Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

ΝΕΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΡΩΣΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΡΜΕΝΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

foto
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Συνεχίζουν οι Ρώσοι να συγκεντρώνουν αεροπορικές δυνάμεις στην Αρμενία με απ’ ευθείας στόχευση την γειτονική Τουρκία,
εξέλιξη που έχει θορυβήσει την Άγκυρα η οποία παρακολουθεί με μεγάλη ένταση τις ρωσικές κινήσεις στα βορειανατολικά της σύνορα.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της τουρκικής εφημερίδας Radikal, που επικαλείται ρωσικές πηγές, ήδη έχει ενοποιηθεί το σύστημα αεροπορικής άμυνας Ρωσίας και Αρμενίας βάσει του ενιαίου αμυντικού δόγματος των δυο χωρών στην περιοχή.
Παράλληλα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτές τις μέρες παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Αρμενίας, Ερεβάν, στο Erebuni, με την άφιξη νέας γενιάς ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου MİG-29 και πολεμικών ελικοπτέρων τύπου Mİ-8.
Όπως αναφέρει το Κέντρο Τύπου του ρώσικου υπουργείου Άμυνας, θα συνεχιστεί η ενίσχυση των ρωσικών αεροπορικών και όχι μόνο δυνάμεων στο Ερεβάν με την άφιξη και νέων μονάδων.
Το αρμενικό στρατιωτικό αεροδρόμιο του Erebuni δημιουργήθηκε το 1995 και από το 1998 με την σύναψη στρατιωτικής συμφωνίας Αρμενίας Ρωσίας, φιλοξένει κατά καιρούς ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη.
Με την έναρξη της κρίσης Τουρκίας Ρωσίας οι δυνάμεις των Ρώσων στην περιοχή έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, με ότι συνεπάγεται αυτή η εξέλιξη.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

http://nikosxeiladakis.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...