Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Υπάρχει εκεί στα κατάβαθα δύναμη απ΄ τον Ουρανό... την μάζευες χρόνια τώρα, για τέτοιες δύσκολες στιγμές που η ψυχή τα χάνει


Χρόνος είναι ο τόπος της συνάντησής μας με τον Θεό. Η είσοδος της αιωνιότητος και του Παραδεισένιου τρόπου ζωής στην χρονικότητα μας τελεσιουργείται με την συμμετοχή στα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας. Άσκηση είναι η μόνιμη αφομοίωση της Θείας Χάριτος. Είθε τη νέα αυτή χρόνια να την διαβούμε ως κατενώπιον Θεού. Ταυτόχρονα στο νυν και στα έσχατα. Στη Γη και στον Ουρανό. Στην Ιστορία και στην Αποκάλυψη. Είθε εφέτος από Όν να γίνουμε Όντως.

ΕΙΠΕ ΜΟΝΑΧΟΣ.
Η ψυχή είναι ένας καθρέπτης ...η αμαρτία τον εχει μαυρισμενο . Το Φώς του Θεού που πέφτει πάνω του...δεν αντανακλαται να φωτίσει με επίγνωση την ψυχή .
Οταν καθαρισθει ο καθρέφτης (καθαρση) το Φώς του Θεού αντανακλαται πάνω του και φωτίζεται ολος ο Ανθρωπος και "βλεπει" . Αλλά και οι γύρω σαυτον φωτιζονται έμμεσα ..

«Τώρα, που έρχομαι στο τέλος της ζωής μου, καταλαβαίνω ότι ένας ελεύθερος άνθρωπος είναι μόνο ένας πιστός». 

Ekaterina Vasilyeva, ηθοποιός


 

Είπε Γέρων :«Το λιβάνι πρέπει να ριχτεί στη φωτιά για να ελευθερωθεί η μυρωδιά του. Το χωράφι πρέπει να το ξεσχίσει το αλέτρι για να δεχθεί τη σπορά. Και το σιτάρι πρέπει να συνθλίβει κάτω απ’ τη μυλόπετρα, για να γίνει ψωμί. Φαίνεται, λοιπόν, πως τα πολυτιμότερα πράγματα στη ζωή έρχονται έπειτα από πολλές δοκιμασίες»
(...)Ο Γεροντας Προκοπιος έλεγε επίσης για τους ιερείς ότι είναι τα Αλεξικέραυνο που μαγνητίζουν το Άγιο πνεύμα και το μεταλαμπαδευουν στους ανθρώπους προς πνευματική θεραπεία


 
 
ΕΙΠΕ ΜΟΝΑΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ

Τα καντηλάκια ανάβουν στην ψυχούλα σου ,
και το φως τους θα σε γλυκάνει και θα σου δώσει δύναμη .
Υπάρχει εκεί στα κατάβαθα δύναμη απ΄ τον Ουρανό...
την μάζευες χρόνια τώρα, για τέτοιες δύσκολες στιγμές
που η ψυχή τα χάνει, και δεν βρίσκει πρόχειρο στον πόνο της βοτάνι...
Θάρρος η Άγια Χάρις Του, ας σου δίνει...

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...