3 κουταλιές της σούπας κακάο
2 κούπες αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
2 κουταλάκι σόδα
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
5 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι άσπρο
1 κούπα νερό
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
1 σοκολάτα μαύρη
Εκτέλεση:
Κοσκίνησε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και τις βανίλιες και έπειτα, σε ένα μπωλάκι, ανακάτεψε το κακάο, το αλεύρι, τις βανίλιες, τη σόδα, το αλάτι, τη ζάχαρη και το αλεύρι, μέχρι να γίνουν όλα ένα.
Πρόσθεσε το λάδι και το ξύδι και ανακάτεψε καλά. Τέλος, πρόσθεσε και το νερό και χτύπησε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Άσε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί, μέχρι να φτιάξεις την επικάλυψη σοκολάτας.
Λιώσε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και πρόσθεσε και μια κουταλιά ελαιόλαδο για να γίνει πιο λεία η επιφάνεια της σοκολάτας.
Βγάλε το μείγμα του κεικ σοκολάτας από το ψυγείο και ψήσε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά. Για να δεις αν είναι έτοιμο, βύθισε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κεικ.
Μόλις το βγάλεις από τον φούρνο, βάλε του τη λιωμένη σοκολάτα και άσε το στο ψυγείο να παγώσει.
Μερικά tips ακόμα:
1) Μην ξεχάσεις να βάλεις λίγο λάδι στο ταψί σου για να μην κολλήσει το κέικ .
2) Μπορείς να το σερβίρεις και χωρίς τη λιωμένη σοκολάτα , αλλά να το πασπαλίσεις με λίγη ζάχαρη άχνη.
3) Επίσης, μπορείς να το συνοδεύσεις με λίγο παγωτό, εκτός νηστείας.
4) Για διπλή δόση κεικ, χρησιμοποίησε διπλή ποσότητα υλικών.
5)Επίσης, αυτή η ζύμη μπορείς να χρησιμοποιηθεί και για γρήγορα και νηστίσιμα cupcakes.
Καλή επιτυχία!
ediva.gr