Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Ταχύτατη ουκρανική κατάρρευση: Yποχωρούν από Λισιτσάνσκ – Αιχμάλωτος ο Αρχηγός του Τάγματος Aidar – Παραδίδονται μαζικά οι ουκρανικές δυνάμεις

Oι ουκρανικές γραμμές άμυνας καταρρέουν με ταχύτατους ρυθμούς σε όλο το μήκος και πλάτος του Λουγκάνσκ. Οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν υπό πλήρη έλεγχο την Zolote σε χρόνο ρεκόρ ενώ οι Διοικητές των ουκρανικών ενόπλων σχηματισμών ζητούν να τους δοθεί άμεσα άδεια να εκκενώσουν το Λισιτσάνσκ .

Σε διαφορετική περίπτωση περίπου 5.000 Ουκρανοί θα πρέπει να παραδοθούν.

To ζήτημα είναι πως θα καταφέρουν πλέον να διαφύγουν καθώς οι Ρώσοι έχουν αποκλείσει κάθε οδό διαφυγής.

Το μέτωπο του Λουγκάνσκ χάθηκε οριστικά για τους Ουκρανούς. Ουκρανικές στρατιωτικές πηγές παραδέχτηκαν πριν λίγο πως η Novovianivka και η Zolote βρίσκονται υπό ρωσικό έλεγχο. Υπάρχει μόνο αντίσταση στο Lychyhansk αλλά χωρίς καμία ελπίδα.

O χάρτης όπως έχει διαμορφωθεί είναι αποκαλυπτικός της κατάστασης στο έδαφος.

Αιχμάλωτος ο αρχηγός του Τάγματος Aidar 

Oι Ρώσοι όπως θα δείτε και στο βίντεο , έχουν αιχμαλωτίσει τον αρχηγό του Τάγματος Aidar. To WarNews247 είχε αποκαλύψει πως έχει συλληφθεί, τώρα ήρθε και το βίντεο της επιβεβαίωσης.

Διαβάστε επίσης

350 νεκροί Πολωνοί: Οι Ρώσοι “εξαΰλωσαν” δύο πολωνικά Τάγματα & την ηγεσία των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων – Σκληρές εικόνες

Ταυτόχρονα παραδίδονται μαζικά οι Oυκρανικές δυνάμεις που είχαν εγκλωβιστεί στη βιομηχανική Ζώνη Azot του Severodonetsk και του Γκόρσκε. Οι ηλικίες  κυμαίνονται από 20 έως 56.

Οι δυνάμεις του Τάγματος Aidar που βρίσκονται επίσης στην ζώνη  Azot του Severodonetsk ανέφεραν πως είναι έτοιμοι να ξεκινήσει η διαδικασία παράδοσης υπό την προϋπόθεση μιας εκεχειρίας και της διασφάλισης της ζωής τους.

Ο ρωσικός στρατός μπήκε στη βιομηχανική ζώνη Αζότ

Ρωσικά στρατεύματα μπήκαν στη βιομηχανική ζώνη της πόλης Σεβεροντονέτσκ, γνωστοποίησε ο Ουκρανός περιφερειάρχης του Λουγκάνσκ, ο Σερχίι Χαϊντάι.

Το εργοστάσιο χημικών Αζότ είναι η μόνη εγκατάσταση στην περιοχή που δεν έχει καταληφθεί ακόμη από τον ρωσικό στρατό, διευκρίνισε ο κ. Χαϊντάι μέσω Telegram, τονίζοντας πως οι μάχες μαίνονται στην περιοχή. Κοντινά χωριά σφυροκοπούνται, συμπλήρωσε.

Στο εργοστάσιο Αζότ της Σεβεροντονέτσκ βρίσκονται ακόμη περίπου 300 άμαχοι, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεστσουκ, η οποία ωστόσο τόνισε πως η κατάσταση μεταβάλλεται συνεχώς.

Εάν όσοι κρύβονται στο εργοστάσιο θελήσουν να απομακρυνθούν από εκεί, το Κίεβο θα καταβάλει προσπάθειες να ανοίξει διάδρομος διαφυγής, πρόσθεσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσιεύματα ουκρανικών ΜΜΕ.

Θα υποχωρήσουν από Λισιτσάνσκ – Θα τα καταφέρουν;

“Τα ουκρανικά στρατεύματα μπορεί να χρειαστεί να υποχωρήσουν από το Λισιτσάνσκ στην πρώτη γραμμή του μετώπου, προκειμένου να αποτρέψουν την περικύκλωσή τους αφού οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν δύο οικισμούς στα νότια της πόλης” δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Σέρχιι Γκαϊντάι.

Το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία επιβεβαίωσε την Πέμπτη την απώλεια του Ράι-Ολεξαντρίβκα και του Λοσκουτίβκα, που βρίσκονται σε απόσταση περίπου 5 χλμ. από το Λισιτσάνσκ, και είπε πως ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να περικυκλώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις εκεί.

Μόλις πριν από λίγα λεπτά, το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέλαβαν τον έλεγχο του οικισμού Nikolaevka, ο οποίος βρίσκεται βορειοδυτικά της Vrubovka και νοτιοδυτικά του Lysichansk. Παράλληλα, επιβεβαιώνονται πληροφορίες ότι ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος του οικισμού Sirotino, που γειτνιάζει με το Severodonetsk.

Αυτό σημαίνει πως οι ουκρανικές μονάδες διαθέτουν μια δίοδο πλάτους μόλις τεσσάρων χιλιομέτρων για να αποσυρθούν από τον οικισμό ανθρακωρύχων Ζολότε.

Το ουκρανικό γενικό επιτελείο δεν είπε πως θα απαντήσει, όμως ο Γκαϊντάι είπε πως τα ουκρανικά στρατεύματα μπορεί να χρειαστεί να υποχωρήσουν.

«Προκειμένου να αποφύγουν την περικύκλωση, η διοίκησή μας θα μπορούσε να διατάξει τα στρατεύματα να υποχωρήσουν σε νέες θέσεις», δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση.

«Ολόκληρο το Λισιτσάνσκ είναι σε απόσταση αναπνοής από τα πυρά τους. Είναι πολύ επικίνδυνα στην πόλη».

“Το Λισιτσάνσκ εξακολουθεί να είναι προσβάσιμο οδικώς, επιτρέποντας στις απομακρύνσεις αμάχων να συνεχιστούν”.

Όμως ρωσικές πηγές αναφέρουν πως η πόλη έχει περικυκλωθεί και ο εφοδιασμός της έχει αποκλειστεί.

Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν ήδη αποκόψει τον τελευταίο δρόμο που συνδέει το Λισιτσάνσκ με τη δύση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, τουλάχιστον 5.000 Ουκρανοί έχουν τώρα περικυκλωθεί.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...