Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Βρέθηκαν τα ερείπια της βιβλικής πόλης Εμμαούς όπου ο Ιησούς Χριστός εμφανίστηκε μετά την Ανάστασή του!


Μια σπουδαία για τον Χριστιανισμό ανακάλυψη ισχυρίζονται ότι έχουν κάνει αρχαιολόγοι στο Ισραήλ. Αποδίδουν τα ερείπια μιας οχυρώσεως 2.200 ετών στο Kiriath-Jearim, ένα λόφο στις παρυφές του χωριού της Ιερουσαλήμ, Abu Ghosh, στη βιβλική πόλη Εμμαούς, όπου εμφανίστηκε ο Ιησούς Χριστός σε δύο από τους αποστόλους του μετά την Ανάστασή του.

Τα ερείπια ταιριάζουν με όσα περιγράφει ο Ευαγγελιστής Λουκάς, καθώς πρόκειται, πράγματι, για μια οχύρωση επτά μίλια δυτικά της ιερής πόλης.

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης ανασκαφής, επικεφαλής της οποίας είναι οι αρχαιολόγοι Finkelstein και Römer, θα ανακοινωθούν σύντομα στο επιστημονικό περιοδικό ‘New Studies in the Archaeology of Jerusalem and its Region.’

Ωστόσο, ο Benjamin Isaac, επίκουρος καθηγητής αρχαίας ιστορίας από το πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, θεωρεί ότι οι Finkelstein και Römer δεν μπορούν να πουν με σιγουριά ότι έχουν βρει την Εμμαούς καθώς υπάρχουν τουλάχιστον άλλες δύο τοποθεσίες κοντά που θα μπορούσαν να είναι η περιοχή που περιγράφεται στο Ευαγγέλιο.








Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...