Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Τσίπρας LIVE: Αν ο λαός θέλει Πρωθυπουργό ταπεινωμένο και εξευτελισμένο να τους εκπροσωπεί ας το κάνει, αλλά δεν θα είμαι εγώ!


Τσίπρας LIVE: Αν ο λαός θέλει Πρωθυπουργό ταπεινωμένο και εξευτελισμένο να τους εκπροσωπεί ας το κάνει, αλλά δεν θα είμαι έγω. Υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι!


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Η κυβέρνηση έκανε ό,τι ήταν δυνατό για την επίτευξη συμφωνίας, επισήμανε ο Αέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, τονίζοντας όμως ότι ο στόχος των Ευρωπαίων εταίρων δεν ήταν να γεφυρωθούν οι διαφορές.
Για το δημοψήφισμα ξεκαθάρισε ότι: "Θα σεβαστώ την επιλογή του λαού, θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες, αλλα δεν θα είμαι στην πολιτική μου πορεία παντός καιρού".

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τη μη παράταση του προγράμματος, λέγοντας ότι “με ψυχραιμία θα αντιμετωπίσουμε τις απειλές. Οι Έλληνες θα επιβιώσουν και χωρίς πρόγραμμα”.

Ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο Grexit: “Δεν πιστεύω ότι θα μας πετάξουν έξω από το ευρώ γιατί δεν το θέλουν και γιατί το κόστος θα είναι τεράστιο. Μόνο στην ΕΚΤ το κόστος είναι 120 δισ”.

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής, 5 Ιουλίου, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι: “Δεν θα ενταφιάσουμε τη Δημοκρατία γιατί λήγει ένα πρόγραμμα.
Ο λαός θα πάει στις κάλπες και θα αποφασίσει. Και όποια απόφαση, θα γίνει αποδεκτή και θα εφαρμοστεί. Το δημοψήφισμα θέλουμε να αποτελέσει τη συνέχεια της διαπραγμάτευσης με πιο ισχυρά όπλα. Έκλεισαν τις τράπεζες, γιατί δεν ήθελαν να δεχτούν το δικαίωμα του λαού να αποφασίσει”.

Και συνέχισε: "Ο ελληνικός λαός καλείται να απαντήσει επί της ουσίας. Η πρόταση του Γιούνκερ ήταν από τις θετικότερες, αλλά ήταν προτάσεις ΔΝΤ, όχι Κομισιόν".

Για τα γεγονότα της Παρασκευής. όταν αποχώρησε από τις Βρυξέλλες, αφού υπήρχε αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε: "Τους είπα (σ.σ. σε Μέρκελ και Ολάντ) ότι η πρόταση που μας δίνετε δεν είναι βιώσιμη λύση, δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένετε σε προτάσεις και μέτρα, ενώ είχαμε κλείσει στο δημοσιονομικό. Η απάντηση ήταν “όχι εμείς, οι θεσμοί”. Τους είπα ότι δεν μπορώ να αποφασίσω, διέκοψα το κυβερνητικό συμβούλιο και τους πήρα τηλέφωνο και τους είπα ότι θα θέσουμε το ερώτημα στον ελληνικό λαό”.

Δεν θέλησε να απαντήσει τι του είπαν οι Μέρκελ και ο Ολάντ όταν πληροφορήθηκαν την απόφαση για το δημοψήφισμα, αλλά τόνισε ότι: "Η απάντηση που έλαβα δεν ήταν αρνητική. Ζήτησα παράταση, μίλησα για την ανάγκη της Δημοκρατίας, δεν μου απάντησαν σε κάτι. Αιφνιδιάστηκα όταν η παράταση δεν έγινε αποδεκτή από το Eurogroup. Το θεωρούσα αυτονόητο".

"Καλύψαμε τις απαιτήσεις τους με ισοδύναμα μέτρα. Γιατί τότε δεν συμφωνήσαμε; Γιατί συνεχώς ζητούσαν καινούργια;
Δεν θέλουν την κατάρρευση της Ευρωζώνης. Θέλουν την κατάρρευση της ελπίδας".

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι “δεν θέλουν την κατάρρευση της Ευρωζώνης. Θέλουν την κατάρρευση της ελπίδας”, επισημαίνοντας στην συνέχεια ότι “το δημοψήφισμα αφορά την αποδοχή ή μη μνημονιακών μέτρων. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να επιβιώσει ο λαός. Να διασφαλίσουμε αποκατάσταση ρευστότητας, ότι δεν θα υπάρξει έλλειψη σε βασικά αγαθά. Ο λαός έχει περάσει πιο δύσκολα και επιβίωσε. Δεν χρεοκοπούν οι λαοί”.  

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...