Παραδοσιακά μαγειρεμένο πάνω σε ξύλα
ΥΛΙΚΆ:
1 χταπόδι 2 κιλά φρέσκο η κατεψυγμένο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί
1 κρασοπότηρο ξύδι από κόκκινο κρασί
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
1 κρασοπότηρο μαυροδάφνη
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
6 σκελίδες σκόρδου σε λεπτές φέτες
5 φύλλα δάφνης
10 κόκκους μαυροπίπερο
6 κόκκους μπαχάρι
6 κεδροκούκουτσα
..........................................................................................................................
INGREDIENTS:
1 octopus 2 kg fresh or frozen
2 onions, finely chopped
100 ml dry white wine
100 ml red wine vinegar
100 ml of extra virgin olive oil
100 ml Mavrodaphne (sweet Greek red wine)
1 tbsp tomato paste
6 cloves of garlic thinly sliced
5 bay leaves
10 black peppercorns
6 allspice grains
6 juniper berries
Ο παππούς Τάσος μαγειρεύει