Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Μυστικές «ενέσεις» τεχνολογίας στην Αγκυρα από στρατηγικούς εταίρους – Έριξε ήδη στο νερό μη επανδρωμένα υποβρύχια

Το τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης πιστοποιεί με δοκιμές πλοϊμότητας σε ειδική δεξαμενή… ένα μη επανδρωμένο υποβρύχιο για λογαριασμό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού , κάτι που εφόσον πιστοποιηθεί και επίσημα θα αλλάξει τον χάρτη στα δρώμενα στο Αιγαίο, σύμφωνα με εικόνες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παρουσιάζουμε αποκλειστικά φωτογραφίες του τουρκικού «μη επανδρωμένου υποβρυχίου» με την αναγραφόμενη ονομασία ISATAR, για λογαριασμό του πολεμικού ναυτικού της γείτονας χώρας, χωρίς περαιτέρω στοιχεία .

Οι τεχνικές λεπτομέρειες του υποβρυχίου δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές , αλλά εφόσον ισχύει, προφανώς πρόκειται για υποβρύχιο όχημα που θα αναλάβει «στρατιωτικού χαρακτήρα» αποστολές στο Αιγαίο με σκοπό σαφέστατα την προώθηση των τουρκικών συμφερόντων , ειδικά μετά την προκλητική πρόταση της Άγκυρας, για ΑΟΖ στο Αιγαίο εξαφανίζοντας τελείως το Καστελόριζο και 12 ακόμα μικρά νησάκια.

Αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες από το τουρκικό και ξένο τύπο για να κατανοήσουμε, για ποιες ακριβώς αποστολές προορίζεται τον εν λόγω υποβρύχιο όχημα , το οποίο θα έχει πιθανότατα δυνατότητες «ποικίλες και αποτελεσματικές» , κατά στόχων όπως μικρά πλοία , αλλά και σε αποστολές παρακολούθησης και καταγραφής μεγαλύτερων μονάδων επιφανείας.

Η τουρκική κυβέρνηση δηλαδή ο Ερντογάν και οι στρατιωτικοί ηγέτες της χώρας φαίνονται αποφασισμένοι να προωθήσουν ένα πλήθος προγραμμάτων μη επανδρωμένων οχημάτων με την ελπίδα ότι αυτά τα συστήματα θα αποτελέσουν τη «ραχοκοκαλιά» των μελλοντικών πολεμικών επιχειρήσεων.

Τούρκοι αξιωματούχοι και αμυντικοί αναλυτές αναφέρουν ότι οι αυξανόμενες ασύμμετρες απειλές και από τις δύο πλευρές των συνόρων της Συρίας και του Ιράκ, αλλά και τα προβλήματα στο Αιγαίο, έχουν προτρέψει τους στρατιωτικούς της χώρας, αλλά και τους ειδικούς της βιομηχανίας, να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να ενισχύσουν τα υφιστάμενα προγράμματα μη επανδρωμένων οχημάτων σε ξηρά , αέρα και θάλασσα.

«Μια νέα γενιά [μη επανδρωμένων] οχημάτων – χερσαίων, ναυτικών και εναέριων θα ενισχύσει περαιτέρω το οπλοστάσιό μας», δήλωσε πριν μερικούς μήνες ο Ισμαήλ Ντεμίρ, που είναι ο επικεφαλής της υπηρεσίας προμηθειών στον τομέα της άμυνας της Τουρκίας, σε διάσκεψη για τις μη επανδρωμένες και ρομποτικές τεχνολογίες στις 22 Φεβρουαρίου 2018.

«Μιας και αυτά τα συστήματα μας παρέχουν στρατηγικές ικανότητες παρέχοντας εικόνες απεικόνισης, πυροπροστασίας και μεταφοράς πυρομαχικών », είχε δηλώσει ο ίδιος.

«Θα μας παράσχουν επίσης χαμηλότερα κόστη παραγωγής, λειτουργίας και συντήρησης», ανέφερε Τούρκος ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι στοχεύουμε στη μείωση των ατυχημάτων του προσωπικού σε πολεμικές επιχειρήσεις», κατέληξε .

Μετά από μια συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών με ειδικούς της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας στις 21 Φεβρουαρίου 2018, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε: «Θα μεταφέρουμε [τα προγράμματα μη επανδρωμένων οχημάτων] ένα βήμα παραπέρα. … Θα πρέπει να επιτύχουμε την ικανότητα να παράγουμε και μη επανδρωμένα άρματα μάχης, αεροσκάφη, υποβρύχια. Θα το κάνουμε».

«Η μετατόπιση των μοντέλων [υπέρ των μη επανδρωμένων συστημάτων] αντικατοπτρίζει δύο βασικά κίνητρα: τη γενική τάση των στρατιωτικών να καλύψουν μια πιο προηγμένη διαθέσιμη τεχνολογία, και τις αντιλήψεις της Τουρκίας για απειλές που είναι όλο και πιο ασύμμετρες», δηλώνει ο Ozgur Eksi, Τούρκος στρατιωτικός αναλυτής.

Ο Eksi ανέφερε ότι οι αντιλήψεις για τις απειλές ασφάλειας της Τουρκίας την τελευταία δεκαετία έχουν μετατοπιστεί εμφανώς από συμβατικές σε ασύμμετρες, οι οποίες, μαζί με την τεχνολογική αλλαγή στα μη επανδρωμένα συστήματα, έχουν επισημάνει μια εννοιολογική μετατόπιση.

«Ο στρατός αφιερώνει τώρα περισσότερο χρόνο και πόρους στην ολοκλήρωση συστημάτων και στα συστήματα εντολών και ελέγχου που περιλαμβάνουν μη επανδρωμένα συστήματα για να εξασφαλίσουν μια νέα ιδέα ανάπτυξης, ενώ στο παρελθόν ήταν περισσότερο ενδιαφέρουσα η ανάπτυξη συμβατικών συστημάτων», ανέφερε.

Αυτό δείχνει όμως την διαφορετική αντίληψη που επικρατεί αυτήν την στιγμή στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, παρόλο που πολλοί στην χώρα μας λοιδορούν αυτά τα «επιτεύγματα» των Τούρκων , τα οποία ότι και να λένε κάποιοι …μας απειλούν ως Ελλάδα σε Αιγαίο και Έβρο.




Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...