Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Το Ισραήλ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία – Ολόκληρη η ανατολική και ΝΑ Τουρκία ανήκει στο Κουρδιστάν

Όλα δείχνουν ότι σφραγίστηκε η μοίρα της δημιουργίας του πρώτου ανεξάρτητου κράτους του Κουρδιστάν , αρχής γενομένης από το Ιράκ με την υποστήριξη του Ισραήλ και των ΗΠΑ , μεταβάλλοντας εντελώς την εικόνα της περιοχής με την πρώτη αλλαγή συνόρων μετά το 1920 και την περιβόητη συμφωνία «Σάικς -Πικο» από την Βρετανία .

Πριν λίγο, οι Ισραηλινές Αρχές εξέδωσαν ταξιδιωτικές οδηγίες καλώντας τους πολίτες του Ισραήλ να αποφύγουν το ταξίδι σε μέρη που μπορεί να αποτελέσουν στόχο των τζιχαντιστών συμπεριλαμβάνοντας και την Τουρκία, σύμφωνα με την Hurriyet που επικαλείται τους Times του Ισραήλ.

Εκατοντάδες χιλιάδες ισραηλινοί αναμένεται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό στο πλαίσιο των Ιουδαϊκών εορτών που αρχίζουν με το Εβραϊκό νέο έτος στις 20 Σεπτεμβρίου και τελειώνει με την γιορτή του Sukkot στις 4 Οκτωβρίου.

Η διεύθυνση αντιτρομοκρατίας στο γραφείου του πρωθυπουργού του Ισραήλ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία με ειδική αναφορά για την Τουρκία και ειδικά στην Κωνσταντινούπολη και άλλες πόλεις της χώρας στις οποίες ενδέχεται να υπάρξουν στόχοι τόσο των τζιχαντιστών όσο και του PKK.

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου είχε εξέφρασε την υποστήριξή του προς ένα ανεξάρτητο κουρδικό κράτος στις κουρδικές περιοχές του Ιράκ κατά τη διάρκεια συνάντησης με αντιπροσωπεία 33 Αμερικανών Δημοκρατικών Γερουσιαστών σε προσωπική συζήτηση .

Σύμφωνα με πηγές που συμμετείχαν στη συζήτηση, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη «θετική στάση» του προς ένα κουρδικό κράτος στο βόρειο Ιράκ και περιέγραψε τους Κούρδους ως «γενναίους, φιλοδυτικούς που μοιράζονται τις αξίες μας», ανέφεραν πηγές στην Ιερουσαλήμ.

Ο Νετανιάχου έκανε τα σχόλιά του εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών στην Ιερουσαλήμ ότι το Ιράν εδραιώνει την εξουσία στην περιοχή, ειδικά στη Συρία, αλλά και στο Ιράκ, την Υεμένη και αλλού.

Το Ισραήλ δεν έχει ασχοληθεί επίσημα τουλάχιστον με το ζήτημα της ανεξαρτησίας του Κουρδιστάν από το 2014 εξαιτίας του ακανθώδους χαρακτήρα της συζήτησης, με πολλά κράτη να ακολουθούν πολιτική υποστήριξης ενός ενοποιημένου Ιράκ.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας στο Τελ Αβίβ πριν από τρία χρόνια, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι «πρέπει … να στηρίξουμε την κουρδική φιλοδοξία για ανεξαρτησία» και αποκάλεσε τους Κούρδους «ένα έθνος μαχητών που έχουν αποδείξει την πολιτική δέσμευση και αξίζουν την ανεξαρτησία».

Το Ισραήλ και η περιφερειακή κυβέρνηση του Κουρδιστάν (KRG) δεν έχουν επίσημη σχέση, αλλά διαθέτουν φιλικούς δεσμούς εδώ και χρόνια. Το 2015, η Κουρδική αυτόνομη διοίκηση του Ιράκ (KRG) διόρισε τον πρώτο Εβραίο εκπρόσωπό της, τον Sherzad Omar Mamsani, επιφορτισμένο με την αναβίωση της εβραϊκής ζωής στο βόρειο Ιράκ και την οικοδόμηση γεφυρών μεταξύ Εβραίων και Κούρδων. Υπό την ηγεσία του, το KRG μνημονεύει επίσημα το Ολοκαύτωμα για πρώτη φορά.

Επιπλέον, η Κουρδική Εβραϊκή Κοινότητα (KJC) δήλωσε ότι οι Εβραίοι σε όλο τον κόσμο χαιρετίζουν την απόφαση να διεξαχθεί δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής.

