Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Mπιφτέκια με ούζο και γιαουρτοσάλτσα

Ούζο, το μυστικό για τα πιο αφράτα, μυρωδάτα μπιφτέκια! Μην ξεχάσετε να τα συνοδέψετε με τη γιαουρτοσάλτσα, ένας υπέροχος συνδυασμός

20' προετοιμασία
15' ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά, για 6-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  2. Το αδειάζουμε μαζί με το λάδι σε μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε καλά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  4. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να σφίξει.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στη λειτουργία του αέρα, και στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
  6. Πλάθουμε με το μείγμα 12 μπιφτεκάκια, τα αραδιάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν και να ροδίσουν.

Σάλτσα

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και σερβίρουμε μαζί με τα μπιφτέκια, με αραβικές πίτες και πράσινη σαλάτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.

https://www.gastronomos.gr/syntagh/mpiftekia-me-oyzo-kai-giaoyrtosaltsa/108625/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...