Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ - Θα τους αποΤΕΛειώσουν στο Τελ Αμπιάντ; - Animation

Στρατής Μαζίδης

Έξω από το Tel Abiad έχουν φθάσει οι δυνάμεις της YPG από το καντόνι του Cizire Καντόνε έχοντας φθάσει στη γέφυρα της Jařab γέφυρα κλίγο έξω από την πόλη!


Η στρατηγική σημασία αυτής της πόλης είναι τόσο μεγάλη καθώς λόγω της αβάντας της Τουρκίας στην ISIL υπολογίζεται πως κάθε ημέρα λόγω αυτής της πόλης το Ισλαμικό Κράτος κερδίζει περί τα  7-13 εκατομμύρια δολάρια

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως η YPG από το Κομπάνε ελέγχει επίσης το δρόμο που συνδέει το Tel Abiad με την Al-Raqqa κόβοντας έτσι τη γραμμή τροφοδοσίας.

Με τον τρόπο που εξελίσσεται η μάχη, οι δυνάμεις της YPG πολύ σύντομα θα ενωθούν συνθλίβοντας τους τζιχαντιστές.



Επίσης οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν από αέρος τις αποθήκες με τον οπλισμό των τζιχαντιστών οι οποίοι εγκατέλειψαν το συνοριακό σταθμό με την τουρκία ώστε να συγκεντρωθούν στο Tel Abiad για την τελική μάχη!

Η πτώση της πόλης μαζί με την προώθηση των κουρδικών δυνάμεων προς τη Ράκκα θα σημάνουν τη διακοπή της ενίσχυσης των τζιχαντιστών από την Τουρκία με εξοπλισμό και άνδρες.

Επιπλέον όμως θα σηματοδοτήσουν ραγδαίες εξελίξεις όσον αφορά το κουρδικό αλλά και την Τουρκία.

Η επόμενη ημέρα του πολέμου θα βρει τους κούρδους νικητές στο βορρά να ζητούν το κομμάτι που θα ισχυριστούν ότι δικαιούνται από τη Συρία και το Ιράκ καθώς απέμειναν να τα υπερασπίζονται μόνοι τους όταν Δαμασκός και Βαγδάτη (ιδίως η πρώτη) τα εγκατέλειψαν.

Επιπρόσθετα θα βρει 70 βουλευτές με το κουρδικό κόμμα στην Αγκυρα μαζί με τα συντριπτικά ποσοστά επικράτησης στη νοτιοανατολική Τουρκία και ένα νέο κράτος στις παρυφές. Νομίζω δε χρειάζεται να προβλέψει κανείς τη συνέχεια.



http://www.freepen.gr/2015/06/animation.html


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...