Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

«Βόμβα» Τούρκου δημοσιογράφου: «Η Άγκυρα προετοιμάζεται για στρατιωτική εισβολή σε ελληνικά νησιά»

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν κάνει νομικά βήματα για να δικαιολογήσει εισβολή στα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, υποστηρίζει Τούρκος δημοσιογράφος σε ανάλυση στο Nordic Monitor.


Η ανάλυση του Τούρκου δημοσιογράφου Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, παρουσιάζει όλα τα στάδια της προσπάθειας της Τουρκίας να δημιουργήσει «κλίμα» διεθνώς, που θα της επιτρέψει να δικαιολογήσει μια επίθεση σε κάποιο ελληνικό νησί που βρίσκεται κοντά στα τουρκικά παράλια, όπως Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Λήμνος, Σαμοθράκη.

Όπως σημειώνει ο Μποκούρτ: «Η κυβέρνηση Ερντογάν έχει ήδη κάνει κάποιες εργασίες στα Ηνωμένα Έθνη για να δικαιολογήσει μια πιθανή εισβολή, γνωστοποιώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας αυτό που ισχυρίστηκε ότι ήταν παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923 και των Συνθηκών Ειρήνης των Παρισίων του 1947, οι οποίες καθιέρωσαν το καθεστώς των νησιών του ανατολικού Αιγαίου».

Σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο: «Η εκστρατεία της κυβέρνησης Ερντογάν κατά της Ελλάδας άλλαξε ταχύτητα με τη μετατροπή του μουσείου της Αγίας Σοφίας σε τζαμί τον Ιούλιο του 2020».

 Πηγή
https://corfiatiko.blogspot.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...