Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Ανεπιθύμητος ο Τσίπρας στο Άγιο Όρος – Αντιπρόσωπος της Μ. Ξηροποτάμου: «Δεν σκοπεύω να παραστώ σε ενδεχόμενη υποδοχή του Πρωθυπουργού»


ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Δεδομένου ότι δεν μπόρεσαν να πάρουν από τους Αγιορείτες πρόσκληση για επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Άγιον Όρος, οι σύμβουλοί του με πρωτεργάτη τον Κ. Δήμτσα, νέο διοικητή Αγίου Όρους και στενό συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου, διέρρευσαν πληροφορίες για δήθεν δηλώσεις Αγιορειτών ότι «το Άγιον Όρος είναι σπίτι του Έλληνα Πρωθυπουργού” και μπορεί να το επισκεφθεί όποτε θέλει χωρίς πρόσκληση.

Φαίνεται όμως ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι: Στην Ιερά Κοινότητα υπάρχει έντονος προβληματισμός και πολλές αντιδράσεις για την ενδεχόμενη επίσκεψη. Πολλοί Αντιπρόσωποι Ιερών Μονών κατέθεσαν τις αντιρρήσεις τους στη Σύναξη της Ιεράς Κοινότητας. Χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί είναι η γραπτή γνώμη του αντιπρόσωπου της Μονής Ξηροποτάμου, που γράφει: «Πιστεύω ότι η προσεχής επίσκεψις του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στο Άγιον Όρος δεν τιμά το Περιβόλι της Παναγίας μας. Τους λόγους, τους οποίους θεωρώ ότι γνωρίζει κάθε πιστός προσκυνητής του Αγίου Όρους, θα τους αναφέρω όταν ζητηθή επισήμως η επίσκεψις. Προσωπικώς, δεν σκοπεύω να παραστώ σε ενδεχόμενη υποδοχή του κ. Πρωθυπουργού στον τόπο μας”. Μένει να δούμε αν ο Πρωθυπουργός επιμείνει στην πραγματοποίηση της επίσκεψης. Άραγε πόσοι θα τον υποδεχθούν και ποιές αντιδράσεις θα υπάρξουν; Μήπως έχουμε επανάληψη των περσινών γεγονότων;

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...