Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΜΦΥΛΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ !



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης


Τον άμεσο κίνδυνο να εκραγεί εμφύλιος πόλεμος προβλέπει το 40% των Τούρκων, σε μια μεγάλη πρόσφατη δημοσκόπηση του γνωστού τουρκικού Κέντρου Ερευνών KONDA. Η δημοσκόπηση αυτή έγινε με καίρια ερωτήματα όπως τι πιστεύεις για ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Τουρκία, για την Οικονομική κρίση, την περίπτωση εμφύλιας σύρραξης, για την προοπτική γενικής αμνηστίας, (άφορα κυρίως το κουρδικό ζήτημα).

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η μεγαλύτερη ανησυχία των Τούρκων είναι ο κίνδυνος εκρήξεως εμφυλίου πολέμου όπως πιστεύει το 40%, ενώ την πιθανότητα έκρηξης ελληνοτουρκικού πολέμου στο Αιγαίο πιστεύει μόνον το 2% των ερωτηθέντων.




Επίσης τον κίνδυνο επέκτασης της μεσανατολικής κρίσης πιστεύει το 35%, την επιδείνωση της οικονομικής κρίσης το 13% και ένα 5% δήλωσε πως δεν πιστεύει ότι κινδυνεύει η Τουρκία.

Στην ερώτηση ποια χώρα πιστεύετε ότι είναι το καλλίτερο πρότυπο για την Τουρκία, το 47% απάντησε οι ευρωπαϊκές χώρες, γεγονός που δείχνει πως παρά την πολεμική που δέχεται από τον Ερντογάν η ευρωπαϊκή προοπτική παραμείνει ισχυρή σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Έπεται η Μεγάλη Βρετανία με το 8%, οι Ηνωμένες Πολιτείες το 6%, η Ρωσία το 5% και το εντυπωσιακό είναι πως μόνο το 3% δήλωσε προτίμηση στα μουσουλμανικά κράτη. Μάλιστα!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
http://nikosxeiladakis.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...