Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Νέα απειλή απ’ τον Ερντογάν… “αν δε μου δώσετε F-35 θα ξηλώσω το ραντάρ του ΝΑΤΟ”!

«Προετοιμαζόμαστε για πόλεμο» είπε ο Ερντογάν και σβήνει το φως στο ΝΑΤΟ: Ξηλώνει το ραντάρ της Συμμαχίας – «Κόβει» την εικόνα των ΗΠΑ στο Ιράν

σχόλιο Γ.Θ : Όσο και αν δεν το θέλουν οι αντίχριστοι των ΗΠΑ, όσο και αν μας απεχθάνονται, θα αναγκαστούν να στραφούν σε εμάς.
Για άλλη μια φορά όλα αυτά που έχει πει ο Αγαπημένος μας Γέροντας αρχίζουν να φαίνονται ορατά ΚΑΙ με την λογική...

Καταιγιστικές εξελίξεις έχουμε στην γειτονική Τουρκία μιας και ο Τούρκος πρόεδρος και οι πέριξ αυτού μυστικές υπηρεσίες είναι πεπεισμένοι ότι οι ΗΠΑ μέσω της συμμαχίας ετοιμάζουν στρατιωτική επίθεση(ναι, το είπαν δημόσια) λόγω του γεγονότος ότι η Άγκυρα «αλλαξοπίστησε» πλήρως στρεφόμενη στην συμμαχία Μόσχας -Πεκίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ερντογάν έδωσε οδηγίες να θωρακιστεί περαιτέρω η χώρα σαν να βρίσκεται σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης με το ΝΑΤΟ σε όλους τους τομείς.

Το γεγονός αυτό της συγκρουσιακής πορείας με το ΝΑΤΟ, το επιβεβαίωσε ανώτατος σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν.

«Είναι η στιγμή να επανεξετάσουμε την συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ».

Η φράση αυτή, βγήκε από τα χείλη του ανώτατου συμβούλου του Ταγίπ Ερντογάν, Γιαλτσίν Τοπσού.

Η ολοένα σχέση της Τουρκίας με το ΝΑΤΟ έχει μόλις εισέλθει σε νέα βαθύτατη κρίση, καθώς η Άγκυρα απειλεί να απομακρύνει από το έδαφός της ένα βασικότατο σύστημα ραντάρ των ΗΠΑ εάν η Ουάσινγκτον δεν ολοκληρώσει την παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-35.

Αρα έχει ήδη τεθεί θέμα F-35 για την Τουρκία!

Προφανώς ο Α/ΓΕΑ κάτι γνώριζε πριν τις γνωστές δηλώσεις «αν και όταν πάρει η Τουρκία F-35»!



Το «πρόβλημα» «εντοπίστηκε επίσημα» στην πρόσφατη αγορά της Τουρκίας ρωσικών πυραύλων S-400, αλλά η ουσία κρύβεται στην μυστική «συνδιαλλαγή» της Άγκυρας με την Μόσχα για την Συρία .

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι η αγορά των S-400 από την Τουρκία «θα έθετε σε κίνδυνο την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία».

Σε απάντηση, η Τουρκία μέσω «μηνύματος» του ίδιου του προέδρου της δήλωσε ότι εάν δεν παραδοθούν τα αεροσκάφη F-35, η Τουρκία θα ξηλώσει το καίριο σύστημα ραντάρ του ΝΑΤΟ στην περιοχή Malatya-Kürecik, το οποίο είναι ισχυρότατο και είναι τύπου AN-TPY-2, εγκατεστημένο στην χώρα από το 2012, περίοδο που οι Τούρκοι ζήτησαν την συνδρομή της συμμαχίας έναντι των τζιχαντιστών(!!!) με την μετακίνηση συστοιχιών Patriot εντός τουρκικού εδάφους .

Το ραντάρ είναι το μοναδικό που καλύπτει μια τεράστια έκταση στο συριακό έδαφος μέχρι το Β. Ιράκ και εντός του Ιράν και η ενεργή λειτουργία του αποτελεί άμεση ανάγκη για την συμμαχία.

Ο τουρκικός τύπος αναφέρει μέσω της εφημερίδας Yeni Safak ότι εάν η Τουρκία «ξηλώσει» το αμερικανικό ραντάρ από το έδαφός της, οι ΗΠΑ θα χάσουν ένα βασικότατο μέσο συλλογής πληροφοριών σχετικά με ότι λαμβάνει χώρα εντός των ιρανικών συνόρων.

Πρόκειται για εκβιασμό ωμό και ξεκάθαρο προς την Ουάσιγκτον ενώ αναμένουμε αντίδραση από τον Λευκό Οίκο με πιθανή ανακήρυξη της Τουρκίας …στον άξονα των «χωρών του κακού».



Αυτό είναι σημαντικό και για ένα ακόμη λόγο.

Η Τουρκία και το Ιράν εξακολουθούν να έχουν αμοιβαίες δεσμεύσεις όσον αφορά τη διμερή ασφάλεια σε μια εποχή που οι ΗΠΑ έχουν ενισχύσει την αντι-ιρανική ρητορική τους, με εγγύτητα σχεδόν ταυτόσημη με την ισραηλινή προπαγάνδα, τονίζει η τουρκική εφημερίδα που κατηγορεί σαφώς το Ισραήλ.

Αντίθετα, τα άλλα συστήματα ραντάρ της Ουάσιγκτον στη Μέση Ανατολή δεν είναι σε θέση να «διεισδύσουν» πέρα ​​από τα δυτικά σύνορα του Ιράν.

Αυτό έρχεται δύο μέρες μετά το περιστατικό σε νατοϊκή άσκηση στην Νορβηγία , κατά την οποία όλως τυχαίως το όνομα του Ερντογάν καθώς και το όνομα του Ατατούρκ, απεικονίστηκαν ως «εχθροί» του ΝΑΤΟ, αναγκάζοντας την Τουρκία να αποσύρει 40 στρατιωτικούς.

Ο Ερντογάν μέσα σε όλα ετοιμάζει επίθεση στην Αφρίν κάτι που θα επισύρει την άμεση στρατιωτική αντίδραση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

«Θα σώσουμε επίσης τον Αφρίν και θα την παραδώσουμε τους αρχικούς ιδιοκτήτες της πόλη Manbij (κουρδικός θύλακας στο έδαφος της Συρίας). Θα καθαρίσουμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις από όλους τους τομείς», ούρλιαξε ο ίδιος .

Ο Τούρκος πρόεδρος με αυτήν την δήλωση κάνει αναφορά στον οθωμανικό αυτοκρατορικό χάρτη της περιοχής, στον οποίο οι πόλεις Αφρίν και Manbij , όπως σχεδόν όλος ο αραβικός κόσμος ήταν περιοχές που ανήκαν στην οθωμανική Τουρκία.

Όλα αυτά έχουν καταστήσει την Ελλάδα αυτήν την δεδομένη περίοδο ως την πιο σπουδαία προκεχωρημένη βάση των ΗΠΑ, και η πιθανότητα υλοποίησης μετακινήσεων αμερικανικών δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη ή σε αλλά μέρη ή νησιά ίσως να είναι στα σχέδια του Πενταγώνου.

Η φυσική παρουσία αμερικανικών μονάδων επιφανείας και υποβρυχίων επίσης θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη στο Αιγαίο, κοντά στα Στενά το επόμενο διάστημα αφού ο Τούρκος συνεχίζει να απειλεί και εκβιάζει την δύση.
πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...