Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Αντίσταση όχι μόνο στην κάρτα, αλλά και στην καταγραφή μέσω διαδικτύου.

Καλή λευτεριά από το... έξυπνο φακέλωμα.


Η γνώμη μας είναι πως η κάρτα του πολίτη παραβιάζει την ιδιωτική ζωή των πολιτών και δεν πρέπει να δίδεται στους πολίτες. Το ίδιο πιστέυουμε όμως και για το διαδίκτυο. Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές δεν δίνουν και καλά κάνουν, τα στοιχεία των χρηστών σε τρίτους, ούτε στον πάροχο των υπηρεσιών διαδικτύου, ούτε στο κράτος, ούτε σε κανέναν. Συνεπώς η περιήγηση στο διαδίκτυο πρέπει στις περισσότερες περιπτώσεις να γίνεται ανώνυμα και μάλιστα υποχρεωτικά. Οι νόμοι, οι οποίοι πρέπει να προστατεύουν τους πολίτες, οφείλουν να προστατέψουν και τους χρήστες του διαδικτύου από τις υπηρεσίες που ζητούν τα προσωπικά στοιχεία των πολιτών και τους εκθέτουν σε εκατοντάδες εκμεταλλευτές στο διαδίκτυο, αλλά και εκτός διαδικτύου.
Εφ'όσον οι υπολογιστές δεν προδίδουν τους χρήστες, έτσι πρέπει να γίνεται και η χρήση τους.

Η ορθή χρήση τους. Αυτό επιβάλλεται από τους κανόνες ορθής χρήσης της τεχνολογίας, τους οποίους αν αγνοήσουμε, κινδυνεύουμε όχι από την έξαρση της βίας, όπως μας ενημερώνουν οι κρατικοί φορείς και οι οργανώσεις, οι οποίοι λυσσάνε για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, αλλά από το οργανωμένο φακέλωμα. Το διαδίκτυο ήταν ασφαλές, μέχρι που κάποιοι αποφάσισαν να αμφισβητήσουν την ασφάλειά του, για να μας "προστατέψουν"...
Γι'αυτούς, αλλά και για πρακτικούς λόγους αποφασίσαμε ως ιστοσελίδα ν' αποχωρήσουμε από τα λεγόμενα social media. Οι λογαριασμοί μας στο facebook και το twitter είναι πλέον ανενεργοί, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι αμφισβητούμε τη λειτουργικότητα των εν λόγω ιστοτόπων. Μία ιστοσελίδα μπορεί να είναι το ίδιο εύκολα προσβάσιμη στους χρήστες του διαδικτύου, χωρίς να διατηρεί προφίλ σε δεκαπέντε διαφορετικούς ιστότοπους καταγραφής δραστηριότητας και να είναι το ίδιο χρήσιμη στους χρήστες. Αρκεί να πληκτρολογήσετε τη διεύθυνσή μας στη γραμμή διευθύνσεων:" webarchive.gr ".

Καλή ανάγνωση και καλή λευτεριά από το... έξυπνο φακέλωμα

ολόκληρο το κείμενο...

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...