Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Αντίγραφο του Τιτανικού σχεδιάζει η Κίνα

Οι τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο θα μπορούν σύντομα να περάσουν μια νύχτα (και μια ημέρα) σε ένα πιστό αντίγραφο του Τιτανικού.
Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το αντίγραφο του καραβιού που βυθίστηκε το 1912, σε πραγματικό μέγεθος, δηλαδή 260 μέτρα, κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή σε θεματικό πάρκο στην επαρχία Σιτσουάν. Ο βασικός επενδυτής του πρότζεκτ, Σου Σαογιούν, δηλώνει ότι αποφάσισε να χρηματοδοτήσει αυτό το εγχείρημα προκειμένου «να μείνει ζωντανή η ανάμνηση του Τιτανικού».

«Ελπίζω ότι αυτό το πλοίο θα βρίσκεται εδώ σε 100 ή 200 χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επενδυτής, προσθέτοντας ότι για την κατασκευή του χρειάστηκαν έξι χρόνια, 23.000 τόνοι ατσάλι, πάνω από 100 εργαζόμενοι και 153,5 εκατομμύρια δολάρια (123 εκατ. ευρώ).

Τα πάντα στο αντίγραφο, από την τραπεζαρία μέχρι τις πολυτελείς καμπίνες και τα χερούλια στις πόρτες είναι φτιαγμένα στο στιλ του αυθεντικού πλοίου. Η διανυκτέρευση θα κοστίζει 150 δολάρια (125 ευρώ), για την παροχή υπηρεσιών «πέντε αστέρων».

Ο Σου εκτιμά ότι θα προσελκύσει έως και πέντε εκατομμύρια τουρίστες τον χρόνο και προκειμένου να το πετύχει αυτό, είναι διατεθειμένος να βάλει το χέρι του πολύ βαθιά στην τσέπη του: «Θα θέλαμε να καλέσουμε τον Τζακ, την Ρόουζ και τον Τζέιμς Κάμερον στα εγκαίνια», δήλωσε ο επενδυτής, αναφερόμενος στους χαρακτήρες που υποδύθηκαν στην ταινία του τελευταίου ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και η Κέιτ Γουίνσλετ.




πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...