Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Βόμβες από Σκουρλέτη - Βούτση για στάση πληρωμών και Ρωσία.

Η Ελλάδα δεν θα πληρώσει το ΔΝΤ, χωρίς χρηματοδότηση
από την ΕΕ.
Στο τραπέζι «σχέδιο Β» με την εμπλοκή της Ρωσίας.
Αδειάζει Βούτση ο Σακελλαρίδης.

Βόμβες έριξαν σήμερα οι υπουργοί Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, και Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, οι οποίοι με δηλώσεις τους σε ξένα ΜΜΕ βάζουν φωτιά στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Spiegel, ο κ. Βούτσης διεμήνυσε πως εάν δεν εισρεύσουν χρήματα από την ευρωβοήθεια μέχρι τις 9 Απριλίου, η ελληνική κυβέρνηση δεν θα αποπληρώσει στην ώρα της τη δόση, 450 εκατ. ευρώ, στο ΔΝΤ.
 
«Πρώτα θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις και θα ζητήσουμε την κατανόηση και την έγκριση των διεθνών δανειστών για την καθυστέρηση στη πληρωμή του ΔΝΤ», είπε.

«Η Ελλάδα πρέπει να συμφωνήσει με τους δανειστές της για αυτή την αναβολή, ώστε να μην προκληθεί πιστωτικό γεγονός λόγως άρνησης της Αθήνας να αποπληρώσει χρέος», είπε ο υπουργός, συμπληρώνοντας πως υπάρχουν επαρκή κεφάλαια μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Από την πλευρά του ο Π. Σκουρλέτης δηλώνει στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit πως η Αθήνα θέλει να μείνει στην Ευρώπη, αλλά έχει στα σκαριά σχέδιο Β', στο οποίο περιλαμβάνεται η Ρωσία.

«Αν η Ελλάδα δεν λάβει χρήματα εντός των επόμενων δέκα ημερών, τότε λυπάμαι, αλλά αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των ευρωπαίων συμμάχων μας αποφάσισε να σκοτώσει την Ελλάδα. Θα θέλαμε ευχαρίστως να μείνουμε στο καράβι που ονομάζεται Ευρώπη, αλλά αν ο καπετάνιος μας πετάξει από το κατάστρωμα, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να κολυμπήσουμε. Η κυβέρνηση θα αποκαλύψει ποιο σχέδιο Β' διαθέτει και ποιο ρόλο θα μπορούσε να παίξει σε αυτό η Ρωσία εφόσον δεν υπάρχει καμία άλλη λύση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αδειάζει Βούτση ο Σακελλαρίδης

Άμεσο ήταν το άδειασμα του υπουργού Εσωτερικών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γ. Σακελλαρίδη, ο οποίος τόνισε στο Reuters πως «δεν υπάρχει καμία πιθανότητα η Ελλάδα να μην ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στις 9 Απριλίου».

Ο ίδιος υπογράμμισε πως η πορεία των διαπραγματεύσεων έχει καλύψει την απόσταση που υπήρχε μεταξύ των δύο πλευρών, δημιουργώντας κοινό έδαφος.

«Τις επόμενες ημέρες θα γίνει περαιτέρω εξειδίκευση και σύντομα θα υπάρξει θετική κατάληξη σε Eurogroup που θα επικυρώσει τη συμφωνία», κατέληξε ο κ. Σακελλαρίδης.

http://www.voria.gr
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...