Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Ο Κόκκινος δράκος απέκτησε προηγμένα υποβρύχια πυρηνικής επίθεσης… Δέος στις ΗΠΑ!

Reuters
 
Ομάδα των Κινεζικών ναυπηγείων έχουν ήδη ναυπηγήσει  τρία προηγμένα πυρηνικά υποβρύχια που μπορούν να δεχθούν τις τελευταίες βάσεις κάθετες εκτοξεύσεις βλημάτων...
κατά πολεμικών σκαφών επιφανείας  ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ.

Δορυφορικές εικόνες που μεταδόθηκαν την περασμένη εβδομάδα από την Κεντρική Τηλεόραση της Κίνας έδειξε τρία υποβρύχια αγκυροβολημένα στο λιμάνι αγνώστων λοιπών στοιχείων  σύμφωνα με το China Daily.

Τα Υποβρύχια αυτά είναι που έχουν αναφερθεί ώς  Type-093G και  που μόλις ολοκληρώθηκαν και  είναι έτοιμα να παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό της Κίνας.

Ο Τύπος-093G είναι μια προηγμένη έκδοση του τύπου 093, δεύτερης γενιάς υποβρυχίων επίθεσης πυρηνοκίνητο της Κίνας. Σε σύγκριση με το 093, το Type-093G είναι  μεγαλύτερο σκάφος και έχει  να κάνει χώρο για ένα σύστημα κάθετης εκτόξευσης, σύμφωνα πάντα με απόρρητη έκθεση των Αμερικανών.

Οι εκτοξευτές  είναι σχεδιασμένοι  να πυροδοτούν YJ-18, την κάθετα  εκτόξευση  έκδοση της Κίνας YJ-12  το υπερηχητικό βλήμα εναντίον πλοίων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ναυτικού.

JL-2 r MIRV  Giant Wave 2 Chinese IBtercontinental-range submarine-launched ballistic missile (SLBM)8,000 km multiple warheads Chinese Type 094 (Jin-class) submarine Type 092 (3)

Το προηγμένο βλήμα μπορεί φέρεται να φέρει κεφαλή 300 κιλών σε μια εμβέλεια  πάνω από 200 χιλιόμετρα και είναι ικανό να εκτελεί ελιγμούς με ταχύτητες μέχρι 3 Mach  λίγο πριν φτάσει στο στόχο του.

Το υποβρύχιο τύπου 093G έχει βελτιώσει την ταχύτητα και την κινητικότητας, καθώς έχει και μειωμένο θόρυβο σε σχέση με την κανονική έκδοση.

Το Ναυτικό του PLA πιστεύεται ότι έχει μέχρι σήμερα έξι τύπου 093 σε υπηρεσία και  εκτός τρία παλαιότερα τύπου 091s. (φώτο)

Nuclear Powered Attack Submarine of the Chinese People's Liberation Army Navy (PLA Navy).The Type 091 class nuclear-powered fast attack submarines (SSN) older Type 091 Han class of the PLA Navy.0939495969798 z-8 z-9asw sub (1 (2)

Ένα νέο είδος-095 υποβρύχιο είναι  σε εξέλιξη. Η Κίνα  επίσης φέρεται  να έχει τέσσερις τύπου 094 υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων που φέρουν JL-1 ή JL-2 πυρηνικούς πυραύλους.

Νωρίτερα, τον Φεβρουάριο, ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ναύαρχος Ιωσήφ Mulloy δήλωσε ότι η Κίνα ξεπέρασε τις ΗΠΑ στο συνολικό αριθμό των υποβρυχίων.

«Μπορεί να μην είναι η ίδια ποιότητα κατασκευής , αλλά τα  υποβρύχια τους αυξάνονται με ταχύτατο ρυθμό. Έχουν τώρα περισσότερο πετρέλαιο και την πυρηνική επίθεση υποβρυχίων από ό, τι έχουμε, εμείς …Ανέφερε  «ο ναύαρχος σε μια μικτή επιτροπή του Ναυτικού των ΗΠΑ.

«Πρόκειται για την παραγωγή   εκπληκτικών  υποβρυχίων, πρόσθεσε, εξηγώντας ότι τα κινεζικά σκάφη αποστέλλονται σε μεγαλύτερες αποστολές σε περιοχές που βρίσκονται πολύ μακριά από την Κίνα.

Η αξιολόγηση αυτή πυροδότησε φόβους στις ΗΠΑ ότι η Κίνα θα είναι σε θέση να χτυπήσει αμερικανικό έδαφος από τα υποβρύχια που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή του Ειρηνικού.

Ωστόσο, οι φόβοι μπορεί να είναι υπερβολική, δεδομένου ότι JL-2, το οποίο σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις δεν έχουν αρκετή εμβέλεια για να φτάσει στην Αλάσκα, Χαβάη ή τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο Γκουάμ.

Πάντως πιστεύεται ότι οι πύραυλοι έχουν τεθεί σε λειτουργία από το 2012 τουλάχιστον.

Η ναυτική ανάπτυξη εξετάστηκε στην ετήσια έκθεση των ΗΠΑ-Κίνας Οικονομική και αναθεώρηση ασφαλείας της Επιτροπής προς το Κογκρέσο, τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, το Military.com  έχει αναφερθεί στο θέμα.

Μεταξύ άλλων θεμάτων, η Επιτροπή σχολίασε  την  στρατιωτική συνεργασία  Κίνας -Ρωσίας για την ανάπτυξη απο κοινού  κοινή για την κατασκευή νέων υποβρυχίων επίθεσης.
«Η Κίνα επιδιώκει από κοινού σχεδιασμό και την παραγωγή τεσσάρων έως έξι ρωσικές Advanced Diesel-ηλεκτρικά υποβρύχια επίθεση που διαθέτουν τα  τελευταία υποβρύχιο σόναρ, προώθησης της Ρωσίας, και σιωπηλή  τεχνολογία», ανέφερε η επιτροπή.

«Η συμφωνία θα βελτιώσει τις δυνατότητες του  Ναυτικού και θα  βοηθήσει την ανάπτυξη της Κίνας σε  ήσυχο  περιβάλλον για τα υποβρύχια υποβρύχια, περιπλέκοντας έτσι τις μελλοντικές προσπάθειες των ΗΠΑ για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση των υποβρυχίων  της Κίνας!

video με εκτόξευση βλήματος YJ-18



Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...