Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Οι κακές σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους που κατευθύνουν τον Ιερώνυμο και τους συν αυτώ



Ένα από τα χαρακτηριστικά επικοινωνιακά τεχνάσματα του Ιερωνύμου Β που ακούσαμε στην προεκλογική καμπάνια του Τσίπρα ήταν: «Δεν είναι έργο της Εκκλησίας, είναι της κυβέρνησης». Με αυτόν τον τρόπο συντελείται η προδοσία της Μακεδονίας και πέρασαν ένα σωρό αντίχριστα νομοσχέδια επειδή «δεν είναι έργο της Εκκλησίας, είναι της κυβέρνησης». Το ακούμε συνήθως μαζί με κάτι άλλο, όταν όμως το αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος η ουσία είναι εκεί και όλα τ’ άλλα είναι ψέμματα.


Για τα συλλαλητήρια ενάντια στην προδοσία της Μακεδονίας ΕΙΠΕ:
«Δεν γινόμαστε Έλληνες μόνο μία στιγμή ή μία ημέρα. Έλληνες είμαστε κάθε μέρα, κάθε ώρα. Η Εκκλησία πήρε θέση. Είπε ξεκάθαρα ότι δεν δίνουμε πουθενά το όνομά μας, αλλά δεν είναι έργο της Εκκλησίας», «Η Εκκλησία δεν κάνει συλλαλητήρια, οι πολίτες εξέλεξαν Βουλή και η Βουλή είναι υπεύθυνη για αυτά. Οι Έλληνες είναι υπεύθυνοι που ψηφίζουν και η Βουλή που διοικεί αυτόν τον τόπο».

Και για την αναθεώρηση του Συντάγματος ΕΙΠΕ:
«Θα ήθελα όμως με την ευκαιρία που θίξατε και το θέμα της ανανεώσεως του Συντάγματός μας, της επανεξετάσεως, μολονότι δεν είναι κατευθείαν δικός μας λόγος -απλώς απόψεις έχουμε και θέσεις- αλλά σε άλλα χέρια εναπόκειται να αποφασίσουν τι θα κάνουν. …»

περισσότερα...

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...