Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Τι συμβαίνει στην αμερικανική βάση στη Σούδα;

Κρίσιμα ερωτήματα θέτει ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης

Θα δώσει άδεια η κυβέρνηση αν ζητηθεί από τις ΗΠΑ η παροχή «διευκολύνσεων» για βομβαρδισμούς κατά του ΙSIS; - Θα επιτρέψει την ανάπτυξη σμήνους Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών στη Σούδα;

Δύσκολα προβλήματα βάζει στην κυβέρνηση, και ιδιαίτερα στον πρωθυπουργό, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ανεξάρτητος μετά τη διαγραφή του Στάθης Παναγούλης, με ερώτηση που κατέθεσε μόλις ξεκίνησε το 2016.

Με αφορμή «τα εγκληματικά χτυπήματα στο Παρίσι» και το βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο από το Ισλαμικό Κράτος των τζιχαντιστών, όπου η Ελλάδα αναφέρεται ως μέλος της συμμαχίας 60 δυτικών και αραβικών κρατών που στηρίζουν τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ κατά των περιοχών που ελέγχει ο ISIS, ο κ. Παναγούλης ρωτάει «τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση σε περίπτωση που ζητηθεί από τις ΗΠΑ παροχή διευκολύνσεων για τη βάση στη Σούδα στους βομβαρδισμούς κατά των περιοχών που ελέγχει ο ISIS». Επίσης, θέτει στους υπουργούς Εξωτερικών, Άμυνας και Οικονομικών το ερώτημα: «Ποια η θέση της κυβέρνησης σε σχέση με το αίτημα των ΗΠΑ για την ανάπτυξη σμήνους Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (UAV) σε αεροπορικές βάσεις της Κρήτης;».

Νέα συμφωνία;
Ακόμη, ρωτάει αν «προτίθεται η κυβέρνηση να υπογράψει νέα συμφωνία με τις ΗΠΑ, η οποία θα ρυθμίζει το νομικό καθεστώς της παρουσίας των αμερικανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη Σούδα με βάση τις κρατούσες συνθήκες, σεβόμενη και τις βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου, δεδομένου ότι η νομική ισχύς της παραπάνω συμφωνίας έληξε το 1998 και εδώ και 17 ολόκληρα χρόνια παρατείνεται κατ' έτος».

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...