Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Ρωσία: 2020 το οριστικό σχέδιο του νέου στρατηγικού μεταγωγικού της Αεροπορίας

Το 2020 θα οριστικοποιηθεί η σχεδίαση του νέου στρατηγικού μεταγωγικού της Αεροπορίας της Ρωσίας στο πλαίσιο του προγράμματος PAK VTA το οποίο θα αντικαταστήσει το αεροσκάφος An-124-100.

Το συγκεκριμένο ερευνητικό αναπτυξιακό έχει αναληφθεί από την εταιρεία Ilyushin και το αεροσκάφος θα είναι καθολοκληρία ρωσικής κατασκευής. Σύμφωνα με τους Ρώσους η ζήτηση για μεγάλα μεταγωγικά αεροσκάφη είναι ήδη μεγάλη και πρόκειται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια.

 
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του ΝΑΤΟ το οποίο χρησιμοποιεί σοβιετικής κατασκευής μεταγωγικά τύπου An-124-100 της ουκρανικής εταιρείας Volga-Dnepr για να πραγματοποιήσει τις μεταφορές του από και προς το Αφγανιστάν. Με βάση τις προδιαγραφές που είχαν τεθεί το 2014 το νέο μεταγωγικό θα πρέπει να μπορεί να μεταφέρει φορτίο 200 τόνων σε απόσταση 7.000 χλμ.

Στόχος του Ρωσικού Υπουργείο Άμυνας είναι η απόκτηση 80 νέων στρατηγικών μεταγωγικών ώστε να μπορεί να μεταφέρει σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη 400 άρματα μάχης τύπου T-14 Armata με πλήρες φορτίο πυρομαχικών καθώς και άλλο στρατιωτικό υλικό όπως αυτοκινούμενα πυροβόλα, αντιαεροπορικά συστήματα, τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών και τον καταστροφέα αρμάτων μάχης τύπου Sprut-SD.

Πηγή 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...