Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

«Εφυγε» ο ιερέας θείος του Τσίπρα

 
Πλήρης ημερών εκοιμήθη στην Αρτα την Κυριακή ο π. Δημήτριος
Εκοιμήθη την Κυριακή, πλήρης ημερών, ο θείος του Αλέξη Τσίπρα, Δημήτριος (φωτό), πρώην εφημέριος του Αθαμανίου Αρτας. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε χθες στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αθαμανίου, χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Αρτης Καλλινίκου, με φίλους και συγγενείς να τον συνοδεύουν στην τελευταία του κατοικία.
 
 
Η τοπική εφημερίδα "Ταχυδρόμος Αρτας " σε ένα σύντομο αφιέρωμα στον αγαπητό ιερέα αναφέρει πως ο παπά Δημήτρης σε ηλικία 19 ετών εντάχθηκε στον ΕΛΑΣ.
 
Σε μία σπάνια συνέντευξή του, μιλώντας στο πρώτο φύλλο της «Ορθόδοξης Αλήθειας», τον Φεβρουάριο του 2015, ο πατέρας Δημήτριος Τσίπρας ανέσυρε μνήμες από τις κατά περιόδους επισκέψεις του πρωθυπουργού στον τόπο καταγωγής του πατέρα του. «Ηταν ένα πολύ καλό παιδί, ευγενικό και πρόσχαρο.
Θυμάμαι πως ερχόταν στο χωριό κατά διαστήματα με τους γονείς του. Μεγάλωσε, στη συνέχεια έκανε τις σπουδές του, σιγά σιγά ανέβηκε, ασχολήθηκε με την πολιτική από τα μικρά του χρόνια και τελικά έφτασε εκεί, να γίνει πρωθυπουργός. Ερχόταν κατά αραιά διαστήματα στις διακοπές εδώ στο χωριό, βλεπόμασταν και τα λέγαμε και με τους άλλους κατοίκους του χωριού».

Στην ερώτηση για τη συγγενική σχέση του με τον πρωθυπουργό, ο ιερέας είχε απαντήσει: «Τσίπρας αυτός, Τσίπρας κι εγώ. Είναι ανιψιός μου. Ημουν ξάδερφος με τον μακαρίτη τον παππού του».
Ο π. Δημήτριος είχε μιλήσει και για τον πληθυσμό του χωριού και τη ζωή εκεί: «Είναι αρκετοί οι άνθρωποι που μένουν μόνιμα εδώ, στο Αθαμάνιο θα είναι 150 οικογένειες. Προσπαθούν και αυτοί, όπως και οι άλλοι Ελληνες, να μείνουν όρθιοι μέσα στην κρίση».
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...