20'
προετοιμασία
3 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 20'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μωσαϊκό με γεμιστά μπισκότα λεμονιού, ανακατεύουμε σε ένα μπολ το μαλακωμένο βούτυρο με την άχνη πολύ καλά, προσθέτοντας στη συνέχεια το κακάο και το limoncello. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές σοκολατένιο μείγμα.
- Ρίχνουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε, προσπαθώντας να καλυφθούν από το μείγμα όσο το δυνατόν καλύτερα.
- Σε μια μικρή φόρμα του κέικ τοποθετούμε στο εσωτερικό της αντικολλητικό χαρτί ή μεμβράνη και αδειάζουμε το μείγμα.
- Το πιέζουμε λίγο προς τα κάτω, να πάρει το σχήμα της φόρμας.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, να σφίξει καλά.
- Ξεφορμάρουμε το μωσαϊκό με γεμιστά μπισκότα λεμονιού και πασπαλίζουμε με κακάο.
Μυστικά
Το κλασικό μωσαϊκό μπορεί να γίνει εντελώς διαφορετικό, ιδιαίτερο και πρωτότυπο, αν προσθέσουμε μπισκότα λεμονιού, αντί για τα κλασικά πτι μπερ, και λίγο λικέρ limoncello, που θα ενισχύσει το δροσερό άρωμα και τη γεύση του εσπεριδοειδούς.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 158.
https://www.gastronomos.gr/syntagh/mosai-ko-me-gemista-mpisko-ta-lemonioy/104579/