Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Τα ξένα ΜΜΕ για το Eurogroup.

wpid-20150216091308.jpg
Η άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να δεχθεί τους όρους που έθεσαν οι υπουργοί Οικονομίας της Ευρωζώνης στο Eurogroup,
φιγουράρει στα πρώτα θέματα των μεγάλων ξένων ΜΜΕ
Η Wall Street Journal αναφέρει ότι ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας τα «έσπασε» με τους ομολόγους του και δεν καρποφόρησε συμφωνία για το ζήτημα του ελληνικού χρέους. Επίσης, αναφέρει ότι ξεκινάει μια περίοδος αβεβαιότητας για τη χώρα μας.
Το Reuters τονίζει ότι οι διαπραγματεύσεις ναυάγησαν, μετά από την άρνηση της Αθήνας να δεχθεί εξάμηνη παράταση του υπάρχοντος προγράμματος. «Η κατάρρευση των διαπραγματεύσεων εγείρει ερωτηματικά σχετικά με το μέλλον της χώρας. Η νέα αριστερή κυβέρνηση της χώρας βάζει την Ελλάδα σε μπελάδες».
Το πρακτορείο φιλοξενεί και δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλούμ, που δηλώνει ότι «η καλύτερη λύση είναι να αποδεχθεί η Ελλάδα την παράταση του προγράμματος». Τέλος, αναφέρεται στη διάρκεια των συζητήσεων, που «αναμενόταν να διαρκέσουν έως αργά το βράδυ, αλλά κατέρρευσαν σε λιγότερο από τέσσερις ώρες»
Οι New York Times αναφέρουν ότι «η συνάντηση για την επίλυση του ελληνικού ζητήματος τέλειωσε με πικρία». Το κείμενο κάνει λόγο για απογοητευτική κατάληξη και στέκεται στη στάση της Ελλάδας, που χαρακτήρισε παράλογη και απαράδεκτη την πρόταση των εταίρων για παράταση του ισχύοντος προγράμματος.
«Η σημερινή συνάντηση των υπουργών Οικονομίας της Ευρωζώνης για το χρέος της Ελλάδας τελείωσε με πικρία, «καταστρέφοντας» τις ελπίδες για γρήγορη εύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης.
Η ελληνική πλευρά χαρακτήρισε παράλογη και απαράδεκτη την πρόταση που της έγινε για παράταση του ισχύοντος προγράμματος. Οι Έλληνες ζήτησαν να φύγει από τη μέση το υπάρχον πρόγραμμα, ώστε να κινηθούν στο σχεδιασμό τους με μεγαλύτερη άνεση».
Οι Financial Times κάνουν λόγο για «βίαιη κατάρρευση» των διαπραγματεύσεων, μετά την άρνηση της ελληνικής πλευράς να αποδεχθεί την παράταση του υπάρχοντος προγράμματος. Ακόμα γίνεται αναφορά για το τελεσίγραφο που έδωσαν οι δανειστές στην ελληνική κυβέρνηση έως το τέλος της εβδομάδας. «Η πρόταση απορρίφθηκε με τον χαρακτηρισμό απαράδεκτη», αναφέρουν οι FT.
Το Russia Today στέκεται στην προθεσμία που δόθηκε στην ελληνική κυβέρνηση για συμφωνία μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
«Η Ευρωζώνη δίνει στην Ελλάδα παράταση μιας εβδομάδας, μετά την άρνηση της Αθήνας να δεχθεί την επέκταση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής. Η ελληνική κυβέρνηση χαρακτήρισε παράλογη και απαράδεκτη αυτή την πρόταση.
Μπορεί να μην υπήρξε αίσιο κατάληξη στο σημερινό Eurogroup, ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης, δήλωσε ότι η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη και διατεθειμένη να υπάρξει συμφωνία και δήλωσε αισιόδοξος για το ότι αυτό μπορεί να συμβεί σε δύο μέρες».

http://www.thepressproject.gr/article/73120/Ta-ksena-MME-gia-to-Eurogroup?utm_source=netakias.com+&utm_medium=twitter
http://olympia.gr/2015/02/16/%CF%84%CE%B1-%CE%BE%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%BC%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-eurogroup/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...