Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Ο Ερντογάν στοχεύει το Αιγαίο Πέλαγος ενώ δέχεται «αντίποινα» από την Μόσχα για το Ακούγιου!

Responsive image
Τουρκικά σχέδια για  Αιγαίο Πέλαγος-Κύπρο.
Καθυστέρηση από την Ρωσία για το Ακούγιου.
 
Η Τουρκία όπως αναφέραμε σε χθεσινό άρθρο μας στο pentapostagma.gr, «φόρεσε» για λίγο, για πάρα πολύ λίγο όμως, την «προβιά του Αρνιού»,
δίνοντας εντολή για αποχώρηση λόγω εργασιών στο ωκεανογραφικό πλοίο «Μπάρμπαρος». Αλλά τα σχέδια της για την περιοχή του Αιγαίου και της Κύπρου είναι αναλλοίωτα και σε πλήρη ενεργοποίηση.
 
Ετοιμάζουν « τρυπάνια» οι Τούρκοι για κάνουν σουρωτήρι θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και την μαρτυρική Κύπρος μας, ενώ δίπλα στις πλατφόρμες αυτές θα «σουλατσάρουν τουρκικά πολεμικά πλοία, υποβρύχια και στον αέρα θα πετούν μαχητικά αεροσκάφη. Μιλάμε για ένα σχέδιο που έχει εκπονηθεί εδώ και πολύ καιρό και δοθείσης ευκαιρίας, λόγω οικονομικής κρίσης της Ελλάδος, θα υλοποιηθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Καλό είναι να σταματήσουν οι παλινωδίες στην χώρα μας, και να ακολουθήσουμε ένα σαφές οικονομικό σχέδιο, ενισχύοντας παντοιοτρόπως την ήδη σοβαρή δύναμη των ενόπλων μας δυνάμεων. Οι Τούρκοι θα πράξουν αυτό που θεωρούν αυτοί σωστό για λογαριασμό τους, το ζήτημα είναι εμείς να τους δώσουμε «μία ανάλογη απάντηση», από το ξεκίνημα μιας τέτοιας προσπάθειας για να « κόψουμε τον τσαμπουκά τους».

             
 
«Στόχος της Τουρκίας είναι να κατασκευάσει ένα πλοίο γεωτρήσεων και πλατφόρμες γεώτρησης στην χώρα»,  τόνισε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolou.
 
Στις παρατηρήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της συνάντησής του στο  γραφείο Συντακτών του δημοσιογραφικού Οργανισμού Anadolu με δημοσιογράφους, ο Γιλντίζ υπενθύμισε την ημερομηνία ορόσημο για την Τουρκία την περασμένη εβδομάδα, όταν ξεκίνησε τον πλου του, το πρώτο τουρκικής κατασκευής σεισμικό  σκάφος με την ονομασία Turkuaz, με κόστος 300 εκατομμύρια τουρκικές λίρες (116 εκατομμύρια δολάρια).
 
Το πλοίο, το οποίο λειτουργεί υπό την Τουρκική Γενική Διεύθυνση Μεταλλευτικών Ερευνών και εξερεύνησης, έχοντας την ικανότητα να διεξάγει  έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο εκτός από την διεξαγωγή ερευνών σχετικά με την κλιματική αλλαγή και την οικολογική έρευνα, αναφέρει το άρθρο.
 
Ο Γιλντίζ αποκάλυψε ότι μετά την κατασκευή του Turkuaz, η Τουρκία εργάζεται για την κατασκευή πλοίου γεωτρήσεων και μιας πλατφόρμας γεωτρήσεων. (Τα σχέδια ήδη υλοποιούνται και σε εύλογο χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμα!!!!!!)
 
Ο ίδιος είπε ότι η Τουρκία καταβάλλει  σήμερα γύρω στο  ένα εκατομμύριο δολάρια την ημέρα ως μίσθωμα για τα πλοία αυτού του τύπου.
 
«Αν μπορέσουμε να κατασκευάσουμε τα  δικά μας πλοία και πλατφόρμες, θα μπορέσουμε να αποσβέσουμε  το κόστος μας σε λίγα χρόνια», είπε ο Γιλντίζ.
Αυτή τη στιγμή, η Τουρκία έχει ένα ακόμη πλοίο εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου, το Barbaros Hayrettin pasa, το οποίο εμπλέκεται στην θαλάσσια σεισμική έρευνα.
 
Σχετικά με το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακουγιού, ο Γιλντίζ είπε ότι η ρωσική εταιρεία Rosatom, θα κατασκευάσει το εν λόγω εργοστάσιο. (Γιατί έγινε κάτι άλλο που αποδεικνύει το αντίθετο;)
 
«Μπορεί να υπάρξουν κάποιες καθυστερήσεις στην κατασκευή του έργου, αλλά για μένα, ο χρόνος που η μονάδα θα τεθεί σε λειτουργία είναι ακόμα πιο σημαντικός. Αν η πρώτη μονάδα τεθεί σε λειτουργία το αργότερο μέχρι το 2020, τότε μπορούμε να πούμε το έργο έχει καθυστερήσει. Ωστόσο, όλα τα έξοδα που προκλήθηκαν από την καθυστέρηση, θα πρέπει να καταβληθούν από την Ρωσία, σύμφωνα με την συμφωνία μας», είπε ο Τούρκος αξιωματούχος, εμφανίζοντας ένα πρόβλημα καθυστέρησης του έργου το οποίο δεν ήταν γνωστό στο ευρύ κοινό.


Αν.-Μεοσόγειος
 
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, η Ρωσία φέρεται να μπλοκάρει προσωρινά το έργο κατασκευής του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου, πιέζοντας έτσι με την στάση της την Τουρκία σε ένα σωρό σοβαρά ζητήματα. Επίσης το Κρεμλίνο διαβλέπει ότι η Τουρκία προσπαθεί να αποκτήσει πυρηνικά όπλα για μπορέσει στο μέλλον να αποτελέσει πραγματικά ηγέτιδα δύναμη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, αλλά και στην Μαύρη Θάλασσα.

Ειδικότερα υπάρχει έντονη ρωσική δυσαρέσκεια για την τουρκική στάση στο ζήτημα των Τατάρων στην Κριμαία, και την προσπάθεια του Ερντογάν να εμφανιστεί ως «προστάτης» των απανταχού τουρκογενών πληθυσμών. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι τα σχέδια των Τούρκων στο Αιγαίο Πέλαγος, είναι σε γνώση του Κρεμλίνου το οποίο ενισχύει με πολεμικά πλοία τον Στόλο Μεσογείου σε μια προσπάθεια αντίδρασης.

http://www.pentapostagma.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...