Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Έβαψαν τα χέρια τους με αίμα οι Συριζανελ

Η κυβέρνηση, αφού άνοιξε τις πόρτες των φυλακών με τον νόμο Παρασκευόπουλου και αποφυλάκισε εγκληματίες βαρυποινίτες, οι οποίοι με το που βγήκαν διέπραξαν και πάλι βαριά εγκλήματα (συνολικά 2.000 άτομα αποφυλακίστηκαν με τον συγκεκριμένο νόμο) σπεύδει τώρα να αλλάξει το νόμο-έκτρωμα και να κλείσει τις πύλες των φυλακών.

Την εξαγγελία για την αλλαγή του νόμου έκανε ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής που μέχρι τώρα τον υπερασπίζονταν, ενώ υπό την γενική κατακραυγή και τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αναγκάστηκα να παραδεχθεί και ο ίδιος ο Νίκος Παρασκευόπουλος πώς ο νόμος του είχε έκτακτο χαρακτήρα και δεν μπορεί να συνεχίσει να ισχύει. Άργησαν να καταλάβουν στον ΣΥΡΙΖΑ πώς η Αστυνομία έπιανε και έβαζε τους εγκληματίες στη φυλακή και οι Δικαστές τους άνοιγαν την πόρτα να βγουν βάσει του νόμου του κ. Παρασκευόπουλου.

Οι τελευταίες που έκαναν χρήση των διατάξεων του νόμου αυτού ήταν η σύζυγος και η κόρη του Άκη Τσοχαρζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη και Αρετή Τσοχατζοπούλου. Και μπορεί αυτές να μην διέπραξαν κάποιο έγκλημα, αλλά εμπλέκονται σε υποθέσεις ξεπλύματος «μαύρου χρήματος». Ωστόσο δεκάδες βαρυποινίτες που έχουν διαπράξει σκληρά αδικήματα (ληστείες, βιασμούς, κ.λπ.) και είχαν καταδικαστεί σε πολυετείς καθείρξεις, κυκλοφορούν ελεύθεροι προκαλώντας τον φόβο και τον τρόμο των Ελλήνων πολιτών.

Το ποτήρι όμως με τις αποφυλακίσεις φαίνεται πώς ξεχείλισε και το αντιλήφθηκαν, έστω και αργά στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, αιφνιδιαστικά χθες και κάτω από το βάρος της κοινωνικής και πολιτικής κατακραυγής ,ο κ. Παρασκευόπουλος μέσα από το κανάλι της Βουλής άλλαξε κατά 180 μοίρες την έως τότε τακτική του, ζητώντας την κατάργηση του νόμου που εκείνος δημιούργησε, για την αποσυμφόρηση των φυλακών, ενώ την ίδια στιγμή υπέδειξε στον διάδοχό του στο υπουργείο Δικαιοσύνης κ. Κοντονή τι πρέπει να πράξει.

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος Παρασκευόπουλου εφαρμόστηκε για δύο και πλέον χρόνια, από την άνοιξη του 2015 έως τον Αύγουστο του 2017.


Ο 58χρονος δολοφόνος της εφοριακού, Δώρας Ζέμπερη είχε συλληφθεί και μάλιστα για δεύτερη φορά στη ζωή του το 2011 με 37,5 κιλά χασίς στην κατοχή του. Η σύλληψη είχε γίνει σε περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής και ο άντρας καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση.

Ωστόσο τον Μάιο του 2017 αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου!


Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...