βασικούς υποψηφίους (Ε.Βενιζέλο, Α.Λοβέρδο και Μ.Χρυσοχοϊδη) και αν ερωτηθούν οι πολίτες, κερδίζει ελάχιστα (2-3% επάνω στην καλύτερη περίπτωση). Εκλέγει, δε, περί τους 35-40 βουλευτές!
Ένα δεύτερο εντυπωσιακό στοιχείο της δημοσκόπησης είναι η άνοδος της εθνικής δεξιάς, όπου ο βασικότερος πολιτικός εκφραστής της το κόμμα της Χρυσής Αυγής, βρίσκεται στο κατώφλι της Βουλής με ποσοστό 2,5%, όσο δηλαδή και η Δημοκρατική Συμμαχία, που όμως παρουσιάζουν αντίστροφη δυναμική: Οι δυνάμεις και το ποσοστό των "σκληρών" της δεξιάς ανεβαίνουν ως απόρροια και της αδυναμίας Ν.Δ και ΛΑΟΣ να προσελκύσουν αυτό που λέγεται "κόσμος της πατριωτική δεξιάς"!
Κατά τα λοιπά, η Αριστερά και σε αυτή την δημοσκόπηση σαρώνει: Δημοκρατική Αριστερά, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγοι συγκεντρώνουν συνολικά 40,5%! Μαζί με το Άρμα Πολιτών και άλλα μικρά αριστερά κόμματα φτάνουν το 45%!

Η ΝΔ, λοιπόν, προηγείται με ποσοστό 30,5%, ενώ δεύτερο κόμμα αναδεικνύεται η Δημοκρατική Αριστερά με 13%. Ακολουθούν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 12,5% για το κάθε κόμμα, ενώ στην πέμπτη θέση, όπως προείπαμε, κατατάσσεται το ΠΑΣΟΚ, με ποσοστό μόλις 12%. Στη συνέχεια ακολουθεί ο ΛΑΟΣ, με σχεδόν το ίδιο ποσοστό με το 2009, 6%.Οι Οικολόγοι οριακά σε αυτή την δημοσκόπηση μαπίνουν στην Βουλή με το 3%.

Η Δημοκρατική Συμμαχία, το Άρμα Πολιτών και η Χρυσή Αυγή, στην δημοσκόπηση εμφανίζονται με ποσοστά περίπου στο 2,5%, ενώ 1% κερδίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Ν.Δ. και ΛΑΟΣ έχουν απωλέσει πλήρως την δυναμική που είχαν μέχρι το Νοέμβριο και με ελαφρά μειωμένα ποσοστά παραμένουν στα ίδια επίπεδα που τους δίνουν συνολικά το πολύ 153 έδρες (135+18) περίπου.

defencenet.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...