«Εκ μέρους όλων των Κούρδων Εβραίων στο Κουρδιστάν και τη διασπορά καλούμε … το τερματισμό της καταστολής, τις μαζικές φρικαλεότητες, τον εκτοπισμό, την κατοχή, την καταστροφή του πολιτισμού, της ιστορίας και της ύπαρξής μας και για χάρη των μελλοντικών γενεών μας θέλουμε να υπηρετήσουμε την ανθρωπότητα και να ζήσουμε σε μια ειρηνική κοινωνία, και θα ψηφίσουμε συνολικά (ΝΑΙ) για την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν», ανέφερε ανακοίνωση των Κούρδων του Ιράκ τον Ιούνιο.

Οι Κούρδοι αποτελούν ρυθμιστή πλέον της κατάστασης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, στους οποίους προσβλέπουν Ισραηλινοί, Αμερικανοί και λοιποί, ενώ απέναντι τους ευρίσκονται Τούρκοι, Σύροι και Ιρανοί λόγω της μεγάλης πιθανότητας απώλειας εδαφών.

Οι Κούρδοι είναι μία από τις μεγαλύτερες συμπαγείς μειονότητες στον κόσμο και ζουν στη Συρία, το Ιράκ, το Ιράν και την Τουρκία.

Το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας για το ιρακινό Κουρδιστάν θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2017 και από ότι φαίνεται θα ξεσηκώσει μεγάλη τουρκική δυσαρέσκεια .

Ήδη Τούρκοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι το δημοψήφισμα θα ‘’φέρει‘’ αναταραχή στην περιοχή , ενώ υπάρχουν και υπόνοιες μαζικής δράσης των Τουρκμένων στην Βόρεια Συρία κατά των Κούρδων.

Ο υπαρχηγός του κόμματος Likud Gideon Sa’ar, ο οποίος πολλοί θεωρείται ως ο δυνητικός κληρονόμος του Νετανιάχου, κάλεσε το Ισραήλ να υποστηρίξει την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν, λέγοντας τον Ιούνιο ότι « οι Κούρδοι αποδείχτηκαν εδώ και δεκαετίες ένας αξιόπιστος στρατηγικός εταίρος για εμάς».

Ο Ζαχ Ντάνιελ, γεωστρατηγικός αναλυτής σε ζητήματα Μέσης Ανατολής με έδρα το Τελ Αβίβ και το Ιρακινό Κουρδιστάν και ειδικός σε θέματα Κούρδων , επαίνεσε τη δήλωση του Νετανιάχου.

Έκτακτες , και άκρως αποκαλυπτικές εξελίξεις μας έρχονται από το ιρακινό Κουρδιστάν , μετά την αναγγελία δημοψηφίσματος από τον Μπαρζανί.

Στην ιστοσελίδα του κουρδικού πρακτορείου ειδήσεων Rudaw , δημοσιεύεται ένας χάρτης για το δημοψήφισμα στο βόρειο Ιράκ, ο οποίος συμπεριλαμβάνει την ανατολική και νοτιοανατολική Τουρκία που αποτελούν κομμάτια του αποκαλούμενου Κουρδιστάν!

Η προπαγάνδα για το θέμα αυτό συντηρείται και εντείνεται από την κουρδική κυβέρνηση στο βόρειο Ιράκ με δραστηριότητες που αφορούν το δημοψήφισμα, περιλαμβάνουν ιδιαίτερα εδάφη από την Τουρκία και την Συρία, προκαλώντας την σκληρή αντίδραση των χωρών της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν, αναφέρουν τουρκικά και ιρανικά ΜΜΕ.

«Μοιραστείτε τις ιδέες και τις απόψεις σας σχετικά με το δημοψήφισμα μαζί μας», αναφέρει η ανακοίνωση του Μπαρζανί με θέμα εικόνες από την νοτιοανατολική Τουρκία, στις οποίες δίνεται έμφαση στις επαρχίες στις οποίες οι τουρκικές δυνάμεις εξετέλεσαν χιλιάδες μάρτυρες του αποκαλούμενου ανεξάρτητου κράτους του Κουρδιστάν.



Η Ιρακινή Κουρδική Περιφερειακή Κυβέρνηση (KRG) και προσωπικά ο πρόεδρος Μασούντ Μπαρζανί μέσω του πρακτορείου ειδήσεων Rudaw όργανο του για το δημοψήφισμα, προωθούν την ενσωμάτωση όλων των εδαφών που κατοικούν Κούρδοι, δηλαδή την σημερινή ΝΑ Τουρκία και την Βόρεια Συρία στην οποία οι Τούρκοι σε συνεργασία με τους Ρώσους ετοιμάζονται να εισβάλλουν.

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...