Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Γιατί δεν θα ‘θελες ποτέ να βρεθείς απέναντι στον Πούτιν (Video)

Ένας, αλλά Πούτιν...
σχόλιο Γ.Θ : Πραγματικά απίστευτος...
Να μας αξιώσει ο Θεός να αποκτήσουμε και εμείς τον δικό μας Πούτιν


Οι καλές σχέσεις του Βλάντιμιρ Πούτιν με τους Ρώσους ολιγάρχες είναι γνωστές.
Ένας εξ’ αυτών όμως, ο Όλεγκ Ντεριπάσκα, έκανε το λάθος να βρεθεί στο… διάβα του - και ο ξανθός πρώην πράκτορας της KGB τον έλιωσε σαν κατσαρίδα.
Ή… τουλάχιστον έτσι τον αποκάλεσε.
Ήταν Άνοιξη του 2009 και η βιομηχανική πόλη του Πικάλιοβο, 250 χλμ ανατολικά της Αγίας Πετρούπολης, βρισκόταν σε αναβρασμό.
Ο ολιγάρχης Όλεγκ Ντεριπάσκα, ιδιοκτήτης ενός τεράστιου βιομηχανικού συμπλέγματος παραγωγής τσιμέντου και οικοδομικών υλικών, είχε προχωρήσει σε δεκάδες απολύσεις, ενώ καθυστερούσε την καταβολή των μισθών των εργαζομένων.  
Όντας παράλληλα ιδιοκτήτης και της μεγαλύτερης εταιρείας κοινής ωφέλειας της πόλης άρχισε να κόβει τη θέρμανση και το νερό στους κατοίκους που δεν μπορούσαν πια να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς.
Οι εργάτες των εργοστασίων και οι ντόπιοι κάτοικοι προχώρησαν σε κινητοποιήσεις, φτάνοντας μέχρι τον αποκλεισμό του αυτοκινητόδρομου προς την Αγία Πετρούπολη, προκαλώντας μποτιλιάρισμα μήκους 400 χιλιομέτρων.
Συγκαταλεγόμενος στην τάξη των ολιγαρχών από τις αρχές του 1990, όταν τα κρατικά εργοστάσια ξεπουλήθηκαν σε ιδιώτες μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, ο Ντεριπάσκα απέφευγε πάντα να έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με τον Βλάντιμιρ Πούτιν.
Προκαλώντας κοινωνική αναταραχή χωρίς λόγο όμως, ο 45χρονος ολιγάρχης έκανε το μοιραίο λάθος να βρεθεί απέναντι στον Βλάντιμιρ Πούτιν.
Σε ένα ταξίδι - αστραπή στο Πικάλιοβο ο Πούτιν συναντήθηκε με τοπικούς αξιωματούχους, άλλους εργοστασιάρχες της περιοχής και, φυσικά, τον Ντεριπάσκα.
Τα υπόλοιπα είναι ιστορία – και καταγράφηκαν στο βίντεο που ακολουθεί:




Στον Πούτιν, πουτινιές?
Φέρε πίσω το στιλό ρε!Έτσι κάνεις διαπραγματεύσεις με τους βιομηχάνους!
Posted by Την έκανα νωρίς on Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...