Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Oι Ρώσοι περικύκλωσαν το Νικολάεφ με αιφνιδιαστικό ελιγμό!

Ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στο βιομηχανικό συγκρότημα του Azot στο Σεβεροντονέτσκ
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στην περικύκλωση της πόλης Νικολάεφ στη Νότια Ουκρανία με έναν αιφνιδιαστικό ελιγμό.
Οι Ρώσοι παραπλάνησαν τους Ουκρανούς αφήνοντάς τους να πιστεύουν ότι βρίσκονται σε δυσχερή αμυντική θέση καθώς τους επέτρεπαν να πραγματοποιούν μεγάλες αντεπιθέσεις προς τις ρωσικές γραμμές άμυνας στην Χερσώνα.

Οι ρωσικές δυνάμεις κράτησαν τις θέσεις τους ενώ ταυτόχρονα λάμβαναν ενισχύσεις από την ρωσική Κριμαία και εν τέλει προχώρησαν σε ξαφνική αποβατική ενέργεια στην περιοχή του Κίνμπουρν στην δυτική όχθη του Δνείπερου.

Η απόφαση για τον ελιγμό πάρθηκε μετά το χθεσινό χτύπημα των Ουκρανών κατά ρωσικών γεωτρυπάνων της Chornomorneftegaz στη Μαύρη Θάλασσα.

Η κίνηση αυτή δείχνει πως η Μόσχα θέλει την κατάληψη του Νικολάεφ τις επόμενες εβδομάδες για να συνεχίσει μετά προς την Οδησσό.
Ρωσικά στρατεύματα μπήκαν στη βιομηχανική ζώνη του Σεβεροντονέτσκ, δηλαδή στο εργοστάσιο χημικών του Azot, όπως παραδέχτηκε ο περιφερειάρχης της Λουγκάνσκ, ο Σερχίι Χαϊντάι.

Το εργοστάσιο χημικών Azot είναι η μόνη εγκατάσταση στην περιοχή που δεν έχει καταληφθεί ακόμη από τον ρωσικό Στρατό, διευκρίνισε ο κ. Χαϊντάι μέσω Telegram, τονίζοντας πως οι μάχες μαίνονται στην περιοχή.
Στο εργοστάσιο Αzot βρίσκονται ακόμη περίπου 300 άμαχοι, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεστσουκ.
Εάν όσοι κρύβονται στο εργοστάσιο θελήσουν να απομακρυνθούν από εκεί, το Κίεβο θα καταβάλει προσπάθειες να ανοίξει διάδρομος διαφυγής, πρόσθεσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσιεύματα ουκρανικών ΜΜΕ.






πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...