Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Έσκαψα βαθιά μέσα μου, μέχρι που ήρθα στον Παράδεισο

Η Ρουμανία δεν είναι πολύτιμη μέσω του χρυσού και άλλων υλικών πλούτων, όπως καυχιούνται οι Δυτικοί, επειδή χάνονται σύντομα, αλλά μέσω της θυσίας και της πνευματικής της αξίας.

Όλα τα κακά που περνά ένα Έθνος στην ιστορία, θεωρούσε ο πατέρας Ιουστίνος, «δεν είναι παρά ένα πολύ καλό φάρμακο για την ψυχική μας υγεία. Όσο περισσότερο δοκιμάζεται ένας λαός, όσο περισσότερο ένας λαός στοιβάζεται, σφίγγεται και κρατιέται σε αυτούς τους πειρασμούς, τόσο πιο σοφός και πιο άξιος θα είναι αυτός ο λαός στο να νικήσει την κόλαση».
πατέρας Τζάστιν Πάρβου


Οι ερημίτες των βουνών Rarău-Giumalău ζουν σαν άγγελοι, χωρίς έγνοιες, δεν εργάζονται, αλλά υπηρετούν μόνο τον Θεό ασταμάτητα. Αυτοί είναι οι Άγιοι Πατέρες του σήμερα. Μόνο αυτοί κρατούν τον κόσμο με τις προσευχές τους. Σε αυτόν τον ευάρεστο στην ψυχή και εχθρικό για το σώμα χώρο, διάλεξαν να ζήσουν πολλοί θεοάρετοι άγιοι. Επέλεξαν τον στοχασμό και την άμεση συνομιλία με τον Θεό ως καλή τροφή για την ψυχή και δίδαξαν στο σώμα ότι «ο άνθρωπος δεν θα ζήσει μόνο με ψωμί, αλλά με κάθε λόγο του Θεού».

«Ποτέ μην ανησυχείτε για το τι θα πουν οι άνθρωποι που δεν έχουν χριστιανική νοοτροπία. Τώρα, ο Χριστιανισμός είναι άσχημος παντού, γιατί εμποδίζει πολλούς να ζήσουν όπως θέλουν, να αμαρτήσουν ανεμπόδιστα.
Η νέα γενιά διαλύεται, σαπίζει, σαπίζει ........
Θέλουν να ζήσουν χωρίς Θεό και οι συνέπειες είναι προφανείς».

Ο Άγιος Βαρσανούφιος από την Όπτινα
«Όταν ο διάβολος γίνεται φίλος μας, αρχίζουμε να μαλώνουμε με τους ανθρώπους. Επομένως, αν θέλουμε να συμφιλιωθούμε ξανά με τους ανθρώπινους εχθρούς μας, πρέπει να μαλώσουμε με τον διάβολο». Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Αλεξίεφ

ΕΙΠΕ ΓΕΡΩΝ. Έσκαψα βαθιά μέσα μου, μέχρι που ήρθα στον Παράδεισο

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...